reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

reklama
Pytia ja karmię butelką także to co innego...Ale zasypianie wygląda u nas tak-przed 19:00 rozbieramy Fabianka do pampersa,kładziemy na jego mięciutkim kocyku i się z nim bawimy około 30 minut.Później go kąpiemy,a po kąpieli zmieniamy światło na małą lampkę i karmimy.Po butelce kładziemy go do łóżeczka,całujemy w czółko,dajemy przytulankę i wychodzimy,a on sam zasypia:tak:

Myszqo ja polecam krem alantan.Nam pomaga jak coś tam się zrobi.

Pytia ciężko mi dokładnie napisac....no jakis czasik to trwało....ale najwazniejsze,.ze poskutkowało:)

A co do zasypiania to ja malutka usypiam na raczkach....inaczje nie ma mowy...chociaz wczoraj była taka zmecona,ze zasnela lezac na bruszku...byłam w szoku...ale po jakims czasie sie wybudziła i na raczkach dokonczyłysmy dzieła:p hahaha

Dziewczynki macie jakiś sposób na potówki na twarzy?

Mojej siostry córeczka ma właśnie na buźce takie potóweczki. Tzn. to chyba są potówki, chyba, ze jakies inne kostki. :confused:

moj maly tez takie mial moj pediatra powiedzial mi zeby nie stosowac zadnych kremow tylko do kapieli dolewac tego oleju ja myslalam ze to bedzie sie lepic ale to swietnie sie wchlania i wszytkie krostki zniknely ja nawet nie uzywam zadnego kremu do pupci bo maly ma cala skore nawilzona i poprostu nie potrzebuje stosowac zadnych dodatkowych specyfikow mowie wam naprawde swietna sprawa i dziala na 100% nie wiem czy mozna to dostac w polsce... mam nadzieje ze tak
Dermamid Oil

Załączniki

• 120007047.jpg
    120007047.jpg
    14,7 KB · Wyświetleń: 21
Pytia ja dla Ciebie jakiejś szczególnej rady nie mam, poza tym co dziewczyny już napisały, ale pomyślałam sobie, że skoro już mała przesypiała całe noce i nagle przestała, to może to jest ten kolejny skok rozwojowy i za kilka dni wszystko do normy wróci, trzymaj się :yes:

Agatkas, gratuluję nocki
Semiko, super ze wyniki ok.
Kana, moja po szczepieniu tez długo i ladnie śpi.
Pytia, ja kąpię Madzie ok, 21, potem jedzonko, beknięcie i odkładam do łóżeczka, chwilka i śpi, czasem sobie pogada, ale w ciągu pół godz zasypia

reklama
Myszqa a ile córeczka siostry ma? Bo to nie musza byc potówki, tylko krostki poporodowe, które same zejdą :tak:

Mój mały przed 19 juz ma "chwile wyciszenia" :-D, lezy i patrzy w jeden punkt, czasami przysnie, kąpiemy go o 20:00, przed kapiela zabawa, pogaduchy, smiechy, cwiczenia na brzuszku, po kapieli cycus, usmiech i zasypia sam.

Ptia mój mały w ciągu dnia tez uwielbia byc na raczkach, próbowałam zastosowac to co kana i niestety mały tak płacz, ze az sie tai i potem trudno go uspokoic :-(., ale juz sa małe postepy, bo czasami sam polezy we wózku, na macie czy w lezaczku, no ale nie za długo :dry:.

Do góry