reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

uposmarowałam mu nogi tą maścią na godz. przed szczpieniem i powiem szczerze że jest rewelacyjna :-)
tylko posmarowałam zbyt wysoko i np. na jedenej nodze jak go szczepiła to nic nie poczuł i się śmial do nas a drugą jak kuła i stwierdziła że musi niżej i nie wcelowała w to nasmarowane miejsce to lekko zapłakał - także nieżle musi znieczulać

Jaka maścią..???:-(Emla???

Dzieki dziewczynki za wszystkie odpowiedzi....

reklama
Mamuśki my jutro szczepimy sie na grużlicę czyli Wasze dzieciaczki były szczepione w szpitalu w lewą rączkę...nie mogę znaleźć ale pamietam pisałyście że ropiało to miejsce...jak sobie z tym poradzić...

Sorki że zawracam Wam głowę ale to nasze pierwsze szczepienie i trochę boje się....:baffled::baffled::baffled::baffled:

U nas przy pierwszym szczepieniu byl troche marudny a przy drugim juz senny jak poszedl spac to 13 godzin przespal w nocy:zawstydzona/y::zawstydzona/y:

A na gruźlice w szpitalu w lewą rączkę miał daną:tak: dopiero po ok miesiącu od jej podania zrobił się w tym miejscu taki ropny bąbelek ale szybko pękł i się to miejsce wysuszyło. Specjalnie nie pielęgnowałam tego miejsca , niczym nie przemywałam moczyłam też normalnie w trakcie kąpieli:tak::tak:

Trzymamy za Was kciuki!!!!:tak::tak::tak:

U nas przy pierwszym szczepieniu byl troche marudny a przy drugim juz senny jak poszedl spac to 13 godzin przespal w nocy:zawstydzona/y::zawstydzona/y:

A na gruźlice w szpitalu w lewą rączkę miał daną:tak: dopiero po ok miesiącu od jej podania zrobił się w tym miejscu taki ropny bąbelek ale szybko pękł i się to miejsce wysuszyło. Specjalnie nie pielęgnowałam tego miejsca , niczym nie przemywałam moczyłam też normalnie w trakcie kąpieli:tak::tak:

Trzymamy za Was kciuki!!!!:tak::tak::tak:

dzieki Tygrysku...piszesz po miesiącu, ok jakos damy radę???

Czy Fifi był juz na spacerku??Prosimy pospacerowac rowniez za nas, bo u nas dalej sniezyca:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

tak EMLA - można używać od 3 mc

a na jakieś ślady po szczepieniu to można robić okłady z sody
o ile się nie mylę to łyżeczka sody na szklankę wody albo pół łyżeczki

dzieki Tygrysku...piszesz po miesiącu, ok jakos damy radę???

Czy Fifi był juz na spacerku??Prosimy pospacerowac rowniez za nas, bo u nas dalej sniezyca:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Madziu zobaczysz będzie dobrze, Julcia to dzielna kobietka i dobrze to zniesie:tak::tak:

Zaraz wychodzimy na spacerek:tak::tak: i telepatycznie zabieramy Julcie również:-D:-D tylko teraz jakoś wiaterek się zrobił i raz jest słoneczko raz zachodzi za chmurki ale na chwilkę wymkniemy się dotlenić:tak:

A my wracamy do temtu szczepień....wiem że Wy już wszystkie macie to za sobą - przynajmniej szczepienie na gruźlicę:-(my jutro idziemy...

Napiszcie czy miałyście jakieś problemy z dzieciaczkiem po tym szczepieniu na gruzlicę - gorączka itp. i jak pielegnowałyście miejsce po szczepionce....

Licze na Waszą pomoc, bo stresa mam niemałego:-:)-:)-:)-(

Nic się u nas nie działo a w trakcie szczepienia nawet nie jęknęła! Niczym nie smarowałam bo mi pediatra powiedział że Emla znieczula tylko zewn. wartstwę skóry a najbardziej boli to jak się wpuszcza szczepionkę w mięsień.
Moim skromnym zdaniem to zależy od pielęgniarki która robi zastrzyk.

Mamuśki my jutro szczepimy sie na grużlicę czyli Wasze dzieciaczki były szczepione w szpitalu w lewą rączkę...nie mogę znaleźć ale pamietam pisałyście że ropiało to miejsce...jak sobie z tym poradzić...

Sorki że zawracam Wam głowę ale to nasze pierwsze szczepienie i trochę boje się....:baffled::baffled::baffled::baffled:

Nic z tym nie rób to ma się zrobić takie trochę ropne i potem wyschnąć. Normalnie kąp tylko uważaj żeby tego nie rozdrapać.

Mamusia a ile ty dajesz Bebiko dziennie?

Madzieńka my mieliśmy szczepienie na gruźlice w szpitalu,ale nie było po nim żadnego śladu.Tylko było czuć kuleczkę pod skórą.Pytaliśmy sie pediatry czy szczepionka w ogóle się przyjęła,a ona nam powiedziała,że to jest szczepienie na chorobę,która i tak już nie wystepuje więc nawet jeśli się nie przyjmie to sie go nie powtarza.

Pytaliśmy sie pediatry czy szczepionka w ogóle się przyjęła,a ona nam powiedziała,że to jest szczepienie na chorobę,która i tak już nie wystepuje więc nawet jeśli się nie przyjmie to sie go nie powtarza.

Czy się powtarza to akurat nie wiem, ale wiem na pewno, że gruźlica powraca i w Polsce z roku na rok notuje się coraz więcej zachorowan, nie tylko wśród dzieci, ale także dorosłych. Kiedyś była to choroba biedy i braku warunków higienicznych, dzisiaj zaczyna być chorobą cywilizacyjną związaną ze stresem i niewłaściwym odżywianiem. Niedaleko Cieszyna jest dziecięce sanatorium chorób oddechowych i mają tam przypadki gruźlicy.

Cześć mamuski

Pati dobrze, że Cię złapałam ...byłam dziś ważyć Alana waży 5220 możesz mi powiedzieć jaka jest ta waga? bo mi sie wydaje, że za mała ;-(
26 lutego ważył 5.120 a dziś te 5.220 i jestem podłamana :-(

reklama
Do góry