reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

Edee , Myszqa to zalezy ile dzieciaczki miały wagi wyjsciowej. Nie martwcie się. Mój mały wazy 5700 g, a jego wyjsciowa to 2400 g wiec się nie martwie tą wagą bo ładnie przybiera.

A my mielismy miec szczepienie w środe miniona, i niestety przesunięte jest na nie wiem kiedy :-:)confused2: z powodu choroby.

reklama
Ale dzisiaj pusto:-:)-:)-(

wszyscy świeta szykują;-);-)

A ja chciałam pochwalić się:-p:-p:-pNasza Julcia od tygodnia śpi sama w swoim pokoju!!!!!!
I dzisiaj na kolacje zjadla bananowa kaszkę....:-D:-D:-D

No dobra już Wam nie zawracam głowy....

Zdrowiutkich świąt życzymy...buziaczki:-)

Madzienka gratulacje dla Juleczki, to juz duza kobietka :-). Nie budzi juz się w nocy na jedzonko?

Mam nadzieje że jej nie przechwalę:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: Zasypia koło 21.30 i spi do 5-6 rano wtedy dostaje mleczko i jeszcze dwie godzinki spania w swoim pokoiku, później juz zaczyna marudzic i laduje w sypialni w swojej dawnej kołysce i tak śpi do 9.30-10....
I licze że jej się nie odmieni...:-D:-D:-D

Madzienka - gratuluję :) Też czekam na ten moment, ale prędko nie nadejdzie, bo mój mały ssak tak łatwo nie odpuści z dostępności cycusia. A mnie się nie chce wstawać w nocy i biegać do drugiego pokoju.

My się też zważyłyśmy wczoraj, 6030g. Ile przybierają wasze dzieciaczki mniej więcej w przeliczeniu na tydzień? Bo moja w ciągu dwóch tygodni przybrała tylko 200g, nie wiem, czy to nie za mało, ale w sumie pediatra nic nie mówiła. No a poza tym chyba wymierna jest zasada, że do pół roku dziecko ma podwoić swoją wagę urodzeniową, co się Hanii już prawie udało (ważyła 3070)

Kurcze Madzienka jak ja ci zazdroszcze. Mojemu małemu cos ostatnio się poprzestawiało. Zawsze zasypiał sam około 19 i budził sie na jedzenie miedzy 3 a 4 rano potem około 7 i juz wyspany. A teraz sam juz nie zasnie, ciezko mu sie zasypia, a jak zasnie to co chwile sie budzi. Potem pobudka tak około 2 w nocy, 4-5 rano i 6 juz wyspany, a ostatnio nawet o 3 skory do zabawy. Ahhh .... mam nadzieje ze to przez chorobe i wszysztko niedłuo wróci do normy.

Pytia mały ostanio w 1,5 miesiaca przybrał tylko 800 g. Ale jezeli do 6 miesiaca powinien podwoic swoja wagę urodzeniową to juz to zrobił z 2400 na 5700 g :tak:

reklama
Do góry