reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

Cześć dziewczynki :)
Moja Julka skosztowała już startego jabłuszka i skończyło się to twardą kupką, pierwszy raz w życiu miała problemy :baffled: Skończyło się czopkiem glicerynowym po tygodniu oczekiwania, kupka była jak plastelina. Teraz już nic jej nie daje i nie będę chyba do 6 miesiąca.

Wyjęłam już Julkę z gondoli, bo wydawało mi się, że jej strasznie jej nie wygodnie, skoro na spacerówkę jest za wcześnie to pokombinowałam z fotelikiem samochodowym, a mam z tej samej firmy co wózek i Juleczka na spacerkach może świat oglądać i już nie jest taka skrępowana jak w gondoli. Mądra mamusia :-D

reklama
Cześć dziewczynki :)
Moja Julka skosztowała już startego jabłuszka i skończyło się to twardą kupką, pierwszy raz w życiu miała problemy :baffled: Skończyło się czopkiem glicerynowym po tygodniu oczekiwania, kupka była jak plastelina. Teraz już nic jej nie daje i nie będę chyba do 6 miesiąca.

Wyjęłam już Julkę z gondoli, bo wydawało mi się, że jej strasznie jej nie wygodnie, skoro na spacerówkę jest za wcześnie to pokombinowałam z fotelikiem samochodowym, a mam z tej samej firmy co wózek i Juleczka na spacerkach może świat oglądać i już nie jest taka skrępowana jak w gondoli. Mądra mamusia :-D

U nas to samo z jabłuszkiem i kupką:-:)-:)-(...a o krzesełku tez myslałam:-D:-D:-D

Właśnie wiem Madzienko, że u was to samo bo czytałam wcześniejsze posty. Dziwne to jest bo niby po jabłuszku to raczej w drugą stronę, chociaz po soczku to mi zrobiła wodnistą i zieloną. Zgłupłam :baffled:

Agacia mi ostatnio pielęgniarka powiedziała że jak dziecko ma 37,6 już po odjęciu czyli 38 bez odejmowania to zbijamy temperaturę i jeśli dziecko nie ma żadnych innych objawów to się nie denerwować bo to może być 3 dniówka ale jak się martwisz to się przejdź do lekarza.
Ja zawsze jak jest ładna pogoda to wyciągam mała z wózka i siedzimy sobie razem na ławeczce w parku tylko jej nóżki przykrywam kocykiem i nic jej nie jest. Mam nadzieję że wszystko będzie u was dobrze.
Mały miał wczoraj 37,7 bez odjęcia czyli po odjęciu 37,2.
AGACIA ZAPOMINAJKA PISAŁA O CZOPKACH Viburcol
Viburcol N czopki 12sztuk - Vitanea.pl - apteka internetowa - leki i kosmetyki najtaniej (www.vitanea.pl).
Dziekuje Madzienka :tak:

A my dzisiaj rano pojechalismy do pediatry. Mały rano miał 37,8 stopni ( przed odjęciem) i mokry kaszelek. Okazało się ze to drobna infekcja, mamy zapisany nurofen, cebion i flegamine. A jak się nie poprawi tylko pogorszy to od niedzieli podac antybiotyk, ale na razie nie dawac go. Na dwó kazała wyjść jak bedzie ładna pogoda :tak:.

Agacia na pewno się nie pogorszy.

Dziewczyny mam takie pytanko. Zauważyłam, że mój maluch reaguje na zmiany ciśnienia, ale odwrotnie niż my. Tzn gdy cisnienie niskie jest pobudzony, a gdy wysokie senny. Czy to jest normalne?

Agacia na pewno się nie pogorszy.

Dziewczyny mam takie pytanko. Zauważyłam, że mój maluch reaguje na zmiany ciśnienia, ale odwrotnie niż my. Tzn gdy cisnienie niskie jest pobudzony, a gdy wysokie senny. Czy to jest normalne?

Mi tez wydawało się że jakoś odwrotnie Jula reaguje:-D:-D:-D

fasolkamaria chyba pomysł z krzesełkiem jest trafiony...na próbę wystawiłam mała na balkon, najpierw rozglądała sie a pózniej zasnęła...jutro ide z krzesełkiem na spacer:-D:-D:-D u nas dzisiaj upał...w polarku na balkonie nie da się wytrzymać:laugh2::laugh2::laugh2:nareszcie oby tylko Jula chciala w tym krzesełku spacerować to będę bardzo ucieszona!!!!

Dziewczynki w taką pogodę jak dzisiaj, jak ubieracie maleństwa...u nas w cieniu 15 stopni a na sloncu chyba z 25:-p:-p:-p??????

Agacia zdrówka dla maluszka!!!!!

Mi tez wydawało się że jakoś odwrotnie Jula reaguje:-D:-D:-D

fasolkamaria chyba pomysł z krzesełkiem jest trafiony...na próbę wystawiłam mała na balkon, najpierw rozglądała sie a pózniej zasnęła...jutro ide z krzesełkiem na spacer:-D:-D:-D u nas dzisiaj upał...w polarku na balkonie nie da się wytrzymać:laugh2::laugh2::laugh2:nareszcie oby tylko Jula chciala w tym krzesełku spacerować to będę bardzo ucieszona!!!!

Dziewczynki w taką pogodę jak dzisiaj, jak ubieracie maleństwa...u nas w cieniu 15 stopni a na sloncu chyba z 25:-p:-p:-p??????

Agacia zdrówka dla maluszka!!!!!

Przylaczam sie do pytania Madzienki wlasnie chce wyjsc na dworek i sie zastanawiam co zalozyc:(:-(

Ja Julci założyłam body na krótki rękaw + rajtuzki+ bluzeczke na długi + kombinezon polarkowy i czpeczka taka cienka. Była już godzinkę na dworze i się nie spociła więc myślę, że ok.

reklama
Do góry