pyciolek87
Mama Alexa:*
no wlasnie u nas nie sa popuchniete ani czerwone...ale jaka ma ulge jak masuje mu dziaselka....niewiem nie widac a daje o sobie znac
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Witajcie mamuski:-):-)
a ja z takim pytaniem....Od jakiegos czasu Alex wcina swoje paluszki,piasteczki i najchetniej jakby mogł cale ręcę... moja mama mowi ze to ząbkowanie ale mi sie jakos nie chce wierzyc ze moj maly synys juz taki duzy ze to czas na zabki... ten czas tak leci...od paru dni moj maly nie ulewa tyle mleczkiem co woda wczesniej w ogole mi nie ulewal....moze tez przez to ze nauczyl sie nowej sztuki gaworzenia;-);-) -to takie gaworzenie krzyczace ze w nocy jak nie chce mu sie spac to pewnie caly blok postawiony jest na nogi:-):-) czy przez to moze tez produkowac wiecej sliny czy to faktycznie przez zabkowanie...a moze jedno i drugie....niewiem...ale dziwacznie to wyglada jak zamiast mleczka wylatuje mu praktycznie pod cisnieniem woda
moj maly ma to samo pcha raczki do buzi a pozniej mu sie ulewa nie przejmuj sie ja konsultowalam to z pediatra podobno normalne i nie ma sie czym martwic
My sie tuczymny pieknie na cycusiu. Na 1 szcepieniu byl na 25centylu a teraz juz na 50 ciekawa jestem ile przybierze znowu na nastepnym...Moja tez tylko na 10 centylu, ale tez jakoś specjalnie się nie martwię
Ksawi tez sie slini okrepnie, normalnie wiecznie mokry po szyja jest i piesci tez do buzi ale moim zdaniem poczekam troche na zabki sobie(doswiadczenie z Cyprianem)
No Cypi mial wczesniej bo kolo 5-6 mies ale chyba od 2 slinil sie i wszystko do buzi pchal a ja czekalam i czekalam...No właśnie, Jaś pierwszego ząbka miał dopiero w dziewiątym miesiącu!!! A ślinił się niemiłosiernie dużo, dużo wcześniej.
Mamy cycusiowe. Kiedy chcecie wprowadzac inne jedzonko? I do kiedy chcialybyscie karmic?