reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

No Cypi mial wczesniej bo kolo 5-6 mies ale chyba od 2 slinil sie i wszystko do buzi pchal a ja czekalam i czekalam...

Mamy cycusiowe. Kiedy chcecie wprowadzac inne jedzonko? I do kiedy chcialybyscie karmic?
Planuje karmić do roku, ale zobaczymy, jak to będzie. Inne jedzonko chce wprowadzać jak skończy 5 miesięcy

reklama
Ja też zamierzam wprowadzić Julci nowości około 6 miesiąca (chodzi mi o ten gluten, gdzieś czytałam, że dzieciom na piersi powinno się podawać pół łyżeczki kaszki manny do mleka lub innego pokarmu między 5-6 miesiącem życia) więc jak mała skończy 5 miesięcy to może soczek jabłkowy zacznę dawać, ale jeszcze nie wiem. Zresztą to całek wprowadzanie pokarmów to dla ,mnie czarna magia i stresujący problem. Niby w teorii wiem co i jak, al jak przyjdzie co do czego to zielona jestem.

Ja planuje też nowości nie wcześniej niz w 5 miesiącu. Ale nie wiem jak długo będę karmiła piersią. Może doświadczone mamusie mi pomogą. Czy im dłużej się karmi to tym trudniej jest maluszka odstawić?

Witajcie, ja mam pytanie trochę z innej beczki:-)

Mamusie które szczepiły/szczepią swoje szkraby skojarzonymi szczepionkami...prosze napiszcie mi ktorymi szczepicie 5w1 czy 6w1 i ile za nie płacicie???

Pytanie trochę nie na czasie ale jak wiecie my dopiero zaczynamy przygodę ze szczepieniem:-(

Co do naszej szczepionki na gruźlicę to pisałam wczoraj że przychodnie nie chcą juz szczepić...podobno z oszczędności:crazy:bo jedna fiolka starcza na 10 dzieciaczkow, wiec wysłali nas do Poradni chorób zakażnych i tam nas zaszczepią...oczywiście jak zbierze się 10 dzieciaczków:szok:więc czekamy

Hej z rana, mlody śpi na kolanach(zasnął po wielkim placzu) wiec mam chwilkę.
Od 2 dni dostaje jablko, robi śmieszne kwaśne minki-spodziewałam się innej reakcji.
Zaczełam rozszerzac Bartkowi dietę bo niestet mały ma anemię:(
Stresuję się strasznie, wyszukuję na silę objawów alergii. Na lokciu i z boku na zeberkach ma małe suche, szorstkie place, pojawiły się przed podaniem nowości.....zmienilam plyn do kapieli...czy to moze byc alergenem???

Mamusie które szczepiły/szczepią swoje szkraby skojarzonymi szczepionkami...prosze napiszcie mi ktorymi szczepicie 5w1 czy 6w1 i ile za nie płacicie???

Pytanie trochę nie na czasie ale jak wiecie my dopiero zaczynamy przygodę ze szczepieniem:-(

Co do naszej szczepionki na gruźlicę to pisałam wczoraj że przychodnie nie chcą juz szczepić...podobno z oszczędności:crazy:bo jedna fiolka starcza na 10 dzieciaczkow, wiec wysłali nas do Poradni chorób zakażnych i tam nas zaszczepią...oczywiście jak zbierze się 10 dzieciaczków:szok:więc czekamy

Hej, ja szczepię 5w1 koszt 130zł

ja płaciłam za szczepionkę 6 w 1 w prywatnej przychodni 200zl, oczywiście w Warszawie, a tutaj jest drożej:-(

Hej z rana, mlody śpi na kolanach(zasnął po wielkim placzu) wiec mam chwilkę.
Od 2 dni dostaje jablko, robi śmieszne kwaśne minki-spodziewałam się innej reakcji.
Zaczełam rozszerzac Bartkowi dietę bo niestet mały ma anemię:(
Stresuję się strasznie, wyszukuję na silę objawów alergii. Na lokciu i z boku na zeberkach ma małe suche, szorstkie place, pojawiły się przed podaniem nowości.....zmienilam plyn do kapieli...czy to moze byc alergenem???
moja niunia tez miała problem, zmieniłam na oilatum i jest o wiele lepiej, poprzednio stosowałam johnsona:-(, acha używam i emulsje do kąpieli i kremik z oilatum:-) , bo moja małą miała strasznie wysuszoną i szorstka skórke

reklama
Do góry