reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

ws5zhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhffvvvvvvvvfhhhhhhhhhhhhhgbz666666fvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvffffbghbvbvb bbvvvvvvvvvvvvvvbb mmxx

to napisala Oliwka:-D:-D:-D:-D

reklama
Brawo dla Oliwki:-D

Dziewczyny, jak myslicie mogę młodemu nie zakładać czapeczki? On tak tego nie lubi, jest mu chyba za ciepło w niej, a i tak w chuście go noszę, więc główke na zakrytą...

Brawo dla Oliwki:-D

Dziewczyny, jak myslicie mogę młodemu nie zakładać czapeczki? On tak tego nie lubi, jest mu chyba za ciepło w niej, a i tak w chuście go noszę, więc główke na zakrytą...

Hmm Zapominajka chyba bym jeszcze przy takim maluszku nie ryzykowała... Musisz go jakoś przekonać bo co zrobisz potem jak będzie na słoneczko wychodził?? Przeciez tez mu musisz wtedy coś na głowę zakładać.

Powiedzcie mi czy Wasze maleństwa już próbują się na brzuszek przekręcić? Moja Zuzka od wczoraj przewraca się na boczek i usilnie chce się przekręcić na brzuch... nie wiem czy to nie za wcześnie????

Ja dziś małą ubrałam tak: body krótki rękaw + pajacyk bawełniany + pajacyk bawełniano polarkowy z kapturem i cienka czapeczka. Przykryłam kocykiem dopiero pod wieczór bo dziś praktycznie cały dzień byłyśmy na dworze:)

Agatkas nam 5 tygodni temu pediatra powiedziała,że na tym etapie dziecko powinno już przewracać się z brzuszka na plecki i odwrotnie.Ale Fabian tak naprawdę robi to dopiero teraz.

Madzieńka u nas było dziś bardzo cieplutko,ubrałam małego w body z krótkim rękawkiem,koszulka z długim,rajstopki,spodenki,kurtka wiatrówka,czapeczka bawełniana no i buciki.Przykryłam go cienkim kocykiem,bo jak dziecko śpi to wiadomo,że musi mieć ciepełko;-) A my od dzisiaj w spacerówce:tak:

Zapominajko a ja Ci powiem,ze jak jest wysokie ciśnienie to ja też się czuję senna:sorry: Ale nie zauważyłam jak Fabian na to reaguje.

A ja załozyłam czapeczke ale jak zobaczyłam ze malutka sie pocic zaczyna zdjełąm czapeczke tylko my w gondolce budka podniesiona zeby słonko nie raziło dzis było ponad 20 stopni a pozniej jak zrobiło sie chłodniej czapka z powrotem a ciepełko reguluje kocykiem jak w cieniu jestesmy to przykrywam a wsłonku odkrywam i jest ok.

Oliwko dłuzsza chwilke probowałam ustalic głębszy sęs Twojej wypowiedzi i wydaje mi sie ze chodziło o : " Mamo daj 5 zeta na dobre ciacho":-D:-D:-D Tylko tych 666666 rozgryzc niemoge?:eek::-D:-D

Pati sie nie przekreca wcale dopiero jest na etapie wyginania sie i wspierania na głowie ale cwicze z nią turlanie tak, zeby załapała. ze jak energiczniej sie przekreci to na bzruszku wyladuje, podoba sie jej takie turlanie bardzo chichra sie przy tym:tak:

U nas do samodzielnego odwracania się jeszcze daleka droga...Ale jak się tu obracać, jak się jest ciągle na rękach albo w leżaczku ;-):-D A tak poważnie, Hania też lubi takie zabawy gimnastyczne, pod warunkiem, że nie na brzuszku ;-)

A pogoda piękna, ale i zdradliwa i faktycznie nie wiadomo, jak ubrać maluszka, bo w słońcu gorąco, a w cieniu zimny wiatr :baffled: Więc ja zamiast spacerować, wystawiam ją na taras, od południowej strony w słoneczku było dziś naprawde ciepło, więc miała tylko body z dł. rękawem i polarek, no i gacie oczywiście :-D

Moja Julia sama przekręca się na boki, na brzuszek przekręciła się raz, ale ręka jej została pod spodem:-D A i z brzuszka na plecki też raz się przekręciła. i na tym koniec, ale zawsze jak się bawimy na podłodze to zabawki jej kładę po bokach ale trochę dalej, żeby musiała się przekręcić, potem wychodzę i ja podglądam jak kombinuje i duszę się ze śmiechu.:-)

reklama
Bartek dopiero 2 razy przewrócił się z brzuszka na plecki, a odwrotnie ani razu :-( Powinnam się niepokoić? Na boczki ładnie się odwraca.

Do góry