reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

Dziewczyny czy wasze dzieci budza sie jeszcze w nocy na jedzonko ?

cześć!
mój się zaczął budzić - ale ostatnio zauważyłam ze mniej je więc widocznie na noc jest nienajedzony i jednak potrafi obudzic się ok.2 lub 3 (zasypia o 20.lub21)

a my po imprezie - Mamy Małego chrześcijaninka w domu - ochrzszczony wycałowany przez pół rodziny a przez drugie pól wymęczony na rękach - odsypia do tej pory bo miał chyba sporo wrażeń ale świetnie się bawił :-)
teraz tylko mam nadzieję ze tego nie odchoruję bo w pewnym momencie znalazł się w wózku bez kurtki na dworku a jedynie przykryty kocem - słonko świeciło ale jednak temperatura była niska no i pojadę chyba do lekarza bo niech nam pomoże coś na te kupki - niby ostatnia była już dużo lepsza i to zupełnie bez pomocy jakichkowik proszków!

reklama
ja prasuję tylko rzeczy wyjściowe a takie body,śpioszki i kaftaniki oraz pieluszki(tetra do wycierania rączek i buźki) sobie darowałam już na początku a piorę od początku w zwykłym proszku(vizir sensitive)a co do jedzenia to my kaszki wcinamy(różne smaki) ale koniecznie mószą być gęste bo inaczej jest plucie na odległość no i deserki i obiadki też już mamy za sobą oczywiście soczki również
ja już pisałam na"grudniowych mamusiach"że nasz Jarek zaczął się budzić choć długo już tego nie robił ale ja mu daje tylko się napić herbatki i dalej zasypia
a my dalej walczymy z ciemieniuchą:szok::szok::szok: już użyłam chyba wszystkiego(parafina,olejuszka,zwykła oliwka,oliwa z oliwek i teraz antybiotyk) i k..wa nic nie daje poprawy,Jarek jak widzi szczoteczke to ryczy jak szalony:no::no::no:

Ja już podałam małemu pierwszy soczek marchwiowy i troszkę się krzywił, ale wypił, teraz chcę mu dać jabłkowy, no i mam potem dylemat co następne ? deserki czy obiadki :baffled: i przez ile dni testować jedno nowe danie ? (soczki dawałam przez 3 dni, jeden smak), doświadczone słoiczkowe mamusie gorąco proszę o radę :tak::-)

Alan idzie spać ok 22.30-23 i też ok. 3 w nocy wstaje na jedzonko (i to jak w zegarku) a 7.00 oczy jak autobus :-D:-D taki wyspany :no:

Bartek zasypia ok 20, śpi w swoim łóżeczku i budzi się między 2 a 3 na cycusia, do niedawa po karmieniu spał do rana już z nami, ale kilka dni temu postanowiłam go tego oduczyć, więc odkładam go po jedzonku do łóżeczka i czasami śpi już do rana ( 8 rano ), a czasami budzi się jeszcze raz ok 5.

Tak, 2 razy. Zasypia 20-21 i pobudka jest ok 1 i ok 4, choć oczywiście nie ma reguły. Czasem prześpi całą noc, a czasem budzi się częściej.
Ja zamierzam powolutku na ostatni posiłek jakieś kaszki podać, ale to na razie plan i jeszcze dokładnie nie analizowałam wszystkiego.

a my dalej walczymy z ciemieniuchą:szok::szok::szok: już użyłam chyba wszystkiego(parafina,olejuszka,zwykła oliwka,oliwa z oliwek i teraz antybiotyk) i k..wa nic nie daje poprawy,Jarek jak widzi szczoteczke to ryczy jak szalony:no::no::no:

Zozakoza próbowałaś szamponu Mustela w piance na ciemieniuchę MUSTELA SZAMPON W PIANCE NA CIEMIENIUCHĘ HIT ! (611776201) - Aukcje internetowe Allegro
Wtypróbowane przez znajomych i pomoglo...my używamy go od urodzenia na wszelki wypadek i Jula ciemieniuchy nie miała uffff:tak::tak::tak: troszke kosztuje ale jest bardzo wydajny

Ja już podałam małemu pierwszy soczek marchwiowy i troszkę się krzywił, ale wypił, teraz chcę mu dać jabłkowy, no i mam potem dylemat co następne ? deserki czy obiadki :baffled: i przez ile dni testować jedno nowe danie ? (soczki dawałam przez 3 dni, jeden smak), doświadczone słoiczkowe mamusie gorąco proszę o radę :tak::-)

Alan idzie spać ok 22.30-23 i też ok. 3 w nocy wstaje na jedzonko (i to jak w zegarku) a 7.00 oczy jak autobus :-D:-D taki wyspany :no:

Edee wszelkie instrukcje rozszerzania diety polecaja najpierw soczki, póżniej deserki jednoskładnikowe, póżniej dwuskladnikowe i dopiero dania;-);-);-)
W ostatnim Mam dziecko jest to nieżle opisane na podstawei małej dziewczynki

My juz jemy marcheweczke, morelki, brzoskwinie, sliwki, jabłuszka niestety nam zaszkodziły:zawstydzona/y:a soczki pijemy jabłkowe i marchwiowe

Zozakoza próbowałaś szamponu Mustela w piance na ciemieniuchę MUSTELA SZAMPON W PIANCE NA CIEMIENIUCHĘ HIT ! (611776201) - Aukcje internetowe Allegro
Wtypróbowane przez znajomych i pomoglo...my używamy go od urodzenia na wszelki wypadek i Jula ciemieniuchy nie miała uffff:tak::tak::tak: troszke kosztuje ale jest bardzo wydajny

Edee wszelkie instrukcje rozszerzania diety polecaja najpierw soczki, póżniej deserki jednoskładnikowe, póżniej dwuskladnikowe i dopiero dania;-);-);-)
W ostatnim Mam dziecko jest to nieżle opisane na podstawei małej dziewczynki

My juz jemy marcheweczke, morelki, brzoskwinie, sliwki, jabłuszka niestety nam zaszkodziły:zawstydzona/y:a soczki pijemy jabłkowe i marchwiowe

Kurde Madzienko jesteś wielka :tak: duży buziak w Twoją stronę puszczam :-), to jutro tam jakiś owoc (deserek) i zobaczymy czy zasmakuje Alanowi, dzięki, dzięki, dzięki :-):-):-)

reklama
Czy Wasze maluchy trzymaja juz sztywno glowki? Moj Kacperek jak lezy na brzuszku to trzyma ladnie glowke, ale jak podniose go do gory to glowka chwieje sie mu jak dawniej u tych pieskow worzonych na tylnej szybie w fiatach 125 p :-D

Do góry