reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

A my dziś byliśmy na szczepieniu. Mały troszkę płakał, ale i tak jestem z niego dumna:tak: Zostawiliśmy w poradni 730zł, bo jednak zdecydowaliśmy się wziąć i szczepionkę na pneumokoki i rotawirusy no i płatną 6 w 1. Ale stwierdziliśmy, że na zdrowiu dziecka nie będziemy oszczędzać. Filip waży już 7400g. Bałam się, że jest troszkę za gruby, ale lekarka powiedziała, że jest nieco ponad 50 centyla, więc wszystko w normie:tak:

Ewelw mój mały miał robione usg główki, ponieważ dostał 7 punktów w pierwszej minucie życia po porodzie i lekarka małego kazała go przebadać tak profilaktycznie. Badanie trwa chwilkę i nie jest nieprzyjemne. U nas na szczęscie okazało się, że wszystko jest w porządku. A Twoja mała dlaczego ma zalecone to badanie?

reklama
A my dziś byliśmy na szczepieniu. Mały troszkę płakał, ale i tak jestem z niego dumna:tak: Zostawiliśmy w poradni 730zł, bo jednak zdecydowaliśmy się wziąć i szczepionkę na pneumokoki i rotawirusy no i płatną 6 w 1. Ale stwierdziliśmy, że na zdrowiu dziecka nie będziemy oszczędzać. Filip waży już 7400g. Bałam się, że jest troszkę za gruby, ale lekarka powiedziała, że jest nieco ponad 50 centyla, więc wszystko w normie:tak:

Ewelw mój mały miał robione usg główki, ponieważ dostał 7 punktów w pierwszej minucie życia po porodzie i lekarka małego kazała go przebadać tak profilaktycznie. Badanie trwa chwilkę i nie jest nieprzyjemne. U nas na szczęscie okazało się, że wszystko jest w porządku. A Twoja mała dlaczego ma zalecone to badanie?

Asiulkaa a ile płaciliscie za pneumokoki??

Jula je 5-6 razy na dobę z czego dwa karmienia po 150ml a reszta 120ml

Bo mała ważyła 2100 przy porodzie, i też profilaktycznie zaleciła to USG główki

Agacia mi ostatnio pielęgniarka powiedziała że jak dziecko ma 37,6 już po odjęciu czyli 38 bez odejmowania to zbijamy temperaturę i jeśli dziecko nie ma żadnych innych objawów to się nie denerwować bo to może być 3 dniówka ale jak się martwisz to się przejdź do lekarza.
Ja zawsze jak jest ładna pogoda to wyciągam mała z wózka i siedzimy sobie razem na ławeczce w parku tylko jej nóżki przykrywam kocykiem i nic jej nie jest. Mam nadzieję że wszystko będzie u was dobrze.

reklama
Do góry