reklama
blizniaki2000
Fanka BB :)
w przychodni, nie mam żadnej recepty, tylko za pierwszym razem powiedziałam ze chce skojarzoną i dały jej 5 w 1, zapłaciłam na miejscu, nigdzie nie musiałąm za tym chodzić
u nas tez tak. Przy nast szczepieniu chce zaszczepic na meningokoki, ale musze ja sama kupic
Szczepicie na meningokoki i pneumokoki??Ile kosztuje??I kiedy trzeba sie na nie zaszczepic???:---(
blizniaki2000
My nie szczepimySzczepicie na meningokoki i pneumokoki??Ile kosztuje??I kiedy trzeba sie na nie zaszczepic???:---(
xpatrysiax
mamusia Olusia :)
U nas 5 w 1 kosztuje 120 zł, a 6 w 1 240 zł. My zaszczepiliśmy Olka na rota (3 dawki po 240 zł) oraz na pneumokoki (3 dawki po 280 zł).
xpatrysiax
mamusia Olusia :)
Szczepicie na meningokoki i pneumokoki??Ile kosztuje??I kiedy trzeba sie na nie zaszczepic???:---(
Na meningo i pneumokoki można szczepić kiedy się chce, chociaż nam pediatra zaleciła szczepienie teraz, bo to najmniejsze dzieci są najbardziej narażone. Natomiast na rotawirusy małe dzieci szczepi się jak najszybciej, bo cały cykl szczepień trzeba zakończyć przed 6 miesiącem życia.
reklama
tygrysek82
Witajcie, ja mam pytanie trochę z innej beczki:-)
Mamusie które szczepiły/szczepią swoje szkraby skojarzonymi szczepionkami...prosze napiszcie mi ktorymi szczepicie 5w1 czy 6w1 i ile za nie płacicie???
My za 5 w 1 placimy 115 zl, rota to 2 razy po 299zl . Chcemy tez Pneumokoki ale to po roku dopiero.
U nas tez taka woda ulewal i pediatra powiedziala ze to normalne. Teraz juz nie ulewa.Witajcie mamuski:-):-)
a ja z takim pytaniem....Od jakiegos czasu Alex wcina swoje paluszki,piasteczki i najchetniej jakby mogł cale ręcę... moja mama mowi ze to ząbkowanie ale mi sie jakos nie chce wierzyc ze moj maly synys juz taki duzy ze to czas na zabki... ten czas tak leci...od paru dni moj maly nie ulewa tyle mleczkiem co woda wczesniej w ogole mi nie ulewal....moze tez przez to ze nauczyl sie nowej sztuki gaworzenia;-);-) -to takie gaworzenie krzyczace ze w nocy jak nie chce mu sie spac to pewnie caly blok postawiony jest na nogi:-):-) czy przez to moze tez produkowac wiecej sliny czy to faktycznie przez zabkowanie...a moze jedno i drugie....niewiem...ale dziwacznie to wyglada jak zamiast mleczka wylatuje mu praktycznie pod cisnieniem woda
najlepszego dla Oliwci z racjii 4 miesiecy oraz 1 prawdziwego zabka....mama pewnie peka z dumy
jesli chodzi o slaby przyrost masy - nie ma sie co martwic...mojej bratowej mala do 6 miesiaca byla chudzinka...nawet na mleczku sztucznym....teraz to dopiero nadrobila a ma roczek...kluseczka malutka...:-):-)
My sie tuczymny pieknie na cycusiu. Na 1 szcepieniu byl na 25centylu a teraz juz na 50 ciekawa jestem ile przybierze znowu na nastepnym...
Ksawi tez sie slini okrepnie, normalnie wiecznie mokry po szyja jest i piesci tez do buzi ale moim zdaniem poczekam troche na zabki sobie(doswiadczenie z Cyprianem)
Fifi caly dzien w sliniaku chodzi gdyz latwiej mi sliniak mokry od sliny zmienic niz bluzke z pajacykiem
moja niunia tez miała problem, zmieniłam na oilatum i jest o wiele lepiej, poprzednio stosowałam johnsona:-(, acha używam i emulsje do kąpieli i kremik z oilatum:-) , bo moja małą miała strasznie wysuszoną i szorstka skórke
My tez mielismy problem z jonsonem byla po nim strasznie sucha skora i dostal wysypki wiec znow wrocilismy do oilatum ale teraz myjemy na zmiane z Nivea nutri sensitive czy jakos tak