reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

No to i mój szkrab jest dziś w gronie marudnych. Od rana prawie nie spi, a jeśli już to tylko na moich rękach, bo po odłożeniu do łóżeczka zaczyna się wielki płacz:zawstydzona/y::-(, i też mi się to baardzo nie podoba, bo nie chcę, żeby się tak przyzwyczaił, albo, że ja za niedługo będę mieć muskuły jak Pudzian :baffled::szok::wściekła/y:. Pomocy.... jak teo szkraba od uczyć :confused::confused:

reklama
A juz myslalam ze jestem sama z tym problemem. No, ale widze ze jest nas wiecej. Ja nawet zupki spokojnie nie moglam zjesc.

a mój maluszek bije dzis wszelkie rekordy...cały dzień wisi na cycu :szok: a ja zachodze w głowe o co chodzi bo jeszcze takiego apetytu to on nie miał

Probiotyk chcę kupić na zapracia:-)

A ja używałam Huggies a teraz używam pieluszki Bieedronkowe DADA bo tanie i zajefajne;-)

Pytia w jakim celu ten priobiotyk????

Hania miała rzadkie, zielonkawe kupki i czasem bolał ją brzuszek, a probiotyk reguluje pracę układu pokarmowego. I faktycznie jest zdecydowana poprawa.

Pytia dziękuję Ci za info:-)
Bardzo proszę :-)Cała przyjemność po mojej stronie :-)

My wybraliśmy Pampersy, zresztą przy Jaśku też ich uzywaliśmy i jesteśmy bardoz zadowoleni.

A co do marudzenia i bycia na rączka, chyba taki dzień, hihi, bo nasza mała też dzisiaj protestuje od rana przeciwko leżeniu w łóżeczku. Ma jedno łóżeczko na dole, drugie na górze, leżaczek, a ona i tak na rączkach albo kolanach :sorry2:
edee - niektórzy mówią, że trzeba drastycznie, czyli zostawić jakiś czas dziecko, nawet jak płacze. Ale ja nie jestem zwolennikiem takich metod przy noworodkach. Maluszki po prostu mają potrzebę bycia blisko nas i chyba trzeba im po prostu na to pozwolić. Ja mam zamiar kupic nosidełko, żeby miec wolne ręce i odciążyć kręgosłup, bo już mi powoli wysiada.

co do pieluch to ja wole huggiesy niz pampersy choc pampersy tez spoko. Ostatni kupilam dada bo huggiesy byly dopiero od 3 i jak dla mnie porazka!!!!!!!!! Przy cyprianie uzywalismy i wtedy byly zupelnie inne. Teraz sa bardzo sztywne i nie bylo jeszcze zmiany pieluchy bez przebierania ciuszkow, zawsze maly jest osikany a przy huggiesach i pamperach nie osikal sie ani razu. Ide jutro po nowe a te dady wywalam.:wściekła/y:

reklama
Do góry