reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

Tygrysku u mnie od pierwszego usg wszystko jest ok, a ta frejke to nosi córcia kolezanki, ona od pierwszego usg miała problemy i dlatego to nosi wiec nie martw sie na zapas

wiem wiem mopku dopiero pozniej doczytalam:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: ech ta godzina to dopiero srodek nocy dla mnie i dlatego mi sie wszystko kićka:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::sorry2::sorry2::sorry2:

reklama
Xpatrysiu a mieliscie wczesniej robione usg bioderek ?? i wszystko bylo w porzadku??? dopiero na kolejnym usg pojawily sie jakies komplikacjie?? kurde zaczynam miec cykora gdyz niebawem czeka nas kolejna wizyta u ortopedy na poprzedniej bylo ok ale widze ze to i tak nie ma reguly i moze w kazdej chwili cos sie z bioderkami zadziac:(( ostatnio jak byla ta pielegniarka to sprawdzala po staropolsku bioderka patrzac czy faldki sa rowne i jedna faldka jest nierowna:-:)-( boje sie tego kolejnego usg:-:)-(

tygrysku, to było nasze pierwsze usg, bo u nas robia dopiero po trzecim miesiącu :confused: Nie martw się, na pewno u Was będzie ok.

tygrysku, to było nasze pierwsze usg, bo u nas robia dopiero po trzecim miesiącu :confused: Nie martw się, na pewno u Was będzie ok.

Loooooo my bylismy na pierwszym usg bioderek jakos w 5 tygodniu zycia Filipka ale to dlatego ze maluszek byl posladkami ulozony:-(teraz za kilka dni znow idziemy na kontrole, mamy fajnego ortopede jakbys chciala to moge tobie dac namiary;-)

Włąśnie wróciłyśmy od lekarza, Mała przeziębiona, tak wczoraj zaczęłą kaszleć, ze rano pojechałyśmy do przychodni i całe szczęście, bo od poniedziałku pani doktor nie bedzie:szok:. Kazała dawać cebion i eurespal, mam nadzieje, ze przejdzie, bo tak mi jej szkoda jak kaszle bidulcia.

Bliźniaki najwazniejsze ze chorubsko zdiagnozowane i leki przypisane :tak:
a dalej nie napisze bo mój królewicz sie obudził

Włąśnie wróciłyśmy od lekarza, Mała przeziębiona, tak wczoraj zaczęłą kaszleć, ze rano pojechałyśmy do przychodni i całe szczęście, bo od poniedziałku pani doktor nie bedzie:szok:. Kazała dawać cebion i eurespal, mam nadzieje, ze przejdzie, bo tak mi jej szkoda jak kaszle bidulcia.

Zdróweczka dla małej królewny. Oj, źle się slucha kaszlu u takiego maluszka, wiem coś o tym. My teraz też bierzemy eurespal.

Martwię sie, bo przez ten szpital mała znowu nie chce w ogóle na brzuszku leżeć ani minuty. Tak łądnie już podnosiła główkę, a teraz znowu gorzej :-( Echhhh, wszystko znowu na marne poszło i trzeba będzie zaczynać od początku.
W dodatku wisi nam wizyta kontrolna bioderek i zaległe szczepienie...

Jeju biedne te nasze dzieciaczki takie wstretne chorubska sie ich czepily:-:)-( nam tez jeszcze zostal kaszelek wcale nie mija a bierzemy stodal:-:)-( i kichamy sobie czesto ale katarku nie mamy:-:)-( echhhhh lato przychodz juz :crazy::crazy:

A chcialam jeszcze dodac ze prowadze walke z wiatrakami:-:)-( Filip uwielbia klasc glowke na prawa strone i nie potrafie go tego oduczyc juz pediatra mnie postraszyla ze glowka sie moze znieksztalcic ze policzki maga byc nierowne i cos z szyjka tez sie mze zrobic ale moje dziecie ma to w nosie:baffled::baffled: juz probowalam zrolowanej pieluszki, woreczka soli owinietego pieluszka najsmieszniejsze jest ze jak lezy w lozeczku to wtedy ta glowke odwraca do sciany gdyz tam wypada ta jego prawa strona wiec odwiazalam ochraniacz od strony mieszkania zeby spowodowac by patrzyl sie na pokoj jak np ja chodze zeby sobie patrzyl i miski poprzywiazywalam do szczebelkow i jak nie spi to sie patrzy i jest ok ale jak tylko usnie to glowka wedruje na prawa strone:-:)-(a gdy podloze w trakcie jego snu blokade z pieluszki to tak sie kreci dopuki sie nie zsunie nizej gdzie nie ma blokady:baffled::baffled:

reklama
pytia cieszę się,że już jesteście w domku i ślę pozytywne fluidy dla Ciebie....i oczywiście dla Haneczki

Dla reszty dzieciaczków co chorują 3 mam kciuki za szybki powrót do zdrówka....
Ja nie chcę zapeszać,ale na szczęście moja Oli jest zdrowa jak rybka i od urodzenia jeszcze nic nie złapała....:-)

tygrysek ja mam ten sam problem co Ty i moja córka też taka cwana....:-(

Do góry