reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

miałam wymiary podać ale dopiero teraz sobie przypomniełam o tym: wymiary tego środka na którym dziecko leży (bo wszystkie piszemy ze mała, a to pojecie wzgledne) to 43x73 cm

reklama
hej jestem tu nowa mam parke dzieci :-) Z synkiem troszke przeszłam wyjeździłam się po lekarzach i szpitalach. Z doświadczenia wiem u maluszka najlepszy na kaszelek jest flegamina w kropelkach i syropek prawoślazowy. a proszku dla dzieci nie ma co długo używać miesiąc dwa od urodzenia i wystarczy m,ożna spróbować przejść na normalny:-)

ollcia - ja tez piorę już w normalnym proszku, najczęściej w Persilu, małej nic nie jest.

Bliźniaki - a słyszysz, że jej tam coś w nosku charczy czy nie? Bo ja czasem tez tak mam, że nic nie mogę wyciągnąć, ale słyszę, że coś tam jej jednak zalega. I wtedy zakrapiam jej solą fizjologiczną mocno i próbuję do skutku, parę razy: sól i odciąganie i czasem dopiero za trzecim razem coś popuści.
wlasnie u nas tak czasami charczy a za nic nie moge nic wyciagnac pediatra zabronila mi teraz na sile wyciagac frida tylko zakroplic przewrocic na brzuszek jak samo nie wyleci lub s=frida delikatnie sie nie wyciagnie to nie probowac mocno ssac:baffled::baffled: gdyz to podobniez jest sapka niemowleca ktora sie moze jeszcze utrzymywac kilka miesiecy:-:)-(raz tak mowi innym razem inaczej echhhhhh

Bylam dzis u pediatry powiedziala mi ze maly ma katarek i goraczke wiec znow robienie inchalacji przez 5 dni no i paracetamol 3 razy dziennie...
zwarzyla malego i Alex ma juz 6.040 gr i 60 cm dlugosci.
Przybral ponad kilo przez miesiac :-D:-D:-D :-D a i po spacerku i wizycie na poczcie maly dzis spokojniejszy:tak: juz tak nie krzyczy jak sie obudzi... no i raczek juz nie zjada:-D:-D az tak bardzo:zawstydzona/y: no i wreszcie mam raczki i moge cos zrobic bo tak to nie schodzil z raczek mam nadzieje ze jutro tez tak bedzie ze bedzie spal w swoim luzeczku sam.

reklama
Do góry