reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

reklama
Dziewczyny zastanawiam się nad zmianą mleczka my teraz stosujemy Enfamil Premium ale jest troszkę drogie bo kosztuje 30 zł a starczy mi na 3 dni. Proszę napiszcie jakie mleczka stosujecie i jak jest wasza opinia o nich.

jakie macie mleczko?
Bartek pije Bebilon pepti

My pijemy Nutramigen maluszkowi smakuje:tak:

Dziewczyny, jak wasze maluszki chorowały, to nacierałyscie plecki jakimiś maściami?
Bo sie zastanawiam czy cos kupić i smarować.

Agawar, my nie mamy problemów brzuszkowych. Mała troche miała jak była na cycu i zjadłam groszek, a tak poza tym to jest spokój.
A na wzdęcia chyba espumisan bedzie dobry

Blizniaki ja tez sie wlasnie dzis zastanawiam nad jakas mascia do smarowania przelecialam rozne fora i tam niektore dziewczyny olbasem smarowaly uprzednio smarujac oliwka cialko. Kurcze niepokoi mnie to ciagle jago kichanie i utrzymujacy sie kaszelek wiec musze jakas masc dzis zakupic:-( Zapytam sie w aptece co mi moga polecic:tak:
Dziewczyny, jak z brzuszkami maluchów? Mojemu skończyly sie kolki, a zaczeły wstretne wzdęcie(nie wiem co gorsze)

Od kiedy pijemy Nutramigen dolegliwosci brzuszkowe jak reka odjał:tak: Wzesniej jak probowalismy Bebilon Pepti maly mial straszne bolesci brzuszka:-:)-(

Mopek - pisałaś na głównym o kolce twojego maluszka. Faktycznie im starsze dziecko, tym kolki rzadsze, ale to nie znaczy, że nie mogą się pojawiać. Pielęgniarki mowiły mi w szpitalu, że miały przypadki dzieci, które dopiero w trzecim miesiącu zaczynały mieć kolki! Ja upierdliwie polecam w takich wypadkach (kiedy dziecka niczym nie da się uspokoić) rureczkę, a potem Viburcol. W szpitalu jednego wieczora Hania miała po antybiotyku taką kolkę, że przez dwie godziny płakała i nic nie pomagało: ani rurka, ani Viburcol, ani noszenie i w końcu pielęgniarka dała jej Paracetamol w czopku i pomogło.

Dziewczyny zastanawiam się nad zmianą mleczka my teraz stosujemy Enfamil Premium ale jest troszkę drogie bo kosztuje 30 zł a starczy mi na 3 dni. Proszę napiszcie jakie mleczka stosujecie i jak jest wasza opinia o nich.

Mały je Humanę 1 Plus. Najpierw jadł Nan ale miał straszne kolki, próbowałam Bebilonu ale nawet nie chciał jeść i teraz od 2 miesięcy jest na Humanie ale tej Plus ona jest troszkę zagęszczona i bardziej "syta". Bo mój Jasiek to mały niejadek jest. Pediatra nawet nam radziła, ze możemy mu dać Humanę z bananami ale w żadnym sklepie nie możemy dostać. Tylko w necie. Więc zostaliśmy na Humanie Plus.

Yoka, ja za pepti place 11zl, dlaczego taka roznica?
To zależy od apteki....nie wiem czy u Ciebie są apteki "DOM LEKÓW"? tam właśnie kupuję za połowę ceny....:tak:a Pepti pije dlatego że miała straszne zaparcia i podejrzeniem była alergia na białko krowie...:tak: teraz jest super a kupka codziennie i to po cichaczu....:-) i zawsze od stóp do głów....niedługo nie będę miała w co jej ubierać bo mi się body skończą od tego rozcinania....:szok:

Mopek - pisałaś na głównym o kolce twojego maluszka. Faktycznie im starsze dziecko, tym kolki rzadsze, ale to nie znaczy, że nie mogą się pojawiać. Pielęgniarki mowiły mi w szpitalu, że miały przypadki dzieci, które dopiero w trzecim miesiącu zaczynały mieć kolki! Ja upierdliwie polecam w takich wypadkach (kiedy dziecka niczym nie da się uspokoić) rureczkę, a potem Viburcol. W szpitalu jednego wieczora Hania miała po antybiotyku taką kolkę, że przez dwie godziny płakała i nic nie pomagało: ani rurka, ani Viburcol, ani noszenie i w końcu pielęgniarka dała jej Paracetamol w czopku i pomogło.
Fakt pomyliłam wątki sorry :zawstydzona/y: ale jestem dobita tym wszystkim:-(wiem ze to nic w porównaniu z Twoim pobytem w szpitalu ale chyba jakas depresja mnie bierze ze sobie nie moge z tym wszystkim poradzic:-(
Dalej jest chyba coś nie tak bo teraz ok poł godz po jedzeniu znów zaczeła sie z bólu wic, brzuch ma wzdety a gazy nie idą i bardzo możliwe, że ta rureczka by pomogła ale nawet nie wiem dokładnie co to i skąd wziaść czy ja bym potrafiła tego użyć żeby małej krzywdy nie zrobić?
Wy coś pisałyście, że to z czech, ale ja nie miałam aż takich problemów, zeby to kupować, zawsze po max 30 min zły humor przechodził, aż do wczoraj:no:
Viburcol sprobuję w aptece kupić, może to pomoze, bo Bobotic i Esputicon niestety na Patkę nie działa dobrze.
Teraz na spacerze jest z Mariuszem -na szczeście w wózku zasneła od razu,a ja sie probuję jakoś pozbierać

reklama
Dzięki Pyti zakupiłam rureczke i dzięki niej moge pomóc synkowi. Czasami gazy sa takie mocno, dlugie i od razu widac, ze po rureczce młody czuje ulge bo znów zaczyna gadac i sie uśmiechac.
JA POLECAM W 100%

Do góry