reklama
Agatkas
Mamusia Zuzolka
YOKA nazywa sie to krem Emla i jest to na receptę. Mój pediatra powiedział ze zupełnie sie tego nie opłaca kupować ponieważ to znieczula tylko zewnętrzną warstwe skóry a szczepionka najbardziej boli gdy jest wpuszczana w mięsień, a ten krem juz na to nie działa.
Myszqa
Fanka BB :)
Ja po szczepionce robiłam okłady z sody oczyszczonej.
Co prawda Jaśka nic nie bolało i prawie nie pisnął ale ja byłam spokojniejsza :-)
Sobie chyba na głowę powinnam zrobić.
My niestety nie mieliśmy szczepionki dziś, musimy zrobić badania krwi i moczu bo Jasiek za mało przybiera na wadze. I pediatra chce sprawdzić czy to jego uroda po mamusi - bo ja tez byłam strasznie chuda czy coś jest nie tak.
Jasiek waży tylko 5630. Więc bardzo malutko :-( Chudzinka moja :-(
Co prawda Jaśka nic nie bolało i prawie nie pisnął ale ja byłam spokojniejsza :-)
Sobie chyba na głowę powinnam zrobić.
My niestety nie mieliśmy szczepionki dziś, musimy zrobić badania krwi i moczu bo Jasiek za mało przybiera na wadze. I pediatra chce sprawdzić czy to jego uroda po mamusi - bo ja tez byłam strasznie chuda czy coś jest nie tak.
Agatkas
Mamusia Zuzolka
Moja klucha juz wazy 6250 Ale nie wiem teraz ile ma wzrostu
Moja klucha juz wazy 6250 Ale nie wiem teraz ile ma wzrostu
Nasza Juleczka tez waży 6250g i ma 65cm
A co do Elmy to wszystko chyba zależy od lekarza...nasza pediatra pracuje w dziecięcym szpitalu na patologii noworodków i mówi że Emly teraz uzywa się w szpitalach przy szczepieniu maluszków!!!!Chyba cos musi pomagać....
Myszqa
Fanka BB :)
Jasiek też ma 65cm. :-)
A ja mam pytanie do mamusiek...do kiedy trzeba podnoscić dziecko do odbijania???
Julcia ulewała więc dalej ją podnoszę, bo jeszcze czasami zdarza jej sie ulać...a jak Wy to robicie???
Ja też jeszcze trzymam małego do odbicia, bo zdarza się, że uleje. Ale podobnie jak u Villaski - wieczorem Bartek zasypia przy cycusiu i wtedy już go nie podnoszę - od razu kładę do łóżeczka. Wtedy jakoś nie ulewa. Dziwne.
Ja też jeszcze trzymam małego do odbicia, bo zdarza się, że uleje. Ale podobnie jak u Villaski - wieczorem Bartek zasypia przy cycusiu i wtedy już go nie podnoszę - od razu kładę do łóżeczka. Wtedy jakoś nie ulewa. Dziwne.
U nas też jak zasnie przy jedzonku to odkladam Julę do łóżeczka...
reklama
edee24
Mama Alanka :-)
To mój szkrab jeszcze mniej waży bo 5.580 a ma 4 miesiące i tydzień :-(