reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

Mopek kochana widziałam że zakupiłaś matę nad którą i ja się zastanawiam....powiedz czy jesteś zadowolona?????:-):-):-)

reklama
Mopek kochana widziałam że zakupiłaś matę nad którą i ja się zastanawiam....powiedz czy jesteś zadowolona?????:-):-):-)
My tez ja mamy:tak::tak: jest o tyle fajna ze mozna np do lozeczka ja wlozyc:tak: ale jest tez gorsza od tych okraglych bo dziecko sie w kolo krecic nie moze:(:)-(

Mamuśki, czy któraś z Was pierze ubranka maluszka w "dorosłym" proszku?
Ja używam proszku Lovela, ale zastanawiam się, po jakim czasie można zmienić na normalny proszek? Po kilku miesiącach? Latach? :confused:

Pytia, słuchganie tego kaszelku jest okropne.

Tygrysku, moja tez kaszle, ale katarku nie widze, juz myslałam ze nie umiem sie posługiwac frida, ale ciągnę mocno i nic nie leci.

Yoka, my też mamy tą matę, Mała dostała na chrzest, jest fajna, ale gdybym miałą kupować to wziełąbym cos wiekszego, bo na tej nawet nie ma sie jak przekręcić na bok.

Olcia, ja jeszcze piorę w dzieciecym i troche jeszcze to potrwa, bo kupiłam kilka duzych opakowań.

Mamuśki, czy któraś z Was pierze ubranka maluszka w "dorosłym" proszku?
Ja używam proszku Lovela, ale zastanawiam się, po jakim czasie można zmienić na normalny proszek? Po kilku miesiącach? Latach? :confused:

Ja prałam w Lovela tylko na początku. Oczywiście szalałam z tym, a mój mąż nie rozumiał , że siemartwię o skórę i o bakterie i teraz już tak nie szaleje. Teraz piorę w naszym dorosłym proszku tylko sensitive dltego ze mój kochany mąż od początku wlewał płyn do płukania dla dorosłych :/ i niweczył działanie loweli a ja żyłam w błogiej nieświadomości. Wydaje mi się, że jeżeli dziecko nie ma problemów ze skórą to szybko można przejść na normalny proszek.

Ostatnia edycja:
ollcia - ja tez piorę już w normalnym proszku, najczęściej w Persilu, małej nic nie jest.

Bliźniaki - a słyszysz, że jej tam coś w nosku charczy czy nie? Bo ja czasem tez tak mam, że nic nie mogę wyciągnąć, ale słyszę, że coś tam jej jednak zalega. I wtedy zakrapiam jej solą fizjologiczną mocno i próbuję do skutku, parę razy: sól i odciąganie i czasem dopiero za trzecim razem coś popuści.

Ollcia82 ja od poczatku piore w proszku dla doroslych bo przyperwszym dziecku pralam w proszku dla nemowlat i moj synek mial alergie.
Kornelia caly czas ma straszny katar i kaszle, biednej zle jest spac tak mi jest jej zal.

reklama
Yoka to moja recenzja:-D
plusy:tak:: kolorowa, ładnie zrobiona(jak to Fisher price) pozytywka sie dosc łatwo uruchamia i dzidzia ma radoche, nie była droga 99 zł z przesyłka wyszło 128 zł
ale sa i minusy:baffled:: dosć cienka i trzeba podkładac cos pod nia bo na panelach byłoby twardo, nie jest duza i jak dziecko bedzie starsze to moze byc ciasno, zabawki przypina sie na zasadzie rzep do rzepa a nie do takiej petelki zapinanej wiec ciezko cos innego nie z Fishera dopiac (ale mozna cos pokombinowac)
Ogólnie nie zaluje zakupu bo mam nieduze mieszkanie i przynajmniej moze cały czas lezec sobie rozłozona i nie przeszkadza moge połozyc na kanapie albo w łozeczku tak jak tygrysek napisał, na razie sie sprawdza:tak::tak::tak:

Acha dziewczyny pisały do Ciebie kiedyś Asia- ładne imię

PS. ja tez jestem Aśka:-D:-D:-D;-);-)

Do góry