Ja małą karmię Bebilon Pepti i płacę 6 zł na receptę i mała bardzo dobrze je toleruje...ładnie przybiera i wogóle nie ulewa...:-)
Yoka, ja za pepti place 11zl, dlaczego taka roznica?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ja małą karmię Bebilon Pepti i płacę 6 zł na receptę i mała bardzo dobrze je toleruje...ładnie przybiera i wogóle nie ulewa...:-)
Dziewczyny zastanawiam się nad zmianą mleczka my teraz stosujemy Enfamil Premium ale jest troszkę drogie bo kosztuje 30 zł a starczy mi na 3 dni. Proszę napiszcie jakie mleczka stosujecie i jak jest wasza opinia o nich.
jakie macie mleczko?
Bartek pije Bebilon pepti
Dziewczyny, jak wasze maluszki chorowały, to nacierałyscie plecki jakimiś maściami?
Bo sie zastanawiam czy cos kupić i smarować.
Agawar, my nie mamy problemów brzuszkowych. Mała troche miała jak była na cycu i zjadłam groszek, a tak poza tym to jest spokój.
A na wzdęcia chyba espumisan bedzie dobry
Dziewczyny, jak z brzuszkami maluchów? Mojemu skończyly sie kolki, a zaczeły wstretne wzdęcie(nie wiem co gorsze)
Dziewczyny zastanawiam się nad zmianą mleczka my teraz stosujemy Enfamil Premium ale jest troszkę drogie bo kosztuje 30 zł a starczy mi na 3 dni. Proszę napiszcie jakie mleczka stosujecie i jak jest wasza opinia o nich.
To zależy od apteki....nie wiem czy u Ciebie są apteki "DOM LEKÓW"? tam właśnie kupuję za połowę ceny....a Pepti pije dlatego że miała straszne zaparcia i podejrzeniem była alergia na białko krowie... teraz jest super a kupka codziennie i to po cichaczu....:-) i zawsze od stóp do głów....niedługo nie będę miała w co jej ubierać bo mi się body skończą od tego rozcinania....Yoka, ja za pepti place 11zl, dlaczego taka roznica?
Fakt pomyliłam wątki sorry ale jestem dobita tym wszystkim:-(wiem ze to nic w porównaniu z Twoim pobytem w szpitalu ale chyba jakas depresja mnie bierze ze sobie nie moge z tym wszystkim poradzic:-(Mopek - pisałaś na głównym o kolce twojego maluszka. Faktycznie im starsze dziecko, tym kolki rzadsze, ale to nie znaczy, że nie mogą się pojawiać. Pielęgniarki mowiły mi w szpitalu, że miały przypadki dzieci, które dopiero w trzecim miesiącu zaczynały mieć kolki! Ja upierdliwie polecam w takich wypadkach (kiedy dziecka niczym nie da się uspokoić) rureczkę, a potem Viburcol. W szpitalu jednego wieczora Hania miała po antybiotyku taką kolkę, że przez dwie godziny płakała i nic nie pomagało: ani rurka, ani Viburcol, ani noszenie i w końcu pielęgniarka dała jej Paracetamol w czopku i pomogło.