reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

landryneczko - tutaj, jak wszędzie, gdzie jest demokracja, swoje zdanie jak najbardziej wyrażać można. Tyle tylko, że wolność słowa nie daje przyzwolenia na obrażanie czyiś uczuć. Można zawsze powiedzieć tu, co się myśli i czuje, ale ważne jest, w jaki sposób to mówimy. W moim odczuciu ty zrobiłaś to w sposób nietaktowny. Wiele osób poczuło się urażonych nie tym, co myślisz o Polsce czy poskiej służbie zdrowia - bo masz prawo, jak mówisz, do własnej opinii - ale tym, w jaki sposób o tym mówisz.

reklama
po pierwsze zanim sie odezwiesz i cokolwiek napiszesz to DOCZYTAJ DOBRZE KTO KOGO PIERWSZY ZAATAKOWAL... a pozniej mozemy pogadac...zalaczylam ponizej co bys nie przeoczyla...

a co do obciachu to nie pisalam o kraju tylko o SLUZBIE ZDROWIA..a to duza roznica i niestety tu zdania nie zmienie a napisalam to co mysle i z tego co widze to prawda w oczy kole...
ale na tym forum nie mozna wyrazic swojego zdania ... a gdzie wolnosc slowa???? wedlug was to trzeba tylko pisac pozytywnie i wogole to lepiej zakonczyc ten temat...

jaka prawda kole w oczy?? o czym Ty wogule piszesz??chyba Twoja prawda ja znam zupelnie inna i dla mnie jak i dla wielu z nas bardzo pozytywna i optymistyczna. kurka ja nie moge landryneczko czytac tego co piszesz i juz naprawde zakonczmy ten temat gdyz naprawde zrobi sie tutaj nieciekawie i trzeba sie bedzie zaopatrzec w kremy przeciwzmarsazczkowe jak to napisala pyciolek:-D:-D

a tak zmieniajac temat i rozladowujac atmosfere dzis debiut kulinarny w postaci tartej marcheweczki:-D:-D pysznosci:-D:-D moje dziecko zamienia sie w odkurzacz gdy widzi słoiczki:zawstydzona/y::zawstydzona/y::-D:-D:-D

Czesc Kobietki...
Czytam Was czesto, rzadko sie udzielam, hmm... pewnie nawet mnie nie pamietacie... Jesli mozna to chcialabym sie czesciej udzielac....
Ale sie porobilo.... Pisze, bo to przykre gdy widzi i slyszy sie krytyke na temat Polski... Sama mieszkam w UK, wyjechalam z Polski za praca, jak wiekszosc emigrantow, ale jestem dumna z tego ze jestem Polka i to smutne gdy rodacy krytykuja nasz kraj.... :-(
Uwazam, ze kazdy ma prawo wyrazic swoje zdanie ale bez obrazania uczuc innych. I uwazam ,ze polscy lekarze sa wspanialymi specjalistami, hmmm, zreszta wszedzie i w kazdym zawodzie mozna trafic na konowala... i nie wierze ze Villaska trafila na samych zlych lekarzy, zreszta jesli dobrze sie doczytalam to stawiali oni podobne diagnozy..... Jak kazda matka, gdy cos sie dzieje jej dziecku szuka pomocy u lekarza i sama tez bym tak robila...
No i wierze, ze w koncu dzieciaczkowi pomoga, czego serdecznie i z calego serca zycze..
\\pozdrawiam wszystkie mamusie i buzialki dla wszystkich malych slodziakow;-)

O rany poczytałam sobie dzisiejsze posty i włos mi sie zjezył na głowie taka paskudna afera sie pojawila:baffled::baffled::baffled: moje 3 grosze takie, ze nigdy nie mozna wydawac opinii na podstawie jednego przypadku i nie wszystko jest w 100% czarne i białe.
Kazdy ma prawo do własnej opinii tylko jak pisze Pytia wazne jak sie ja wyrazi zeby kogos nie urazic

Marchewka solo coś Patce nie podchodzi woli większe "słodziaki"

O kurcze, nie było mnie jeden dzień a Wy co tutaj wyprawiacie :-D.

Nie ma sensu juz na ten temat dyskutowac, kazdy ma inne zdanie i go pewnie nie zmieni. Ja trafiłam na dobrych lekarzy i nie narzekam, tylko wkurza mnie to ze do dobrego specjalisty trzeba tyle czekać :no:.

Czesc Kobietki...
Czytam Was czesto, rzadko sie udzielam, hmm... pewnie nawet mnie nie pamietacie... Jesli mozna to chcialabym sie czesciej udzielac....
Ale sie porobilo.... Pisze, bo to przykre gdy widzi i slyszy sie krytyke na temat Polski... Sama mieszkam w UK, wyjechalam z Polski za praca, jak wiekszosc emigrantow, ale jestem dumna z tego ze jestem Polka i to smutne gdy rodacy krytykuja nasz kraj.... :-(
Uwazam, ze kazdy ma prawo wyrazic swoje zdanie ale bez obrazania uczuc innych. I uwazam ,ze polscy lekarze sa wspanialymi specjalistami, hmmm, zreszta wszedzie i w kazdym zawodzie mozna trafic na konowala... i nie wierze ze Villaska trafila na samych zlych lekarzy, zreszta jesli dobrze sie doczytalam to stawiali oni podobne diagnozy..... Jak kazda matka, gdy cos sie dzieje jej dziecku szuka pomocy u lekarza i sama tez bym tak robila...
No i wierze, ze w koncu dzieciaczkowi pomoga, czego serdecznie i z calego serca zycze..
\\pozdrawiam wszystkie mamusie i buzialki dla wszystkich malych slodziakow;-)
Masz u mnie wielkiego plusa za ta szczera wypowiedz:tak:

spokojnie dziewczyny nie ma sie co stresowac....mamy majowy weekend i nalezy sie dobrze bawic....same mowilyscie ze kremy przeciwzmarszczkowe sa drogie....:-):-)
pyciolku masz racje drogie kuz....a te kremiki:-D:-D:-D

Landryneczko uważam, że nie masz racji. Zgadzam się, że słuzba zdrowia w Polsce kuleje, ale nie jest to wina lekarzy tylko raczej polityków...
Płacimy za szczepionki, ale skojarzone jest też pakiet darmowy. Nigdy nie spotkałam się z tym, żeby za wenflon trzeba było płacić...
Natomiast mam sporo znajomych w na całym świecie i ci którzy mogę przyjeżdżają leczyć się do Polski bo specjalistów i dobrych lekarzy mamy całkiem sporo.

dokladnie ja mimo ze jestem w USA to kozystam z polskich lekarzy... np moja corcia ma polską pediatre;-)

a tak zmieniajac temat i rozladowujac atmosfere dzis debiut kulinarny w postaci tartej marcheweczki:-D:-D pysznosci:-D:-D moje dziecko zamienia sie w odkurzacz gdy widzi słoiczki:zawstydzona/y::zawstydzona/y::-D:-D:-D
moja tez zaliczyla pierwszy raz marcheweczke:tak:

reklama

Moja wsuwa wszystko aż jej się uszy trzesą:) Z tego co dotychczas zjadła najbardziej lubi nektar bananowy i jabłka z bananami:) Ale jest jeden warunek:) Musi razem ze mną trzymac łyżeczkę:) tylko wtedy otwiera buzie:)

Ja też musze wtracić swoje trzy grosze do tej nieprzyjemnej wymiany zdań:) Uwazam podobnie jak inne dziewczyny że Landryneczko troszkę w złym tonie wypowiedziałas się i stąd ten konflikt:) Ja tam nie narzekam na nic w Polsce...przynajmniej trzęsień ziemi nie mamy ani aktywnych wulkanów:)
Zgadzam się również z Blizniakami ze nie lubię jak polak mówi "u mnie we włoszech czy u mnie w niemczech itp." - jak dla mnie to straszny obciach i świadczy to tylko o tym że ma się kompleksy na punkcie tego kim się jest - a to dla mnie niezbyt dobrze swiadczy o człowieku....
A tak na marginesie to miałam taką pania z francuskiego w liceum która cały czas chwaliła Francję mówiąc własnie "u nas we Francji to to maja lepsze i tamto... i w ogóle jest super..." - okazało się że kobita nie widziała Francji na oczy!!!!:)

Do góry