reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

Poza tym byłysmy dzisiaj na szczepieniu i malutka była baaardzo grzeczna,ale teraz wziełysmy juz te skojarzone...:) Malutka ma troszke nadwagi:p hahaha wazy 6800g i ma 62cm,ale to od tego zageszczacza w mleczku....:) mam nadzieje,ze wybiega pozniej :p hahaha

reklama
Dziękuję mamuśki za wszystkie rady, bardzo mi to pomogło, już zajadam zeby moje mleczko było lepsze, a nie takie chude :zawstydzona/y:, dziś nakarmiłam małego z rana (wtedy pije super) i wio na spacerek się z mamą umówiłan, nie było nas 3 h, mały płakał przy rozbieraniu, i... rzucił się na cycka :szok::szok::szok::szok::tak::tak:, a po 10 min. zrobił duuużą kupkę :szok::tak:, jestem dumna z siebie i Alanka :-), zobaczymy co będzie dalej, bo bardzo nie chcę rezygnować z karmienia jeszcze, a nie mam aż tyle pokarmu, żeby ściągać laktatorem :zawstydzona/y::no:, w każdym razie dziękuję Wam za wszystko, buzi buzi dla każdej mamuni :tak:;-).
Acha u nas (w związku) troszkę- minimalnie, lepiej, sorki ze tu ale bobek płacze (mata się już znudziła :-D) zmykam, potem nadrobie - jak zdołam :sorry2:

p.s. daję butlę na noc, i... potrzebuję coś kalorycznego, do mleczka co kupić kleik, kaszkę ??? jak to podawać, co lepsze, dla mojej chudzinki, żeby troszkę miała w nocy więcej kalori, bo w dzień zamęczam małego cycem .... płacze, ide. napiszcie co jest dobre, pożywne i kaloryczne...:sorry2:

Dziękuję mamuśki za wszystkie rady, bardzo mi to pomogło, już zajadam zeby moje mleczko było lepsze, a nie takie chude :zawstydzona/y:, dziś nakarmiłam małego z rana (wtedy pije super) i wio na spacerek się z mamą umówiłan, nie było nas 3 h, mały płakał przy rozbieraniu, i... rzucił się na cycka :szok::szok::szok::szok::tak::tak:, a po 10 min. zrobił duuużą kupkę :szok::tak:, jestem dumna z siebie i Alanka :-), zobaczymy co będzie dalej, bo bardzo nie chcę rezygnować z karmienia jeszcze, a nie mam aż tyle pokarmu, żeby ściągać laktatorem :zawstydzona/y::no:, w każdym razie dziękuję Wam za wszystko, buzi buzi dla każdej mamuni :tak:;-).
Acha u nas (w związku) troszkę- minimalnie, lepiej, sorki ze tu ale bobek płacze (mata się już znudziła :-D) zmykam, potem nadrobie - jak zdołam :sorry2:
Ciesze się ze już jest trochę lepiej u ciebie Edytko, tak trzymać!!!!!!!!!

Dziewczyny to karmienie piersią chyba faktycznie w dużym stopniu zależy ( czy, i jak mam sie odżywia), ale też od stresu jaki ostatnio przechodzę, bo dziś np. wyżaliłam się swojej mamie ulżyło mi bardzo i... do teraz nie miałam dziś problemu z piersią zeby mi mały pił, a wczesniej to az tak bardzo w to nie wierzyłam :zawstydzona/y::baffled:, ale teraz chyba wierze i to bardzo, ale zobaczymy, co jutrzejszy dzien przyniesie ...

A mogę nie wpisac wzrostu ?? bo szczerze to nie wiem jaki mój mały jest długi :baffled:, nie mierzą mi go na kontroli :-( a jak wpisałam samą wagę czyli te 5.220 to ta kosteczka jest poza tymi liniami:-( i ja już nic z tego nie kumam :-(, ale chyba dużo poniżej normy to jest :-( ...

Siatki Centylowe - sprawdź wagę dziecka - prawidłowy rozwój dziecka o tutaj :-(

Pati waży 6200 przy 60 cm wzrostu wiec na razie super byle nie przedobrzyc i za bardzo nie podkarmiac, moge za tydzień zacząć podawać owoce i warzywa a kaszki i kleiki odpuścić całkowicie na razie bo dzieci tyją po nich i sa na razie zupełnie nie potrzebne jak dziecko ładnie na mleku przybiera tak powiedziała pediatra i w sumie racja

reklama
Kurcze nie wyszło mi :-( ale wpisałam tak Alan, chłopiec, 02.12.2008, po 37 tyg. i waga 5220, bez wzrostu :-(

Do góry