reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

reklama
Nie w ciągu dnia piersią, a o 18, 22 daje butle, ale lekarka kazała go wybudzac w nocy na jeszcze jedno karmienie bo zasypiał ok. 22.30- 23.00 i tak spał całą noc aż do 7 rano :-(
widocznie musisz więcej dokarmiać, bo jak widać mało przybiera, ja na początku z małą miałam to samo wiec musiałam więcej dokarmiać, a teraz jest oki.

widocznie musisz więcej dokarmiać, bo jak widać mało przybiera, ja na początku z małą miałam to samo wiec musiałam więcej dokarmiać, a teraz jest oki.

Tylko ze ja daje małego na cyca prawie non stop, tzn. ;przykładam go, ale on nie raz pije 2-5 minut, czasem pociagnie 5-10 razy i płacz, puszcza i juz nie chce ;-(

Tylko ze ja daje małego na cyca prawie non stop, tzn. ;przykładam go, ale on nie raz pije 2-5 minut, czasem pociagnie 5-10 razy i płacz, puszcza i juz nie chce ;-(
to może za krotko ssie, moja ssie około 10min, a potem zaczyna pluć i szarpać
cholercia nie wiem co doradzic, a masz duzo mleczka w piersiach? możne jest za mało i on nie chce ssać, ja tak mam, jaka mała jest głodna, ale już po godzinie, to muszę dać jej bebiko, bo cyca pluje, denerwuje się, bo jeszcze mleczko się nie wyprodukowało:-)

to może za krotko ssie, moja ssie około 10min, a potem zaczyna pluć i szarpać
cholercia nie wiem co doradzic, a masz duzo mleczka w piersiach? moze jest mało i on nie chce, ja tak mam, jaka mala jest głodna juz po godzinie, to musze dac jej bebiko, bo cyca pluje, bo jeszcze mleczko sie nie wyprodukowało:-)

No raczej nie mam mało, bo kiedy nie ścisne to mi leci nawet z 3-5 dziurek ;-(

No raczej nie mam mało, bo kiedy nie ścisne to mi leci nawet z 3-5 dziurek ;-(
a spróbuj karmić go piersią tak żeby nikogo nie było w pokoju, żeby był spokój, cisza, tylko ty i on,bo moja czasem szarpie i krotko ssie, jeśli ktoś w pokoju gada, nawet tv ja rozprasza :-)może pomoże, u nas sprawdza się taka metoda

a spróbuj karmić go piersią tak żeby nikogo nie było w pokoju, żeby był spokój, cisza, tylko ty i on,bo moja czasem szarpie i krotko ssie, jeśli ktoś w pokoju gada, nawet tv ja rozprasza :-)może pomoże, u nas sprawdza się taka metoda
Dzięki mamusiu za rady, ale to też przerobiłam, zresztą całymi dniami nie ma nikogo w domu, czyli mam cisze i spokój ...

reklama
Cześć mamuski

Pati dobrze, że Cię złapałam ...byłam dziś ważyć Alana waży 5220 możesz mi powiedzieć jaka jest ta waga? bo mi sie wydaje, że za mała ;-(
26 lutego ważył 5.120 a dziś te 5.220 i jestem podłamana :-(

Edytko a maluszek był ważony na tej samej wadze...???

My mieliśmy podobnie rano byłą połozna i zważyła mała a po południu na innej wadze w przychodni mała ważyła mniej i tłumaczyły mi to wagą(w sensie urządzenia)

Do góry