reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

reklama
Kokusiu jeszcze jedno pytanko do Ciebie :-), jak często kładłaś maluszka tak na tym kocyku, tzn. ile razy w ciągu dnia? i rozumiem, że kładłaś zawsze bez ubranka ? np. w samych bodach :sorry2:

My dziś byliśmy na szczepieniu. Jasiek zniósł to dzielnie i mało płakał. Za to ja się rozryczałam - głupia matka :baffled:
Wróciliśmy do domku i oboje poszliśmy spać. Jaś usnął na brzuszku. Co nigdy wcześniej mu się nie zdarzyło. I wogóle częściej go układam w ciągu dnia na brzuniu i już nie ma takiej tragedii :-)

Mały niestety ma wzmożone napięcie mięśniowe obręczy barkowej. W przyszłym tygodniu idziemy do neurologa. Będziemy pewnie musieli ćwiczyć.

Jaś waży 5kg. Ale pani pediatra nie stwierdziła, że za mało więc się nie martwię.:-)

Jesteśmy przez weekend sami z Jasiem w domu bo mężowy gwiazdorzy na Slalomie Gwiazd w Szklarskiej Porębie i caaaaaaaalutką noc spaliśmy razem :-D

z tego co pamietam to kiedys pisalas ze fifi tez kiedys sie tak ukupkal :confused: ze musialas go kapac i calkowicie przebierac ale moze pomylilam osoby

Landryneczko ja pisalam dobrze pamietasz ale wtedy sama zle pampersa zapielam zbyt luzno i caly tyl sie jemu obnizyl tzn zciagnal, i jak zrobil bardzo luna kupke to ona wtedy miala bardzo latwa droge do wyjscia na wierzch na plecki a teraz jak zakladam dokladnie sprawdzam czy dobrze naciagniety na plecki i czy dobrze przylega i od tego czasu jest ok tzn juz sie nieupackal;d:-D:-D:-D czyli u nas byla to ewidentnie wina poczatkujacej w zakladaniu pieluszek mamuski anizeli pieluszki:-D:-D

Mojemu Misiowi dość często zdarzają się "kupy giganty" wędrujące po całych pleckach:-D Pampersy tego nie wytrzymywały niezaleznie jak starannie je zapinałam a Huggisy dają im radę. Po każdej kupie (w domu) Szymka czeka mycie pupy w umywalce:-p-uwielbia to a nie ma sensu się babrać chusteczkami czy wacikami

Widać co inna mama to ina opinia nam z kolei Huggisy nie pasuja sa szorstkie i jakby nasiakaja szybciej siuskami:zawstydzona/y::zawstydzona/y: co wiąże sie z czestsza zmiana pieluszki:-:)-(

My teraz używamy Pampersów 3 activ baby. Mężowy takie kupił :-D
Ale Jasiek jest długaśny chodzi już w ubrankach 68 więc pasują.:-) A huggies miałam tylko jedną paczkę i kompeltnie mi nie pasowały. Miałam wrażenie takie jak Tygrysek że są mało chłonne:-)

My dziś byliśmy na szczepieniu. Jasiek zniósł to dzielnie i mało płakał. Za to ja się rozryczałam - głupia matka :baffled:
Wróciliśmy do domku i oboje poszliśmy spać. Jaś usnął na brzuszku. Co nigdy wcześniej mu się nie zdarzyło. I wogóle częściej go układam w ciągu dnia na brzuniu i już nie ma takiej tragedii :-)

Mały niestety ma wzmożone napięcie mięśniowe obręczy barkowej. W przyszłym tygodniu idziemy do neurologa. Będziemy pewnie musieli ćwiczyć.

Jaś waży 5kg. Ale pani pediatra nie stwierdziła, że za mało więc się nie martwię.:-)

Jesteśmy przez weekend sami z Jasiem w domu bo mężowy gwiazdorzy na Slalomie Gwiazd w Szklarskiej Porębie i caaaaaaaalutką noc spaliśmy razem :-D

A jak się objawia to napięcie???

Jasiek jak leży na brzuszku bardziej przegina sie na jedną stronę a na plecach jak leży robi taki lekki łuk. Wygina się troszkę w literkę C.:-( Ale na szczęście delikatnie mojej znajomej syn potrafił zrobić mostek, tak się wyginał. :tak:

Musimy iść do neurologa po jakieś ćwiczonka:tak:

reklama
Jasiek jak leży na brzuszku bardziej przegina sie na jedną stronę a na plecach jak leży robi taki lekki łuk. Wygina się troszkę w literkę C.:-( Ale na szczęście delikatnie mojej znajomej syn potrafił zrobić mostek, tak się wyginał. :tak:

Musimy iść do neurologa po jakieś ćwiczonka:tak:

Aha no to w takim razie poćwiczycie i będzie dobrze :-)

Do góry