reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

Witajcie, ja mam pytanie trochę z innej beczki:-)

Mamusie które szczepiły/szczepią swoje szkraby skojarzonymi szczepionkami...prosze napiszcie mi ktorymi szczepicie 5w1 czy 6w1 i ile za nie płacicie???

Pytanie trochę nie na czasie ale jak wiecie my dopiero zaczynamy przygodę ze szczepieniem:-(

Co do naszej szczepionki na gruźlicę to pisałam wczoraj że przychodnie nie chcą juz szczepić...podobno z oszczędności:crazy:bo jedna fiolka starcza na 10 dzieciaczkow, wiec wysłali nas do Poradni chorób zakażnych i tam nas zaszczepią...oczywiście jak zbierze się 10 dzieciaczków:szok:więc czekamy

Madziu ja teraz dopiero za drugim szczepieniem zdecydowałam sie na te skojarzone i wzięłam 5 in1 i zapłaciłam 125zł....ta 6in1 kosztuje u nas 220zl....Malutka zniosła szczepionkę rewelacyjnie....w przeciwieństwie do doświadczeń z normalnymi 3 ukluciami... a z ta gruźlica co piszesz to masakra jakas...jak mozna oszczędzac na takich rzeczach...w głowie mi sie nie mieści...:crazy:

reklama
moja niunia tez miała problem, zmieniłam na oilatum i jest o wiele lepiej, poprzednio stosowałam johnsona:-(, acha używam i emulsje do kąpieli i kremik z oilatum:-) , bo moja małą miała strasznie wysuszoną i szorstka skórke
W pełni sie pod tym podpisuje.....Oilatum jest rewelacyjne....co prawda troszke sie placi,ale dziala cuda...nasza malutka tez miala problemy ze skórka i poki co cały czas kąpie ja w Oilatum i kremiku tez takiego uzywamy i jest ogromna poprawa....zadnych problemów ze skórka nie ma....:tak::tak::tak:

Dziewczyny, już raz pytałam o to czym mogę wzbogacić na noc bebiko mojemu małemu, żeby było np. bardziej syte i kaloryczne :confused::confused::confused:, ale nie dostałam odp. :-( pomożecie mi :sorry2:, co lepsze:confused: kaszki, kleiki :confused: w jakich proporcjach :confused::confused:

Dziewczyny, już raz pytałam o to czym mogę wzbogacić na noc bebiko mojemu małemu, żeby było np. bardziej syte i kaloryczne :confused::confused::confused:, ale nie dostałam odp. :-( pomożecie mi :sorry2:, co lepsze:confused: kaszki, kleiki :confused: w jakich proporcjach :confused::confused:

Edytko nie bardzo wiem jak Ci pomóc, bo my sami jesteśmy poczatkujący w tej dziedzinie:-D
Ponieważ nasza Julcia miala problemy z ulewaniem, jej mleczko zagęszczamy Nutritonem, ale powoli zaczynamy eksperymentowac i na noc zamiast jednej miarki nutritonu dajemy miarke kleiku...i juz nie dlugo mamy zamiar zwiekszyc ilosc kleiku...

Co do kaszki to bede robila tak samo, zeby Jula przyzywaila sie do innego smaku...spróbujemy od bananowej-tej co tak bardzo smakuje Oliwce Marzycielki:tak:

Ja tobie niestety nie moge pomoc gdyz my jeszcze na samym mleczku jestesmy do skonczenia 4 miesiaca:sorry2:

W pełni sie pod tym podpisuje.....Oilatum jest rewelacyjne....co prawda troszke sie placi,ale dziala cuda...nasza malutka tez miala problemy ze skórka i poki co cały czas kąpie ja w Oilatum i kremiku tez takiego uzywamy i jest ogromna poprawa....zadnych problemów ze skórka nie ma....:tak::tak::tak:
Oilatum jest super, tylko jedyne co mi się nie podoba to malutkie opakowanie tego kremiku:-)nie zdarzy kupić, a już się kończy:-(

Dzieki dziewczynki za pomoc w sprawie szczepień...my przez 3 miesiace w ogóle o tym nie myśleliśmy a teraz gdy zaczynamy nasz kalendarz zadręczam was pytaniami:-Djeszcze raz dziekujemy

Witajcie, ja mam pytanie trochę z innej beczki:-)

Mamusie które szczepiły/szczepią swoje szkraby skojarzonymi szczepionkami...prosze napiszcie mi ktorymi szczepicie 5w1 czy 6w1 i ile za nie płacicie???

Pytanie trochę nie na czasie ale jak wiecie my dopiero zaczynamy przygodę ze szczepieniem:-(

Co do naszej szczepionki na gruźlicę to pisałam wczoraj że przychodnie nie chcą juz szczepić...podobno z oszczędności:crazy:bo jedna fiolka starcza na 10 dzieciaczkow, wiec wysłali nas do Poradni chorób zakażnych i tam nas zaszczepią...oczywiście jak zbierze się 10 dzieciaczków:szok:więc czekamy

Ja szczepiłam 6w1 - 200zł

Szczepicie na meningokoki i pneumokoki??Ile kosztuje??I kiedy trzeba sie na nie zaszczepic???:-:)-:)-(

Ja nie szczepię - przynajmniej na razie. Zaszczepię ewentualnie zanim pójdzie do przedszkola.

Ja bym na razie wybrała kleik, ale w jakich proporcjach to nie mam pojęcia bo ja jeszcze nie próbuję. Zacznę coś wprowadzać dopiero po czwartym m-cu.

reklama
Do góry