reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

A my mamy taki problem z Hania, bo ona nie chce nic pić:-(nic kompletnie. Nie smakuja jej zadne soczki, zadne herbatki:no:
Juz nie wiem co wymyslac. Probowalam roznych kolorowych butelek, kupka niekapka, łyżeczki.... Jedyny ratunek to jak jest bardzo głodna to przed mlekiem daje jej wode słodzoną glukozą:-p
i tak wypija moze 40ml dziennie, a jak jej nie dam to nie wypije nic:-p
Wiem ze troche w tym mojej winy, bo jak mi malo mleka jedla i malo przybierala nie dawalam jej herbatki zeby wiecej zjadla mleka i teraz mam za swoje:angry:

Jak myslicie czy to zle ze ona tak nie pije, czy mam jej odposci i sama zacznie(czyt.takie opinie w necie)czy zmuszac ja do picia:dry:

reklama
A my mamy taki problem z Hania, bo ona nie chce nic pić:-(nic kompletnie. Nie smakuja jej zadne soczki, zadne herbatki:no:
Juz nie wiem co wymyslac. Probowalam roznych kolorowych butelek, kupka niekapka, łyżeczki.... Jedyny ratunek to jak jest bardzo głodna to przed mlekiem daje jej wode słodzoną glukozą:-p
Wiem ze troche w tym mojej winy, bo jak mi malo mleka jedla i malo przybierala nie dawalam jej herbatki zeby wiecej zjadla mleka i teraz mam za swoje:angry:

Jak myslicie czy to zle ze ona tak nie pije, czy mam jej odposci i sama zacznie(czyt.takie opinie w necie)czy zmuszac ja do picia:dry:

Ja też mam problem z dopajaniem, co prawda już mniejszy, ale jest np. Alan pije tylko i wyłącznie gęste soczki (nektary), a żadnej herbatki mi się nie tknie, woli cały dzień nic nie pić, tylko soki i soki, zbankrutuję ...:zawstydzona/y::-:)no::szok::szok:

Ja też mam problem z dopajaniem, co prawda już mniejszy, ale jest np. Alan pije tylko i wyłącznie gęste soczki (nektary), a żadnej herbatki mi się nie tknie, woli cały dzień nic nie pić, tylko soki i soki, zbankrutuję ...:zawstydzona/y::-:)no::szok::szok:

Moja z gestych to tylko mleczko:-D a tak powaznie to próbowalam tez geste. Mam cala szafke przeroznych soczkow i co jakis czas otwieram i próbuje jej dac. No i zawsze konczy sie tak ze sama musze wypic... a potem d...a rosnie:-p:dry:

i ja, moja nie chce pic:no::no::no:no chyba ze są upały, to pije
ale moja i jeść nie za bardzo chce, jak wypije 100ml mleczka to cudo

ja z moim mam dokladnie to samo :-Dtylko moje mleko toleruje:zawstydzona/y: jak mu daje kaszke to cyrki sa i na sile 100 zje gesta ze az lyzka staje tylko to uwaza za smaczne:shocked2: a moj pediatra powiedzial ze jak dziecko nie chce pic to nei zmuszac:blink: go bo widocznie nie ma takiej potrzeby... ja jak byly u nas upaly to poprostu karmilam czesciej... bo moj to zadnych herbatek,sokow,nawet wody nie chce, nie chce to nie zmuszam... przybiera bardzo dobrze i powiedziala ze nie ma sie czym naprawde martwic... dziecko samo sobie reguluje co chce a czego nie

A u mnie jest odwrotnie. Herbatki pije, a soczku ani rusz. Juz mu nawet rozcięczałam ten soczek i nic. A herbatki moze duszkiem wypić 100ml. I tej uspokajajacej i z lipy, bez róznicy mu byle była to herbatka. A szkoda, bo soczki są zdrowe i taki marchwiowy chciałabym zeby polubił, ale jemu ZADEN nie smakuje. Ostatnio zaczełam mu dawac soczek łyzeczką i lepiej szło niz butelką.

A ja mam pytanie. Co macie we wózkach? Tzn. kocyki czy cos innego? Bo ja mam wózek atlantic i tam sa te pasy i jak połoze kocyk to nie mogę go zapiąc, a teraz to juz mus, bo mi sie kreci w tym wózku ja owsik.

reklama
A u mnie jest odwrotnie. Herbatki pije, a soczku ani rusz. Juz mu nawet rozcięczałam ten soczek i nic. A herbatki moze duszkiem wypić 100ml. I tej uspokajajacej i z lipy, bez róznicy mu byle była to herbatka. A szkoda, bo soczki są zdrowe i taki marchwiowy chciałabym zeby polubił, ale jemu ZADEN nie smakuje. Ostatnio zaczełam mu dawac soczek łyzeczką i lepiej szło niz butelką.

A ja mam pytanie. Co macie we wózkach? Tzn. kocyki czy cos innego? Bo ja mam wózek atlantic i tam sa te pasy i jak połoze kocyk to nie mogę go zapiąc, a teraz to juz mus, bo mi sie kreci w tym wózku ja owsik.

Ja nie mam nic :no::no: mam wózek z chicco, i też przez te pasy 5cio punktowe nie da rady zapiąć jak by było coś pod spotem :sorry2:

Do góry