reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

reklama
Kana będzie dobrze, a z kluseczki sie zrobi laska po mamie ;-)
Pati sie zmieściła na 75 centylu, ale to górna granica prawie a wzrost nie:sorry2:

Mamuski.....sluchajcie jak myslicie,bo ja moge juz wrócic do normalnego mleczka i mam dylemat jakie mleczko wybrac...czy Bebilon czy Enfamil? bo mailam nana kiedys,ale nie bardzo bylismy zdowoleni...

A Madzienka czym ty zageszczalas mleczko Julce,bo o ile sie nie myle to kiedys pisałas???? buziaczki:*
A dlaczego nie np. Bebiko?

Dziewczyny to karmienie piersią chyba faktycznie w dużym stopniu zależy ( czy, i jak mam sie odżywia), ale też od stresu jaki ostatnio przechodzę, bo dziś np. wyżaliłam się swojej mamie ulżyło mi bardzo i... do teraz nie miałam dziś problemu z piersią zeby mi mały pił, a wczesniej to az tak bardzo w to nie wierzyłam :zawstydzona/y::baffled:, ale teraz chyba wierze i to bardzo, ale zobaczymy, co jutrzejszy dzien przyniesie ...

No i tak ma być! Jak ja jestem podenerwowana to widzę że mała przy cycu też się denerwuje.

Moja jest na samym środeczku z wagą a wzrostem pooonad 97 centyl:) nie wiem po kim:)

A moze mi któras mamusia obliczyc nasz centyl wagi :sorry2: mój maluszek wazy teraz 5220 ur. sie 2.12

To koło 3 centyla. Ale nie martw się, nadrobi! Moja Hania na 10 centylu, więc też bez rewelacji, ale się na raze nie przejmuję.
Cieszę sie bardzo,że u Was lepiej. Tylko spokojnie i z dystansem, a wszystko będzie dobrze.

mi wyszło poniżej 3 centyla - założyłam że Alan ma teraz ok. 65 cm
sma go zmierz może masz w domu miarkę/ centymetr - zbytnio go nie naciągając?

także jedz - nawet jak nie możesz to jedz mniej a częściej to też wzbogaci mleko
może spróbuj ściągać mleko po tym jak Alana nakarmisz - pewnie mało poleci albo i nic ale piersi powinny dostać sygnał " że trzeba więcej"
ja czasem ściągałam w nocy jak mały przesypiał te 7 czy 8 godz. może to też Ci pomoże
także głowa do góry będzie dobrze! :-) abyś tylko jadła !

To koło 3 centyla. Ale nie martw się, nadrobi! Moja Hania na 10 centylu, więc też bez rewelacji, ale się na raze nie przejmuję.
Cieszę sie bardzo,że u Was lepiej. Tylko spokojnie i z dystansem, a wszystko będzie dobrze.
Moja tez tylko na 10 centylu, ale tez jakoś specjalnie się nie martwię

Witajcie mamuski:-):-)

a ja z takim pytaniem....Od jakiegos czasu Alex wcina swoje paluszki,piasteczki i najchetniej jakby mogł cale ręcę...:-D:-D moja mama mowi ze to ząbkowanie ale mi sie jakos nie chce wierzyc ze moj maly synys juz taki duzy ze to czas na zabki...:-p:-p ten czas tak leci...od paru dni moj maly nie ulewa tyle mleczkiem co woda:dry::dry: wczesniej w ogole mi nie ulewal....moze tez przez to ze nauczyl sie nowej sztuki gaworzenia;-);-) -to takie gaworzenie krzyczace ze w nocy jak nie chce mu sie spac to pewnie caly blok postawiony jest na nogi:-):-) czy przez to moze tez produkowac wiecej sliny czy to faktycznie przez zabkowanie...a moze jedno i drugie....niewiem...ale dziwacznie to wyglada jak zamiast mleczka wylatuje mu praktycznie pod cisnieniem woda:confused::confused:

najlepszego dla Oliwci z racjii 4 miesiecy oraz 1 prawdziwego zabka....mama pewnie peka z dumy:tak::tak:
jesli chodzi o slaby przyrost masy - nie ma sie co martwic...mojej bratowej mala do 6 miesiaca byla chudzinka...nawet na mleczku sztucznym....teraz to dopiero nadrobila a ma roczek...kluseczka malutka...:-):-)

reklama
Witajcie mamuski:-):-)

a ja z takim pytaniem....Od jakiegos czasu Alex wcina swoje paluszki,piasteczki i najchetniej jakby mogł cale ręcę...:-D:-D moja mama mowi ze to ząbkowanie ale mi sie jakos nie chce wierzyc ze moj maly synys juz taki duzy ze to czas na zabki...:-p:-p ten czas tak leci...od paru dni moj maly nie ulewa tyle mleczkiem co woda:dry::dry: wczesniej w ogole mi nie ulewal....moze tez przez to ze nauczyl sie nowej sztuki gaworzenia;-);-) -to takie gaworzenie krzyczace ze w nocy jak nie chce mu sie spac to pewnie caly blok postawiony jest na nogi:-):-) czy przez to moze tez produkowac wiecej sliny czy to faktycznie przez zabkowanie...a moze jedno i drugie....niewiem...ale dziwacznie to wyglada jak zamiast mleczka wylatuje mu praktycznie pod cisnieniem woda:confused::confused:

najlepszego dla Oliwci z racjii 4 miesiecy oraz 1 prawdziwego zabka....mama pewnie peka z dumy:tak::tak:
jesli chodzi o slaby przyrost masy - nie ma sie co martwic...mojej bratowej mala do 6 miesiaca byla chudzinka...nawet na mleczku sztucznym....teraz to dopiero nadrobila a ma roczek...kluseczka malutka...:-):-)
u nas tez ślinka cieknie potokiem, cały śliniaczek mokry:-)a piąsteczki w buzi non stop, tylko ze u nas na bank zęby, bo mała ma strasznie spuchnięte i czerwone dziąsła

Do góry