reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

Edytko a maluszek był ważony na tej samej wadze...???

My mieliśmy podobnie rano byłą połozna i zważyła mała a po południu na innej wadze w przychodni mała ważyła mniej i tłumaczyły mi to wagą(w sensie urządzenia)

Raczej na pewno na tej samej zawsze go waże w przychodni na szczepieniu, i dziś też tam poszłam, a tam stoi tylko jedna taka waga dla niemowląt ;-( chyba umre, co robić, z tych nerwów to już ze 2 kilo w ciągu kilku dni mi spadło, nie mam wcale apetytu, nic nie jem ;-( .....

reklama
Raczej na pewno na tej samej zawsze go waże w przychodni na szczepieniu, i dziś też tam poszłam, a tam stoi tylko jedna taka waga dla niemowląt ;-( chyba umre, co robić, z tych nerwów to już ze 2 kilo w ciągu kilku dni mi spadło, nie mam wcale apetytu, nic nie jem ;-( .....
wiesz co, pamiętam jak nam na szkole rodzenia mówili ze dziecko może mięć bakterie w moczu i przez to mało przybiera, może warto zrobić badanie moczu

Edee, nie wolno się stresować, bo dziecko wszystko odczuwa

wiesz co, pamiętam jak nam na szkole rodzenia mówili ze dziecko może mięć bakterie w moczu i przez to mało przybiera, może warto zrobić badanie moczu

Może masz rację, może powinnam zrobić takie badanie ;-(

Dziewczyny, co i jak mam zrobić żeby zbadać mocz u chłopca ??? musze isc po skierowanie czy sama coś kupie w aptece do wykonania tego ???, poproszę mamusie które mają takie badanie za soba o wszelkie info na ten temat ... i z góry dziękuję

Edee nie masz się co denerwować.Jak synkowi nie dzieje się nic złego to nie panikuj.Do badania moczu na pewno będziesz potrzebowała skierowanie od pediatry.Złapiesz mocz do pojemniczka i zaniesiesz do laboratorium do badania.

WITA|M!!!

Edee - piszesz, że nie masz apetytu i mało jesz z tych nerwów - to może też i mleczko jest mniej kaloryczne - to może staraj się coś zjeść zdrowego i pożywnego - nawet jeśli nie jesteś głodna.... Sama nie wiem... Ale coś kiedyś bliźniaki pisała chyba na "kulinarnym", o mleczku mniej kalorycznym.... I nie stresuj się tak - bo się wykończysz, a mały razem z tobą :no::no:

WITA|M!!!

Edee - piszesz, że nie masz apetytu i mało jesz z tych nerwów - to może też i mleczko jest mniej kaloryczne - to może staraj się coś zjeść zdrowego i pożywnego - nawet jeśli nie jesteś głodna.... Sama nie wiem... Ale coś kiedyś bliźniaki pisała chyba na "kulinarnym", o mleczku mniej kalorycznym.... I nie stresuj się tak - bo się wykończysz, a mały razem z tobą :no::no:

Nie potrafie sie zmusic do jedzenia, zreszta ten problem z małym już przerabiałam nawet jak dobrze jadłam :-(, a tak poza tym to mój zwiazek wisi na włosku :-(, i tyle :-(

Może masz rację, może powinnam zrobić takie badanie ;-(

Dziewczyny, co i jak mam zrobić żeby zbadać mocz u chłopca ??? musze isc po skierowanie czy sama coś kupie w aptece do wykonania tego ???, poproszę mamusie które mają takie badanie za soba o wszelkie info na ten temat ... i z góry dziękuję

Edytko nie wiem czy jest potrzebne skierowanie, ale prywatnie na pewno nie...:tak:Co do pobrania moczu to w aptece kupujesz takie specjalne woreczki, które mocujesz dzieciaczkowi i zakłądasz pampersa i nie musisz czekac z pojemniczkiem - widziałam w szpitalu tak robili....

Madzienka ja o takim wynalazku nie słyszałam i siedziałam z pojemniczkiem i łapałam siuśki:-D

reklama
Powinni zrobić analize w kazdym laboratorium jak masz skierowanie od pediatry to za darmo a jak nie to zapłacisz pewnie ok 10 zł i tez wszędzie powinni zrobić

Do góry