reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

No Cypi mial wczesniej bo kolo 5-6 mies ale chyba od 2 slinil sie i wszystko do buzi pchal a ja czekalam i czekalam...

Mamy cycusiowe. Kiedy chcecie wprowadzac inne jedzonko? I do kiedy chcialybyscie karmic?
Planuje karmić do roku, ale zobaczymy, jak to będzie. Inne jedzonko chce wprowadzać jak skończy 5 miesięcy

reklama
Ja też zamierzam wprowadzić Julci nowości około 6 miesiąca (chodzi mi o ten gluten, gdzieś czytałam, że dzieciom na piersi powinno się podawać pół łyżeczki kaszki manny do mleka lub innego pokarmu między 5-6 miesiącem życia) więc jak mała skończy 5 miesięcy to może soczek jabłkowy zacznę dawać, ale jeszcze nie wiem. Zresztą to całek wprowadzanie pokarmów to dla ,mnie czarna magia i stresujący problem. Niby w teorii wiem co i jak, al jak przyjdzie co do czego to zielona jestem.

Ja planuje też nowości nie wcześniej niz w 5 miesiącu. Ale nie wiem jak długo będę karmiła piersią. Może doświadczone mamusie mi pomogą. Czy im dłużej się karmi to tym trudniej jest maluszka odstawić?

Witajcie, ja mam pytanie trochę z innej beczki:-)

Mamusie które szczepiły/szczepią swoje szkraby skojarzonymi szczepionkami...prosze napiszcie mi ktorymi szczepicie 5w1 czy 6w1 i ile za nie płacicie???

Pytanie trochę nie na czasie ale jak wiecie my dopiero zaczynamy przygodę ze szczepieniem:-(

Co do naszej szczepionki na gruźlicę to pisałam wczoraj że przychodnie nie chcą juz szczepić...podobno z oszczędności:crazy:bo jedna fiolka starcza na 10 dzieciaczkow, wiec wysłali nas do Poradni chorób zakażnych i tam nas zaszczepią...oczywiście jak zbierze się 10 dzieciaczków:szok:więc czekamy

Hej z rana, mlody śpi na kolanach(zasnął po wielkim placzu) wiec mam chwilkę.
Od 2 dni dostaje jablko, robi śmieszne kwaśne minki-spodziewałam się innej reakcji.
Zaczełam rozszerzac Bartkowi dietę bo niestet mały ma anemię:(
Stresuję się strasznie, wyszukuję na silę objawów alergii. Na lokciu i z boku na zeberkach ma małe suche, szorstkie place, pojawiły się przed podaniem nowości.....zmienilam plyn do kapieli...czy to moze byc alergenem???

Mamusie które szczepiły/szczepią swoje szkraby skojarzonymi szczepionkami...prosze napiszcie mi ktorymi szczepicie 5w1 czy 6w1 i ile za nie płacicie???

Pytanie trochę nie na czasie ale jak wiecie my dopiero zaczynamy przygodę ze szczepieniem:-(

Co do naszej szczepionki na gruźlicę to pisałam wczoraj że przychodnie nie chcą juz szczepić...podobno z oszczędności:crazy:bo jedna fiolka starcza na 10 dzieciaczkow, wiec wysłali nas do Poradni chorób zakażnych i tam nas zaszczepią...oczywiście jak zbierze się 10 dzieciaczków:szok:więc czekamy

Hej, ja szczepię 5w1 koszt 130zł

ja płaciłam za szczepionkę 6 w 1 w prywatnej przychodni 200zl, oczywiście w Warszawie, a tutaj jest drożej:-(

Hej z rana, mlody śpi na kolanach(zasnął po wielkim placzu) wiec mam chwilkę.
Od 2 dni dostaje jablko, robi śmieszne kwaśne minki-spodziewałam się innej reakcji.
Zaczełam rozszerzac Bartkowi dietę bo niestet mały ma anemię:(
Stresuję się strasznie, wyszukuję na silę objawów alergii. Na lokciu i z boku na zeberkach ma małe suche, szorstkie place, pojawiły się przed podaniem nowości.....zmienilam plyn do kapieli...czy to moze byc alergenem???
moja niunia tez miała problem, zmieniłam na oilatum i jest o wiele lepiej, poprzednio stosowałam johnsona:-(, acha używam i emulsje do kąpieli i kremik z oilatum:-) , bo moja małą miała strasznie wysuszoną i szorstka skórke

reklama
Do góry