reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

reklama
To moze i ja wyprobuje te Dada, skoro Marzycielka pisze ze sa ok, bo przy naszym Bartusiu i jego kupkach nie wyrobimy finansowo :rofl2:
A jak nam nie spasuja, to poprzestane chyba na Huggies.

Dziewczyny mam pytanie jak wyglada pepuszek po odpadnieciu kikuta??? czy jest caly schowany juz w srodku brzuszka czy te brzeszki pepuszka jeszcze przez jakis czas byly wystajace ponad brzuszek????

nam męża mam kupiła dada no nie ma porównania do pampersów czy haggisów no ale cena....a małemu i tak wszystko jedno co zasra :-p u nas sie zdarzyło jak na razie tylko 2 razy że małemu cos wyleciało z pampersa(dada) no a poza tym fakt sa sztywne,ale i szerokie-więc dla noworodków dobre na biodra.A czy któraś z was uzywa happy?bo my myslimy przetestować :-)
nam pępuszek odpadł kilka dni temu,ale zostało jeszcze cos na boczkach...ale i to juz wczoraj odpadło :-D mój kochany ssaczek jak aniołek..cudowna noc :-)tylko rano troszke sie pospinał bo mamy problemy z kupką :crazy:

Ponawiam pytanie....

Dziewczyny może to głupie pytanie ale jak przejawiają sie kolki u maluszków??? :sorry2::sorry2::sorry2::sorry2:

Madzienko, różnie to bywa, ale generalnie dziecko przy kolce pręży się, kopie nóżkami i macha rączkami, może robić sie na buzi czerwone (próbuje zrobić kupkę, a nie może), płacze albo nawet bardzo intensywanie krzyczy (taki krzyk może trwać nawet kilka godzin w drastycznych przypadkach), przy kolce nie pomaga przystawienie do piersi (dziecko szarpie pierś, chwyta i puszcza, płacze, pręży się). Do tego mogą być albo zaparcia albo luźne kupki, czasem w zielonkawym kolorze.
Objawy mogą występować wszystkie naraz albo tylko część z nich.
Przy kolkach tzn. nawykowych charakterystyczne jest to, że pojawiają sie codziennie o tej samej mniej więcej porze.

reklama
Mezus wlasnie wrocil z zakupow i kupil w aptece Espumisan i dzis zaczne Filipkowi podawac gdyz nie moge patrzec jak sie meczy biedak za dnia:-:)-:)-( mam nadzieje ze podziala:-:)tak:

Do góry