reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

Czy Wasze maluchy trzymaja juz sztywno glowki? Moj Kacperek jak lezy na brzuszku to trzyma ladnie glowke, ale jak podniose go do gory to glowka chwieje sie mu jak dawniej u tych pieskow worzonych na tylnej szybie w fiatach 125 p :-D

Nasza Julcia jeste troszeczke starsza od Kacperka ale głowke trzyma bardzo sztywno i już od kilku dni na leżąc na pleckach zaczyna ją podnosić:tak:

Jak ja podnosilmy to juz nie ma potrzeby jej podtrzymywac aczkolwiek asekuruje ja:-D:-D:-D:-D

reklama
Czy Wasze maluchy trzymaja juz sztywno glowki? Moj Kacperek jak lezy na brzuszku to trzyma ladnie glowke, ale jak podniose go do gory to glowka chwieje sie mu jak dawniej u tych pieskow worzonych na tylnej szybie w fiatach 125 p :-D

Bartek co prawda nie znosi leżenia na brzuszku, ale główkę trzyma sztywno już od dawna. Noszony również.

Ostatnia edycja:
i my już sztywno trzymamy główkę:tak:;-)
ale spać jakoś już nie chcemy cala noc:sorry:, dziś w nocy dawałam 2 razy cyca, a wczoraj spala cala noc, u nas na to niema reguły;-);-):-p

kurcze to moze powinnam z nim sie gdzies wybrac, skoro Wasze maluchy juz sie tak sztywno trzymaja.

Myślę, że to nie jest jeszcze konieczne. Przeczytałam dzisiaj w poradniku Gerbera że do końca czwartego miesiąca dziecko powinno opanować tą umiejętność więc Kacperek ma jeszcze trochę czasu.

wiecie co wczoraj bylismy u kuzynki Adriana ktora ma 3 synów nastoletnich (najstarszy 20 lat)ona sama kolo 50 ma i normalnie sie podgotowalam. Zaczelo sie od tego ze dala Ksawerkowi na lyzeczce krem z karpatki!!!!!!!!!!!!!! przypominam ze on na samym mleczku jeszcze...naszczescie wypluł wszystko.Potem sie mnie pyta czy on juz je obiadki ja mowie ze jeszcze nic nie je a ona oburzona ze jak to tak, ze jej dzieci jak mialy 5 mies. to jadly juz pyry z sosem ,parowki itd. a ze nie daje nawet soczkow to juz w ogole oburzenie.Co wy na to ? :-D

Cyprysiowa też znam takie przypadki, u mnie w rodzinie półroczny maluch też jadł już parówki, kajzerki, serki danio... Ja pozostawiam to bez komentarza. Chyba zalecenia lekarzy co do wprowadzania nowych posiłków nie są jakimś 'widzi mi się', ale do czegoś służą.:baffled:

wiecie co wczoraj bylismy u kuzynki Adriana ktora ma 3 synów nastoletnich (najstarszy 20 lat)ona sama kolo 50 ma i normalnie sie podgotowalam. Zaczelo sie od tego ze dala Ksawerkowi na lyzeczce krem z karpatki!!!!!!!!!!!!!! przypominam ze on na samym mleczku jeszcze...naszczescie wypluł wszystko.Potem sie mnie pyta czy on juz je obiadki ja mowie ze jeszcze nic nie je a ona oburzona ze jak to tak, ze jej dzieci jak mialy 5 mies. to jadly juz pyry z sosem ,parowki itd. a ze nie daje nawet soczkow to juz w ogole oburzenie.Co wy na to ? :-D
nie przejmuj się, ta babka to kobitka starej daty, a kiedyś tak karmili dzieciaków, ze już od 2 miesiąca wszystko dzieci jadły. Ja to samo mam ze swoja mamą ,ona mnie ciągle pyta czy już twaróg daje, czy ziemniaki itd,a ja uważam ze dużo daje bo oprócz cyca je deserki i pije soczki, wiec jak na razie to dla mnie za dużo, ale dla mojej mamy zdecydowanie za mało.

reklama
JA też znam takie przypadki, pojenie coka colą i dawanie łyka szampana i tortu na alkoholu roczniakowi MASAKRA.
Takie dzieci mają szczęście, że nie mają jakiejś alergii pokarmowej, a z drugiej strony może wtedy rodzice by się opamiętali.

Do góry