reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

reklama
Nie w ciągu dnia piersią, a o 18, 22 daje butle, ale lekarka kazała go wybudzac w nocy na jeszcze jedno karmienie bo zasypiał ok. 22.30- 23.00 i tak spał całą noc aż do 7 rano :-(

Moja też tak śpi!

około 160-180ml dziennie, zależy jaki ma nastrój i czy jest głodna, ale daje po 50-60ml zaraz po piersi, bo na raz mała nie chce, czasem może cały dzień być tylko na piersi, to zależy

Mi pediatra powiedział żeby nie łączyć mleka z piersi i bebiko w jednym karmieniu albo w małym odstępie czasu bo te mleczka są inaczej trawione i w dłuższym okresie może to zaszkodzić żołądeczkowi...

Raczej na pewno na tej samej zawsze go waże w przychodni na szczepieniu, i dziś też tam poszłam, a tam stoi tylko jedna taka waga dla niemowląt ;-( chyba umre, co robić, z tych nerwów to już ze 2 kilo w ciągu kilku dni mi spadło, nie mam wcale apetytu, nic nie jem ;-( .....

Kochana teraz to Ty sobie nie możesz pozwalać na nie jedzenie! Weź się w graść bo na razie to nie ma powodu do paniki. W najgorszym razie dasz więcej modyfikowanego. Dzieci mają okresy kiedy więcej przybierają na wadze i takie kiedy przybierają mniej.

Może masz rację, może powinnam zrobić takie badanie ;-(

Dziewczyny, co i jak mam zrobić żeby zbadać mocz u chłopca ??? musze isc po skierowanie czy sama coś kupie w aptece do wykonania tego ???, poproszę mamusie które mają takie badanie za soba o wszelkie info na ten temat ... i z góry dziękuję

Nie musisz mieć skierowania , w każdym laboratorium Ci to zrobią za około 7zł (ja razem z morfologią płaciłam 13zł). Kupujesz woreczek dla chłopca, naklejasz i są różne sposoby: kostka lodu brzuszek posmyrać, kilka kropel zimnej wody na brzuszek, wziąc go do łazienki i puścić wodę w wannie.... u mnie wystarczyło że założyłam ten woreczek zaraz po karmieniu i mąż wziął małą na ręce w pionie:) Nie zakładaj na to pieluszki bo to trzeba od razu zdjąć i zakleić ten woreczek. Aha i przed tym trzeba umyć mydełkiem te okolice i spłukać.

A tak w ogóle to nie panikuj bo nawet jak będzie ta bakteria to to nie jest nic strasznego!

Dzięki Agatkas, niestety moja pediatra mi o tym nie powiedziała:no::no::no:, chociaż wie ze w taki sposób mała jest dokarmiana, i bądź tu mądry:-(

Ja mam naprawdę dobrego prywatnego pediatrę, z dobrym podejściem... i w sumie to tak troszke logiczne bo mleko mamy jest prawie w całości trawione a modyfikowane nie...
A jeśli mogę spytać to jakie kupki mała robi:):-D?

Agatkas a mi pediatra powiedziała, zeby najpierw dawac mleczko z piersi a potem ewentualnie kokarmic bebiko od razu.

Agatkas a mi pediatra powiedziała, zeby najpierw dawac mleczko z piersi a potem ewentualnie kokarmic bebiko od razu.

Mi pediatra w przychodni powiedziała że to w ogóle obojętne, a ten pediatra prywatny to jest bardzo dobry lekarz i jemu jakoś bardziej ufam. Wiadomo że jak nie masz wyjścia bo dziecko jest głodne to musisz od razu dać to mleczko ale lepiej tego unikać.:)

Ja mam naprawdę dobrego prywatnego pediatrę, z dobrym podejściem... i w sumie to tak troszke logiczne bo mleko mamy jest prawie w całości trawione a modyfikowane nie...
A jeśli mogę spytać to jakie kupki mała robi:):-D?
takie żółte, musztardowe z białymi grudeczkami, jak wprowadziłam jej sok z jabłuszka to zrobiła jasno zieloną:-)

Ewelw, ja nie pisałam o kalorycznym mleczku, tylko pytałam co jesć zeby było bardziej kaloryczne, ale nikt nie odpowiedział

Śniadanie:
Każda kanapka z czym innym, najlepiej żółty ser, biały ser, jajko, wędlinka
Obiad:
Najlepsze są ryby i kurczak, kasza gryczana, ryż, ziemniaczki no i oczywiście surówki
Kolacja:
Tak jak śniadanie.

Pomiędzy tymi posiłkami owoce, jogurty, deserki

reklama
zapomniałam sie pochwalić ze Madzia dostała dzisiaj soczek jabłuszkowy, dałam jej 30 ml, wytrąbiła w mig i płakała, ze chce jeszcze ale dostała mleczko, pierwsze koty za płoty, zobaczymy jak będzie z jedzonkiem:confused:

Do góry