Paola - ja zaczęłam od kleiku ryżowego - na początek zagęść troszkę mleczko które dajesz z butli ja najperw dałam 2 miarki (te same co do mleczka/ lub małe łyżeczki jeśli nie masz) a teraz 3 miarki dodaję. Jednak musisz mieć większą dziurkę w smoczku. Są specjalne moczki do kaszki. Mój mężyk sam poszeżył szpileczką, a potem wygotowaliśmy smoka. A potem dałam marcheweczki pół słoiczka przez kilka dni. A dziś marcheweczkę z jabłkiem bobowity, ale możesz samo jabłko...ANIU a ile dodajesz kleiku?
reklama
dziewczyny czy wy jeszcze pierzecie nowe rzeczy przed załozeniem maluchom?
ja z reguły piorę, chociaż ostatnio założyłam Bartkowi nowe rajstopki bez prania i obyło się bez jakichkolwiek reakcji
renia200
mama Victorki :)
ja tez piore;-)Paola ja zaczęłam od jabłuszka, a potem marchewka.
dziewczyny czy wy jeszcze pierzecie nowe rzeczy przed załozeniem maluchom?
Agatkas
Mamusia Zuzolka
DZIEWCZYNY CHCIAŁĄBYM ZACZĄĆ WPROWADZAĆ NOWOŚCI POKARMOWE DLA MAŁEJ I KOMPLETNIE NE MAM POJĘCIA OD CZEGO ZACZĄĆ OD SOCZKÓW, KLEIKU, KASZEK CZY WARZYWJak to było u Was?Myślałam, żeby zacząć dodawać kleiku do mleka ale nie wiem ile?
Mi pediatra powiedział że jesli mała przybiera na wadze dobrze to od kaszek i kleików raczej trzymać się na razie z daleka. Radził żeby zacząć od soczków: marchwiowy, marchwiowo-jabłkowy i na końcu jabłkowy. Jak zacznie mi wypijać ok. 50 - 60 ml soczków to zacząć dawać papki: marchewka, jabłuszko i na końcu warzywka. Zupki nie powinny zawierać selera, pora i kalafiora. Dopóki nie zacznie jeść tych papek około 120ml to traktować to jako przekąskę, później już jako jeden posiłek.
renia200
mama Victorki :)
mnie pediatra pozwolila zaczac wprowadzac jakies kaszki dopiero po 5 miesiacu wiec czekamy jeszcze trzy tygodnie
Jesli chodzi o ubranka to ja zwykle piore ale załozyłam jej czapeczke prosto ze sklepu bo mi była pilnie potrzebna i nic sie nie działo.
Soczki daje i owocki rozne, nawet śliwki z Hippa ale i tak zaparcia małej zostały a nawet sie nasiliły A jesli chodzi o walory smakowe to sie rzuca na to jedzonko a jak sie konczy to mina kwasna jak cytryna najchetniej cały słoik by zjadsła ale ja jej na razie daje 1/3, sliwek dostawała 1/2 i zero reakcji
Soczki daje i owocki rozne, nawet śliwki z Hippa ale i tak zaparcia małej zostały a nawet sie nasiliły A jesli chodzi o walory smakowe to sie rzuca na to jedzonko a jak sie konczy to mina kwasna jak cytryna najchetniej cały słoik by zjadsła ale ja jej na razie daje 1/3, sliwek dostawała 1/2 i zero reakcji
DZIEWCZYNY DZIĘKI ZA POMOCWczoraj spróbowałam jej dodać na noc kleiku ryżowego i wsypałąm pół miarki od Bebilonu i po skończeniu jak ją podniosłam do odbicia to jak beknęła to z niej chlusnął ten kleik-więc narazie się wstrzymam i spróbuje podać soczkiA w dodatku po kleiku po godzinie zaczęła mi się wiercić i już przed 2 się obudziła głodna, a zazwyczaj budzi się ok4-5
Co do ciuszków to piorę bo chyba bym nie dała rady założyć jej czegoś nowego bez uprania
Co do ciuszków to piorę bo chyba bym nie dała rady założyć jej czegoś nowego bez uprania
reklama
Zapominajka
dwa kawałki nieba mam
A jak długo zamierzacie jeszcze prać w proszku dla dzieci?