reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

reklama
Dziewczynki, pomocy!
Obawiam się, że zostałam już całkowicie steroryzowana przez moje dziecko!Hania już nawet w nocy zaczęła się wybudzać co 3 godziny na cycusia, a spała już po6-7 godzin,w dzień ani 10 minut nie chce być sama, zasypia wyłącznie przy cycku i budzi się po 15 minutach. Wczoraj za calutki dzień spała dwa razy po 15 minut!!! Jak nie śpi ani nie pijhe to domaga się noszenia. Nie wiem, co robić, bo z jednej strony wiem,że pewnie tak jest szczęśliwa i tego potrzebuje, ale przecież z drugiej strony ja muszę normalnie fynkconować, zwłaszcza, że mam jeszcze drugie dziecko!
Macie jakieś pomysły? A może któraś boryka się z podobnym problemem?

A ja pochwale sie co kupiłam Julci ŚLICZNE KOLOROWE MOTYLKI NAKLEJKI (578135537) - Aukcje internetowe Allegro

jak tylko przyjdą bedziemy ozdabiac pokoik Juleczki:-):-)

Landryneczko no no Kazimierz Dolny, to koło nas:-D:-D:-Dsnobistyczne miasteczko:-):-):-)

A co do szczepionek to mozesz nie płacic za te podstawowe ale wtedy za jednym razem kuja dzieciaczka po 3 razy wiec dla dobra niuni ja wle załacic i tylko raz ukłuc...a te dodatkowe, typu rota, pneumo i minigokoki płatne i to bardzo dużo:sorry2::sorry2::sorry2:

A ja pochwale sie co kupiłam Julci ŚLICZNE KOLOROWE MOTYLKI NAKLEJKI (578135537) - Aukcje internetowe Allegro

jak tylko przyjdą bedziemy ozdabiac pokoik Juleczki:-):-)

Landryneczko no no Kazimierz Dolny, to koło nas:-D:-D:-Dsnobistyczne miasteczko:-):-):-)

A co do szczepionek to mozesz nie płacic za te podstawowe ale wtedy za jednym razem kuja dzieciaczka po 3 razy wiec dla dobra niuni ja wle załacic i tylko raz ukłuc...a te dodatkowe, typu rota, pneumo i minigokoki płatne i to bardzo dużo:sorry2::sorry2::sorry2:

Madziu sliczne te naklejki i nawet cena przystepna:tak:

Pytia faktycznie kiepsko:dry: Może spróbuj nie chodzić do niej od razu jak płacze tylko troszkę ją przetrzymać...Wiem,ze to może trochę drastyczne,ale czytałam,ze dziecko po 3 miesiącu powinno już mieć troszkę cierpliwości i jak domaga się mieć coś natychmiast to nic mu nie będzie jak poczeka nawet jeśli trochę popłacze.Może jak mała załapie,że gdy jest sama to nie dzieje się jej żadna krzywda to powoli przyzwyczai się do tego?Fakt,że przez jakiś czas będziesz musiała znosić jej płacz,ale może to lepsze niż to,że musisz być teraz do niej uwiązana:sorry2: A przecież tak,jak napisałaś musisz normalnie funkcjonować.Tym bardziej,że jest jeszcze synek...

No Madziu bardzo drogie sa te dodatkowe jeszcze dlatego my sie hcyba nie zdecydujemy....:zawstydzona/y:

Mamuski chciałam sie Was jeszcze zapytac,bo moja Mariczka była czepiona wczoraj i dzisiaj cały dzien spi....obudziłą sie o 6 na jedzonka i spała do 9 poczym ubraam malutka,pobawiłysmy sie troszke i poszła okolo 10:40 poszła spac o 11:50 obudziłą sie na jedoznko i dalej spi....do teraz....Za pierwszym razem jak była szczepiona to tez nastepny dzien cały przespała dokąłdnie tak jak teraz.... czy to normalne,bo sie troszke martwie????? jak juz sie obudzi to jest wesoła i nie ma zadnych problemów....jest spkojna i nie pałcze....nie wiem co robic.....:confused::confused::confused:

Pytia podpisuje sie pod tymco napisała Ania....ja tak mialam tez z mał, no oprócz tego cycusia,chcociaz jak dostawała nawet te dwa razy dziennie to zawsze przy nim zasypiała i potem przy zwykłej butli tez tak mi robiłi piła z 50 minut butelke 120ml....pozniej jej poprostu zabierałam i dawaam jak sie obudziła całkowicie i pomogło....tak samo było z lezeniem samemu w łozeczku.....marudziłą, krzyczaa,bo to nawet nie był pacz tylko krzyk....i wkoncu sie nauczyła,ale uprzedzam,ze jest cieko...ja czasem ryczałam jak ona wrzeszczała,ze chce na raczki....ale stopniowo wydłuzałam czas i jest teraz dobrze:)

No Madziu bardzo drogie sa te dodatkowe jeszcze dlatego my sie hcyba nie zdecydujemy....:zawstydzona/y:

Mamuski chciałam sie Was jeszcze zapytac,bo moja Mariczka była czepiona wczoraj i dzisiaj cały dzien spi....obudziłą sie o 6 na jedzonka i spała do 9 poczym ubraam malutka,pobawiłysmy sie troszke i poszła okolo 10:40 poszła spac o 11:50 obudziłą sie na jedoznko i dalej spi....do teraz....Za pierwszym razem jak była szczepiona to tez nastepny dzien cały przespała dokąłdnie tak jak teraz.... czy to normalne,bo sie troszke martwie????? jak juz sie obudzi to jest wesoła i nie ma zadnych problemów....jest spkojna i nie pałcze....nie wiem co robic.....:confused::confused::confused:

Kanus to calkowicie normalne i dozwolona zachowanie::tak::tak::tak:

U mnie było podobnie z tym spaniem :tak: i pediatra uprzedziła mnie, że tak może być i to nic złego, podobnie jak wystąpienie lekkiej gorączki ;-), więc możesz być spokojna :-)

reklama
Do góry