reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

moja wazy juz ponad 8 kilo:-), podwoila wage urodzeniowa:tak:, nie chce zapeszac ale moja mala w nocy spi w swoim luzeczku i jeszcze nie miala katarku:-), odpukac w niemalowane:-D

reklama
Mamuśki Kochane Wszystkiego najlepszego życzę Wam w te święta:-)I mam prośbę próbuję skontaktować się z Kana 161- gdyby ktoś mogł przekazać tę prośbę, byłabym ogromnie wdzięczna:-) Kana 161- wysłaląm do Ciebie wiadomość na priva- jako do bardziej doświadczonej Mamusi i niecierpliwie czekam na odpowiedź. Pozdrawiam Serdecznie

Ale chciałabym żeby to ulewanie już się skończyło...
A ja już wiem, że ulewanie mamy mleczkiem to mały pikuś :-) Od trzech dni podaje małemu marchewkę... teraz ulewanie to masakra, żegnajcie czyste ubranka i piękne białe pieluszki :-) Śliniaki pomagają ale i tak nie ma siły żeby się coś nie ubrudziło.

witammmmm po dlugiej przerwie na bbnawet nie mysle ze by was nadrobic za ten czas co mnie nie bylo duzoooo tego u nas nadal trzesie sie ziemia ale juz nie ma takiego strachu jak na poczatku.
Mam problem z Alusiem nie chce za zadne skarby siedziec w foteliku samochodowym nie ma mowy jak go tylko tam posadze to tak placze ze szok i jak tak dalej bedzie to niegdzie jezdzic nie bedziemy mogli bo jak to bez fotelika dopiero by byly mandaty:szok: i nie mam pojecia jak do niego go przywyczaic z glebokim wuzkiem i spacerowka nie mamy problemu ale fotelik to naprawde koszmar dla niego...

a i nie ma tez mowy o butli z mlekiem jak tylko zobaczy ze chce mu dac mleko z butleki to sie zaczyna tak drzec i rzucac jak by go ze skory obdzierali wiec jestesmy zmuszeni tylko przy cycu wisiec...

Ale dzisiaj pusto:-:)-:)-(

wszyscy świeta szykują;-);-)

A ja chciałam pochwalić się:-p:-p:-pNasza Julcia od tygodnia śpi sama w swoim pokoju!!!!!!
I dzisiaj na kolacje zjadla bananowa kaszkę....:-D:-D:-D

No dobra już Wam nie zawracam głowy....

Zdrowiutkich świąt życzymy...buziaczki:-)
GRATULACJE!!!!!
Madzienka - gratuluję :) Też czekam na ten moment, ale prędko nie nadejdzie, bo mój mały ssak tak łatwo nie odpuści z dostępności cycusia. A mnie się nie chce wstawać w nocy i biegać do drugiego pokoju.

My się też zważyłyśmy wczoraj, 6030g. Ile przybierają wasze dzieciaczki mniej więcej w przeliczeniu na tydzień? Bo moja w ciągu dwóch tygodni przybrała tylko 200g, nie wiem, czy to nie za mało, ale w sumie pediatra nic nie mówiła. No a poza tym chyba wymierna jest zasada, że do pół roku dziecko ma podwoić swoją wagę urodzeniową, co się Hanii już prawie udało (ważyła 3070)
GRATULKI!!! Moja też podwoił swoją wagę!!!
Mamuśki Kochane Wszystkiego najlepszego życzę Wam w te święta:-)I mam prośbę próbuję skontaktować się z Kana 161- gdyby ktoś mogł przekazać tę prośbę, byłabym ogromnie wdzięczna:-) Kana 161- wysłaląm do Ciebie wiadomość na priva- jako do bardziej doświadczonej Mamusi i niecierpliwie czekam na odpowiedź. Pozdrawiam Serdecznie
Kanusi już wysłałam sms-a również życzę wesołych Świąt!!!!!!!!!!!!!

DZIEWCZYNY CHCIAŁĄBYM ZACZĄĆ WPROWADZAĆ NOWOŚCI POKARMOWE DLA MAŁEJ I KOMPLETNIE NE MAM POJĘCIA OD CZEGO ZACZĄĆ OD SOCZKÓW, KLEIKU, KASZEK CZY WARZYW:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:Jak to było u Was?Myślałam, żeby zacząć dodawać kleiku do mleka ale nie wiem ile?:baffled::baffled::baffled:

reklama
Paola ja zaczęłam od jabłuszka, a potem marchewka.

dziewczyny czy wy jeszcze pierzecie nowe rzeczy przed załozeniem maluchom?

Do góry