reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

Ewelw a w takim sensie:-D No kaszka,a kleik to co innego i kupuje się to osobno;-) Kleiki są normalnie w takich opakowaniach jak kaszki.Są ryżowe i kukurydziane z Nestle i z Bobovity.My jemy ryżowy z Nestle.

Ostatnia edycja:
reklama
Ewelw Twoja córcia ma już prawie 3,5 miesiąca także ja myślę,że możesz dawać jej już po troszkę kleiku do mleczka.Jak skończy 4 miesiące to spokojnie będziesz mogła podać już taki gęsty.

Ewelw Twoja córcia ma już prawie 3,5 miesiąca także ja myślę,że możesz dawać jej już po troszkę kleiku do mleczka.Jak skończy 4 miesiące to spokojnie będziesz mogła podać już taki gęsty.
A jaką konsystencję ma kleik ?? jest gęściejszy niż mleczko?? A jak mam butelki avent to przez jaki spmoczek się daje?? A kaszkę to się daje łyżeczką?/

Ewelw ja na razie robię kleik i kaszkę takie,że są tylko troszkę gęste i Fabianko ciągnie z butelki.Na początku dałam mu smoczek z większa dziurką,bo się denerwował,a po dwóch dniach wróciliśmy do normalnego takiego jak do mleczka,bo już ładnie,mocno ssał.Normalnie kaszka i kleik mają dosyć gęstą konsystencję i można karmić łyżeczką.Ja na razie takich gęstych jak jest napisane na opakowaniu nie robię.

Ostatnia edycja:
Agatka przepełniona skrzynka- taki dostałam zwrot:tak:

Madzieńka dostałam, dziekuję!

Mam pytanie odnosnie temperatury dziecka, mała wstała jakaś marudna i zmierzyłam jej teraz w pupci, miała 36,7, wiec po odjęciu 0,5 stopnia jest 36,2 czy to prawidłowa, bo wydaje mi sie ze za niska?

Moja ma cały czas taką temperaturę.

Ehhh dziewczęta no nie umiem tymczasowo wygospodarowac czasu żeby się tu udzielać ale czytam cały czas:) Obiecuję poprawę:)

Młoda juz praktycznie w ogóle nie śpi w dzień. Ma tylko takie 20-30 minutowe drzemki. Tak to cały czas chce ze mną gadać:)

Kupiliśmy jej matę taką: FISHER-PRICE mata "RAINFOREST'' polecamy (572806453) - Aukcje internetowe Allegro

I fajnie wpatruje się w to wszystko ale za bardzo nie chce wyciągać rączek do zabawek i nie wiem kiedy powinna to załapać...

Grzechotkę już za to stara się ładnie trzymać:) Tu filmik: http://www.drafting.pl/zuzia/zuzia_video_1.html

Ostatnia edycja:
Kupiliśmy jej matę taką: FISHER-PRICE mata "RAINFOREST'' polecamy (572806453) - Aukcje internetowe Allegro

I fajnie wpatruje się w to wszystko ale za bardzo nie chce wyciągać rączek do zabawek i nie wiem kiedy powinna to załapać...

Grzechotkę już za to stara się ładnie trzymać:):
http://www.drafting.pl/zuzia/zuzia_video_1.html
Mata super. Mały tez za bardzo nie chce chwytac na macie zabawek, ale w lezaczku jak jest to interesuje się maskotkami ... a najbardziej metką i własnie ją udaje mu się chwycic :-D.

reklama
Mnie ostatnio rehabilitantka powiedziała, że Hania ma jeszcze czas na chwytanie przedmiotów i mam się nie martwić, że jeszcze tego nie robi. :tak: Choć oczywiście są dzieci w jej wieku, które już to robią ;-)
Zresztą przy Jasiu nauczyłam się nie śledzić rozwoju dziecka zgodnie z ksążkowymi wytycznymi i nie panikować, jak nie robi czegoś, co wg. książek już powinien. Jaś na przykład bardzo dlugo nie przewracał się z plecków na brzuszek,a potem w ciągu jednego dnia jak zaczął, to od razu szło mu świetnie. Dlugo mówił tylko "mama", 'tata", itp., ale jak skończył 2 lata to zaczął od razu mówić całymi zdaniami, że w szoku normalnie byliśmy.
Więc teraz spokojnie cieszę się z bieżących postępów Hanii, choć wcale nie są książkowe ani bardzo szybkie.

Do góry