reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

reklama
My dzisiaj wreszcie po drugim, spóźnionym szczepieniu. Dwa dni przed ukonczeniem 4 miesiąca Hania waży 5830 g, przeszła więc z 10 na 25 centyl, co mnie cieszy i ma 62 cm. Była w szoku bo nawet nie miałknęła przy szczepieniu!
Pediatra kazała nam zacząc wprowadzać po jednej łyżeczce soczki i marchewkę i dynię. Zobaczymy.

A co do nosidełek - Hania uwielbia się w nim nosić, my mamy fisher price.
i my dzisiaj byłyśmy na szczepionce, malutka tez była dzielna, ale teraz już zaczyna marudzić

No właśnie reniu trochę zgłupiałam dzisiaj, bo pediatra powiedziała, żeby już urozmaicić menu i wprowadzić soczki + warzywa ze słoiczków (ale nie dawać ani mleka modyfikowanego ani kaszek). A miałam w planie poczekać z nowościami do 6 miesiąca. Pytałam, czemu tak i odpowiedziała, żeby urozmaicić pokarm i przyzwyczaić dziecko do innych smaków. Ale jeszcze to muszę przemyśleć.

reklama
kurcze zasnac nie moge maly nam napedzil takiego strachu siedzial sobie grzecznie w bujaczku i bawil sie dosc dlugo spokojnie cichutko siedzial az tu nagle sie wygina i oddechu zlapac nie moze o malo nie udusil sie ja skoczylam jak oparzona moj mezulek o malo zawalu serca nie dostal zlapalm malego zanim go odpielam z tego lezaczka moze trwalo z 5 sekund zzrobil sie czerwony i zaczol strasznie plakac nie moglam go uspokoic tak sie biedaczek wystraszyl a ja to o malo nie padlam do tej pory sie trzese i chyba dzis nie zasne maly plakal i plakal jesc nie chcial co zjadl to zwymiotowal i zrobil 2 zielone kupki ale takie ciemnozielone nie mam pojecia dlaczego tego mleka nie chce i kreci sie i nie wypije a jak mu cos wcisne to zwymiotuje jutro ide do pediatry nic mnie to nie obchodzi pakuje sie bez kolejki... pojutrze mamy szczepienie niech go zobaczy oslucha i zwarzy i niech ona zadecyduje czy mozna zaszczepic mam nadzieje ze tak bo jak nie to wydluzy sie czekanie na wyjazd do Polski a chcialabym w czerwcu bo tu cholerne upaly w okresie wakacji...
nie mam pojecia dlaczego maly nie chce za zadne skarby zadnego mleka prubowalismy juz inne i nic wypil i zwymiotowal nawet sojowe zwymiotowal tylko moje mu smakuje... ja juz sama nie wiem co robic na szczescie maly spi ladnie i zasnol o stalej porze...

Do góry