reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

My tez uzywamy tylko pampersów nawet nie próbowalismy innych. Dostałam tyle kuponów zniżkowych w szpitalnej torbie dla maluszka, ze kupuje je duzo taniej i są ok:-)

Dziewczyny mam problem z pępuszkiem. Tutaj w anglii zakładają na pępek taką klamerke i nie kazą nic z nim robic, wiec posłuchałam. Wczoraj byla połozna i zdziwiona ze pępek jeszcze nie odpadł, kazała mi przyjsc do przychodni albo zadzwonic po połozna jak odpadnie bo musza zobaczyć jak odpadnie. Mała jeszcze nie ma dwóch tygodni więc pomyslałam ze jest jeszcze czas ale wieczorem poczulismy ze pępek brzydko pachnie. Tak chyba nie powinno być:baffled: Pomózcie, bo nie wiem czy dzwonic po połozna czy czekac az odpanie:confused: Od wczoraj przemywam gazikami Leko, czego jeszcze moge uzyc? Gdzies slyszalam ze sól fizjologiczna tez moze być. Niestety nie mam mozliwosci kupienia tu gencjany ani spirytusu:-( Poje.... kraj:wściekła/y:

reklama
My tez uzywamy tylko pampersów nawet nie próbowalismy innych. Dostałam tyle kuponów zniżkowych w szpitalnej torbie dla maluszka, ze kupuje je duzo taniej i są ok:-)

Dziewczyny mam problem z pępuszkiem. Tutaj w anglii zakładają na pępek taką klamerke i nie kazą nic z nim robic, wiec posłuchałam. Wczoraj byla połozna i zdziwiona ze pępek jeszcze nie odpadł, kazała mi przyjsc do przychodni albo zadzwonic po połozna jak odpadnie bo musza zobaczyć jak odpadnie. Mała jeszcze nie ma dwóch tygodni więc pomyslałam ze jest jeszcze czas ale wieczorem poczulismy ze pępek brzydko pachnie. Tak chyba nie powinno być:baffled: Pomózcie, bo nie wiem czy dzwonic po połozna czy czekac az odpanie:confused: Od wczoraj przemywam gazikami Leko, czego jeszcze moge uzyc? Gdzies slyszalam ze sól fizjologiczna tez moze być. Niestety nie mam mozliwosci kupienia tu gencjany ani spirytusu:-( Poje.... kraj:wściekła/y:
jak brzydko pachnie to chyba niedobrze ja bym chyba zadzwonila do poloznej i poinformowala ja o brzydkim zapachy:confused::confused: jak nam sie skonczyl spirytus to tez przemywalam Leko gazikami dokladnie, az tam do srodka pepucha staralam sie dotrzec a na koncu wyciskala,m ten spirytus z wacikow na tego pepucha :confused:

Marzycielko dzisiaj zrobiliśmy masaż brzuszka wysłany przez Ciebie i mała zrobiła taka kopę że ledwo w pieluchę zmieściła się:-D
Dzięki:tak:

Mojej Julci pępek odpadł po 20 dniach. Mimo, że smarowałam spirytusem codziennie kilka razy. Leko też przecierałam, ale wyciskałam go na patyczek do ucha i tam głęboko przecierałam. Musisz zwracać uwagę, żeby kikut był suchy nie wilgotny. A co do brzydkiego zapachu ja bym jednak zadzwoniła do położnej.

Anoli jezeli pępuszem brzydko pachnie to zadzwon po połozną. Ja przemywałam bardzo obficie spirytusem kikut i odpadł nam po 8 dniach. Polewałam kikut spirytusem nawet. Patyczkiem do uszka nasączonym spirytusem przemywąłam w kazdym zakamarku. Mozesz nawet ten kikutek troszke, delikatnie odchylic i tam przemyc. Nie bój sie go dotykac bo maluszka nie boli, tylko nie ciągnij, zeby sie nie urwał.
My tez uzywalismy happy .... i masakra.

Dziewczyny mojemu synkowi zaczęło łzawic oczko, czym mogę przemywac i czy wiecie od zcego to moze byc ?

Agacia jeśli przemywać to solą fizjologiczną i pamiętać, żeby od strony zewnętrznej do wewnątrz. Ale jeśli to łzawienie to nie wiem, czy przemywanie cokolwiek da... Myślę, że warto skonsultować z lekarzem, bo nieraz maluszki mają zapchane kanaliki łzowe i może trzeba by wtedy coś innego zastosować...

reklama
Do góry