reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

Mojej córci już pomalutku wybija się pierwszy ząbek i ja już kupiłam jej pastę i szczoteczkę do zębów zakładaną na palec, jak tylko wyjdzie to bedziemy dwa razy dziennie czyścić:tak:

reklama
moje dziecko zaczyna mnie terroryzować.. np. na spacerku jak chce zebym ja wziela na rece zaczyna krzyczec i piszczeć wyglada to tak "jak takie dziecko co kładzie sie na podłoge i tupie nogami żeby wymusic cos od rodziców":szok:

Sawka Fabian też tak czasami robi,ale ja wtedy nie zwracam na niego uwagi.Jak dłużej to trwa to obracam rączkę żeby był przodem do jazdy i mnie nie widział i zaraz przestaje.

A ja chciałam się pochwalić,że Fabian już całkowicie raczkuje:tak: Przez ostatnie kilka dni to było takie pełzanie z podskakiwaniem i tarzaniem się,a dzisiaj rano zaczął już ślicznie zasuwać:tak:

Sawka Fabian też tak czasami robi,ale ja wtedy nie zwracam na niego uwagi.Jak dłużej to trwa to obracam rączkę żeby był przodem do jazdy i mnie nie widział i zaraz przestaje.

A ja chciałam się pochwalić,że Fabian już całkowicie raczkuje:tak: Przez ostatnie kilka dni to było takie pełzanie z podskakiwaniem i tarzaniem się,a dzisiaj rano zaczął już ślicznie zasuwać:tak:

Prosze jaki zdolny chlopak zreszta widac na zdjeciach ma takie bystre oczka:tak: Tez czekamy na ta chwile:tak:

Anoli Ty na nic nie czekaj.Samo przyjdzie:tak: Mi się do tego wcale nie spieszyło,ale przecież go nie uwiążę;-) Ciesz się tym co jest teraz,bo to za szybko ucieka.

dobrze, że badania ok, a ten Zyrtec, to tak bez żadnych badań ma brać?

a no właśnie, też się zastanawiam
, lekarze chyba nadużywają tego Zyrtecu, jak są podejrzenia o jakąś alergie to bach Zyrtec i po kłopocie, ale przecież nie o to chodzi, trzeba znaleźć przyczynę problemu a nie zwalczac tylko objawy

moje dziecko zaczyna mnie terroryzować.. np. na spacerku jak chce zebym ja wziela na rece zaczyna krzyczec i piszczeć wyglada to tak "jak takie dziecko co kładzie sie na podłoge i tupie nogami żeby wymusic cos od rodziców":szok:

bystra córcia, nasze dzieci już wiedzą ja przemówić do rodziców i postawić na swoim:-):-)

GRATULACJE, no to teraz będzie zwiedzał sam mieszkanie w poszukiwaniu nowych atrakcji:-)

Muszę się wam pochwalić, że moja córcia już 2 raz z rzędu zasnęła sama, bez cyca w buzi i lulania w foteliku, poprostu dałam cyca na moim łózku a ona sie odwróciła, pomemlała rękawek, ja ją troszkę pogłaskałam po pleckach i główce i po 15min. zasnęła :happy2:byłam w szoku, jak jej to odpowiada to mamusi tym bardziej:-)

Gratulacje dla małego zdolniachy:tak:

Muszę się wam pochwalić, że moja córcia już 2 raz z rzędu zasnęła sama, bez cyca w buzi i lulania w foteliku, poprostu dałam cyca na moim łózku a ona sie odwróciła, pomemlała rękawek, ja ją troszkę pogłaskałam po pleckach i główce i po 15min. zasnęła :happy2:byłam w szoku, jak jej to odpowiada to mamusi tym bardziej:-)
Brawo:tak::tak::tak:

Prosze jaki zdolny chlopak zreszta widac na zdjeciach ma takie bystre oczka:tak: Tez czekamy na ta chwile:tak:
Anoli ja też czekam z utęsknieniem a to dlatego że Natalia ostatnio strasznie juz by chciała ale jej to nie wychodzi bo ma jeszcze za ciężką dupkę i jest bach na łapek a potem ryk. I tak w kółko.
Ale pani pediatra powiedziała nam że i tak jest bardzo silna jak na swój wiek.

reklama
A ja wczoraj wpadlam na pomysl jak podac malemu kaszke bo oczywiscie jak chory nic nie chce jesc a na dodatek to go dziasla tak bola ze szok wiec przybilzalam lyzeczka do buzi kaszke i zsuwalam palcem a on wciagla jak by cole przez rurke pil no i wreszcie cos zjadl taki sposobem zjedlismy 100 ml kaszki gestej w dosc szybkim tempie. Dziaselka ma tak biale i jak dotykam palcem to czuje ze cos tam pod spodem jest wypuklego. Czyli cos moze sie wreszcie wykluje...

Do góry