reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

anoli - mi położna powiedziała, że pępuszek brzdko pachnie i to naturalne, bo tkanki obumierają, ja nie przemywałam niczym, tylko wodą i kikutek odpadł po tygodniu. Misi przemywałam spirytusem i odpadł po 20 dniach.

Ja używam tylko Huggisów, wydają mi się lepsze od Pampersów.

reklama
Cześć Mamuśki!

mam pytanie bo widzę,że blizna po szczepionce się powiększyła i bardzo mocno zaczerwieniła dookoła! czy czymś to się przemywa np. rumiankiem ???
zaczeło się jednym słowem paskudzić :szok:

Dziewczyny mojemu synkowi zaczęło łzawic oczko, czym mogę przemywac i czy wiecie od zcego to moze byc ?

ja oczka przemywam rumiankiem - bo sól fiz. u nas sie nie sprawdziła

Ostatnia edycja:
A ja mam inne pytanie. Czy kolki u dzidzi zaleza TYLKO od tego co zje mamusia? :confused: czy moze byc tak ze ja bede jadla rozsadnie, a kolki i tak sie pojawia?

a ja poprosze jeszcze raz o link do strony o masażu? bo nie mogę go odnależć
Marzycielka??? please może się przyda!

Jaśkowi kikut odpadł po 7 dniach. Ja używałam Leko i dokładnie czyściłam naokoło i pod kikucikiem. Teraz już mamy ładny pępuszek. :-)

A my to chyba rekord długości pobiliśmy tym razem - pępuszek odpadł nam dokładnie po 4 tygodniach...Ale teraz już jest ładniutki.

Dziewczyny mojemu synkowi zaczęło łzawic oczko, czym mogę przemywac i czy wiecie od zcego to moze byc ?

To może być zapchany kanalik łzowy. U Jasia też tak mieliśmy. Okulista może przepisać Wam kropelki, a jak nie pomogą, to przepycha się ten kanalik. U Jasia kropelki pomogły wprawdzie, ale żałuję, że nie przepchaliśmy tego kanalika, bo do dzisiaj mamy z tym problemy, a u tak dużego dziecka przepychanie kanalika wiąże się z ogólnym znieczuleniem :-(U maluszków robi się to bez znieczulenia.

A ja mam inne pytanie. Czy kolki u dzidzi zaleza TYLKO od tego co zje mamusia? :confused: czy moze byc tak ze ja bede jadla rozsadnie, a kolki i tak sie pojawia?

Niestety, kolki nawykowe są zupełnie niezależne od tego, co zje mama. Jeśli bóle brzuszka wynikają z niedojrzałości układu pokarmowego, to nawet gdybyś była tylko o przysłowiowym chlebie i wodzie, dziecko i tak będzie mialo kolkę. Ale nie każdy maluszek na nie cierpi, więc może szczęśliwie was to ominie.

BĘDZIEMY SIĘ MASOWAĆ:tak::tak::tak::tak:

U nas dziwna nocka...mała od 21 do 2:sorry:płakała i nie pomagało noszenie na rączkach....już Was pytałam o kolkę...bo podejrzewamy że to może ona nas męczy:eek:ale mała nie pręży się tylko nie śpi:confused2:co myślcie mamy o tym...pomóżcie nam:szok:
A i jeszcze jak cce sobie prutnąć to zaczyna płakać i kopać nóżkami:baffled::baffled:

BĘDZIEMY SIĘ MASOWAĆ:tak::tak::tak::tak:

U nas dziwna nocka...mała od 21 do 2:sorry:płakała i nie pomagało noszenie na rączkach....już Was pytałam o kolkę...bo podejrzewamy że to może ona nas męczy:eek:ale mała nie pręży się tylko nie śpi:confused2:co myślcie mamy o tym...pomóżcie nam:szok:
A i jeszcze jak cce sobie prutnąć to zaczyna płakać i kopać nóżkami:baffled::baffled:

A może po prostu malutka ma wzdęcia i nie może popuścić gazów ? i to ją tak męczy ?? bo jeśli tak to my w takim przypadku pomagamy maluszkowi się wypurkać przy pomocy rureczki :tak:

reklama
Do góry