reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

Poza tym byłysmy dzisiaj na szczepieniu i malutka była baaardzo grzeczna,ale teraz wziełysmy juz te skojarzone...:) Malutka ma troszke nadwagi:p hahaha wazy 6800g i ma 62cm,ale to od tego zageszczacza w mleczku....:) mam nadzieje,ze wybiega pozniej :p hahaha

reklama
Dziękuję mamuśki za wszystkie rady, bardzo mi to pomogło, już zajadam zeby moje mleczko było lepsze, a nie takie chude :zawstydzona/y:, dziś nakarmiłam małego z rana (wtedy pije super) i wio na spacerek się z mamą umówiłan, nie było nas 3 h, mały płakał przy rozbieraniu, i... rzucił się na cycka :szok::szok::szok::szok::tak::tak:, a po 10 min. zrobił duuużą kupkę :szok::tak:, jestem dumna z siebie i Alanka :-), zobaczymy co będzie dalej, bo bardzo nie chcę rezygnować z karmienia jeszcze, a nie mam aż tyle pokarmu, żeby ściągać laktatorem :zawstydzona/y::no:, w każdym razie dziękuję Wam za wszystko, buzi buzi dla każdej mamuni :tak:;-).
Acha u nas (w związku) troszkę- minimalnie, lepiej, sorki ze tu ale bobek płacze (mata się już znudziła :-D) zmykam, potem nadrobie - jak zdołam :sorry2:

p.s. daję butlę na noc, i... potrzebuję coś kalorycznego, do mleczka co kupić kleik, kaszkę ??? jak to podawać, co lepsze, dla mojej chudzinki, żeby troszkę miała w nocy więcej kalori, bo w dzień zamęczam małego cycem .... płacze, ide. napiszcie co jest dobre, pożywne i kaloryczne...:sorry2:

Dziękuję mamuśki za wszystkie rady, bardzo mi to pomogło, już zajadam zeby moje mleczko było lepsze, a nie takie chude :zawstydzona/y:, dziś nakarmiłam małego z rana (wtedy pije super) i wio na spacerek się z mamą umówiłan, nie było nas 3 h, mały płakał przy rozbieraniu, i... rzucił się na cycka :szok::szok::szok::szok::tak::tak:, a po 10 min. zrobił duuużą kupkę :szok::tak:, jestem dumna z siebie i Alanka :-), zobaczymy co będzie dalej, bo bardzo nie chcę rezygnować z karmienia jeszcze, a nie mam aż tyle pokarmu, żeby ściągać laktatorem :zawstydzona/y::no:, w każdym razie dziękuję Wam za wszystko, buzi buzi dla każdej mamuni :tak:;-).
Acha u nas (w związku) troszkę- minimalnie, lepiej, sorki ze tu ale bobek płacze (mata się już znudziła :-D) zmykam, potem nadrobie - jak zdołam :sorry2:
Ciesze się ze już jest trochę lepiej u ciebie Edytko, tak trzymać!!!!!!!!!

Dziewczyny to karmienie piersią chyba faktycznie w dużym stopniu zależy ( czy, i jak mam sie odżywia), ale też od stresu jaki ostatnio przechodzę, bo dziś np. wyżaliłam się swojej mamie ulżyło mi bardzo i... do teraz nie miałam dziś problemu z piersią zeby mi mały pił, a wczesniej to az tak bardzo w to nie wierzyłam :zawstydzona/y::baffled:, ale teraz chyba wierze i to bardzo, ale zobaczymy, co jutrzejszy dzien przyniesie ...

A mogę nie wpisac wzrostu ?? bo szczerze to nie wiem jaki mój mały jest długi :baffled:, nie mierzą mi go na kontroli :-( a jak wpisałam samą wagę czyli te 5.220 to ta kosteczka jest poza tymi liniami:-( i ja już nic z tego nie kumam :-(, ale chyba dużo poniżej normy to jest :-( ...

Siatki Centylowe - sprawdź wagę dziecka - prawidłowy rozwój dziecka o tutaj :-(

Pati waży 6200 przy 60 cm wzrostu wiec na razie super byle nie przedobrzyc i za bardzo nie podkarmiac, moge za tydzień zacząć podawać owoce i warzywa a kaszki i kleiki odpuścić całkowicie na razie bo dzieci tyją po nich i sa na razie zupełnie nie potrzebne jak dziecko ładnie na mleku przybiera tak powiedziała pediatra i w sumie racja

reklama
Kurcze nie wyszło mi :-( ale wpisałam tak Alan, chłopiec, 02.12.2008, po 37 tyg. i waga 5220, bez wzrostu :-(

Do góry