reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

A ja sie wczoraj podłamałam, mąż wczoraj jak kąpał Małą i pływała sobie na brzuszku, to zobaczył, zę ma "krzywą głową", nawet włoski ma tak po skosie wytarte:angry:, jutro idę do lekarza, ale nie wiem czy cos nam na tgo poradzi

Jak to krzywa????? moze od tego ze lezala na jednym boku ciegla glowka?????? u nas tez tak bylo i zadne pieluszki pod glowa nie pomagaly nawet worek z sola dopiero pediatra podsunela nam pomysl zeby na dlugosci lozeczka polozyc zrolowany koc i wtedu ulozyc maluszka tak bardziej bokiem zeby sie nie przekrecil na plecki bo wtedy juz jemu latwo glowe przechylic na ten wylezaly bok a jak jest podparty caly to teraz pieknie lezy na tym drugim boku i juz powoli ta glowka sie jemu ladnie formuuje :tak::tak: lekarka mowila ze glowka jest miekka wiec powinna sama sie ladnie uformowac:tak::tak:

reklama
Jak to krzywa????? moze od tego ze lezala na jednym boku ciegla glowka?????? u nas tez tak bylo i zadne pieluszki pod glowa nie pomagaly nawet worek z sola dopiero pediatra podsunela nam pomysl zeby na dlugosci lozeczka polozyc zrolowany koc i wtedu ulozyc maluszka tak bardziej bokiem zeby sie nie przekrecil na plecki bo wtedy juz jemu latwo glowe przechylic na ten wylezaly bok a jak jest podparty caly to teraz pieknie lezy na tym drugim boku i juz powoli ta glowka sie jemu ladnie formuuje :tak::tak: lekarka mowila ze glowka jest miekka wiec powinna sama sie ladnie uformowac:tak::tak:
Mam nadzieje ze u nas tez sie uformuje, niby kładliśmy na zmianę raz tak raz tak, ale widocznie na tej jednej było jej wygodniej i sie przekrecała:baffled:, zobacze co mi jutro powie, mam tylko nadzieje ze nie jest z apóźno

A ja sie wczoraj podłamałam, mąż wczoraj jak kąpał Małą i pływała sobie na brzuszku, to zobaczył, zę ma "krzywą głową", nawet włoski ma tak po skosie wytarte:angry:, jutro idę do lekarza, ale nie wiem czy cos nam na tgo poradzi

Nasz Alan też nie ma włosków z tyłu główki :baffled:, ma normalnie takie koło łyse, ale podejrzewam, że wytarły się od leżenia na pleckach :tak:, i głowa do góry Blizniaki moim zdaniem nie masz się czym martwić ;-)(mój chrześniak jak się urodził też miał łyse z tyłu główki) i dlatego teraz jestem o to spokojna ;-)

Nasz Alan też nie ma włosków z tyłu główki :baffled:, ma normalnie takie koło łyse, ale podejrzewam, że wytarły się od leżenia na pleckach :tak:, i głowa do góry Blizniaki moim zdaniem nie masz się czym martwić ;-)(mój chrześniak jak się urodził też miał łyse z tyłu główki) i dlatego teraz jestem o to spokojna ;-)
Kochana mi nie chozi o to ze jej sie włosy wytarły, bo to normalne, ale wytarły sie krzywo i głowa tez jest spłaszczona z jednej strony

Mam nadzieje ze u nas tez sie uformuje, niby kładliśmy na zmianę raz tak raz tak, ale widocznie na tej jednej było jej wygodniej i sie przekrecała:baffled:, zobacze co mi jutro powie, mam tylko nadzieje ze nie jest z apóźno

Kochana mi nie chozi o to ze jej sie włosy wytarły, bo to normalne, ale wytarły sie krzywo i głowa tez jest spłaszczona z jednej strony

Blizniaki napewno jeszcze nie jest zapozno glowka jeszcze jest mieciutka i jak bedziecie pilnowac zeby teraz tylko na jednym boku spal to wroci do normy zobaczysz:tak::tak::tak:tylko trzeba caly czas zwracac uwage ja nawet w nocy wstaje i sprawdzam czy jakims sposobem glowy maly nie przekrecil:sorry2::sorry2::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

AA przypomniałam sobie jeszcze, że lekarka kazała jak mały śpi w dzień żeby go układać na brzuszku. Jeśli nie lubi usypiać na brzuszku to jak uśnie na pleckach przekładać go na brzuszek a główkę układać wtedy na tej drugiej stronie żeby się nauczył przekręcać na tą drugą stronę:tak:

blizniaki2000- mój młody tez tak ma...Pediatra kazał nam kupić specjalne wałeczki pod główkę... Mały upodobał sobie jedną stronę.... Ponoć może mieć przykurcz ,i pediatra kazał nam to skonsultować z neurologiem...:tak:

Pati też miała spłaszczoną główkę i cały czas na boczku prawym martwiłam sie, ale nie bardzo z tym walczyłam, bo sie bałam, ze przez silne ulewanie, jak ja unieruchomię na wznak, to sie zakrztusi. Od kilku tygodni, jak sie bardziej ruchliwa zrobiła, to tak główką kręci, ze najczesciej jest na wznak, zeby widziec zabawki, w łózeczku jej przypinam do baldachimu i teraz ma wytarte dokładnie na tyle główki włoski i widać, ze sie tył spłaszcza, wiec u Was tez bedzie dobrze staraj sie tylko Madzi dawać coś czym sie zainteresuje z tej drugiej strony.

reklama

blizniaki moja mala tez ma delikatnie z jednej strony glowke splaszczona, lekarka powiedziala zeby jak najczesciej klasc ja przez dzien na brzuszku, jak zaczyna sie zloscic to przewracac ja spowrotem, ale z tym kocem w lozeczku nie wiedzialam .... dzisiaj zastosuje:tak:.
a tak wogule to dzien dobry

Do góry