reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

reklama
Kokusiu jeszcze jedno pytanko do Ciebie :-), jak często kładłaś maluszka tak na tym kocyku, tzn. ile razy w ciągu dnia? i rozumiem, że kładłaś zawsze bez ubranka ? np. w samych bodach :sorry2:

My dziś byliśmy na szczepieniu. Jasiek zniósł to dzielnie i mało płakał. Za to ja się rozryczałam - głupia matka :baffled:
Wróciliśmy do domku i oboje poszliśmy spać. Jaś usnął na brzuszku. Co nigdy wcześniej mu się nie zdarzyło. I wogóle częściej go układam w ciągu dnia na brzuniu i już nie ma takiej tragedii :-)

Mały niestety ma wzmożone napięcie mięśniowe obręczy barkowej. W przyszłym tygodniu idziemy do neurologa. Będziemy pewnie musieli ćwiczyć.

Jaś waży 5kg. Ale pani pediatra nie stwierdziła, że za mało więc się nie martwię.:-)

Jesteśmy przez weekend sami z Jasiem w domu bo mężowy gwiazdorzy na Slalomie Gwiazd w Szklarskiej Porębie i caaaaaaaalutką noc spaliśmy razem :-D

z tego co pamietam to kiedys pisalas ze fifi tez kiedys sie tak ukupkal :confused: ze musialas go kapac i calkowicie przebierac ale moze pomylilam osoby

Landryneczko ja pisalam dobrze pamietasz ale wtedy sama zle pampersa zapielam zbyt luzno i caly tyl sie jemu obnizyl tzn zciagnal, i jak zrobil bardzo luna kupke to ona wtedy miala bardzo latwa droge do wyjscia na wierzch na plecki a teraz jak zakladam dokladnie sprawdzam czy dobrze naciagniety na plecki i czy dobrze przylega i od tego czasu jest ok tzn juz sie nieupackal;d:-D:-D:-D czyli u nas byla to ewidentnie wina poczatkujacej w zakladaniu pieluszek mamuski anizeli pieluszki:-D:-D

Mojemu Misiowi dość często zdarzają się "kupy giganty" wędrujące po całych pleckach:-D Pampersy tego nie wytrzymywały niezaleznie jak starannie je zapinałam a Huggisy dają im radę. Po każdej kupie (w domu) Szymka czeka mycie pupy w umywalce:-p-uwielbia to a nie ma sensu się babrać chusteczkami czy wacikami

Widać co inna mama to ina opinia nam z kolei Huggisy nie pasuja sa szorstkie i jakby nasiakaja szybciej siuskami:zawstydzona/y::zawstydzona/y: co wiąże sie z czestsza zmiana pieluszki:-:)-(

My teraz używamy Pampersów 3 activ baby. Mężowy takie kupił :-D
Ale Jasiek jest długaśny chodzi już w ubrankach 68 więc pasują.:-) A huggies miałam tylko jedną paczkę i kompeltnie mi nie pasowały. Miałam wrażenie takie jak Tygrysek że są mało chłonne:-)

My dziś byliśmy na szczepieniu. Jasiek zniósł to dzielnie i mało płakał. Za to ja się rozryczałam - głupia matka :baffled:
Wróciliśmy do domku i oboje poszliśmy spać. Jaś usnął na brzuszku. Co nigdy wcześniej mu się nie zdarzyło. I wogóle częściej go układam w ciągu dnia na brzuniu i już nie ma takiej tragedii :-)

Mały niestety ma wzmożone napięcie mięśniowe obręczy barkowej. W przyszłym tygodniu idziemy do neurologa. Będziemy pewnie musieli ćwiczyć.

Jaś waży 5kg. Ale pani pediatra nie stwierdziła, że za mało więc się nie martwię.:-)

Jesteśmy przez weekend sami z Jasiem w domu bo mężowy gwiazdorzy na Slalomie Gwiazd w Szklarskiej Porębie i caaaaaaaalutką noc spaliśmy razem :-D

A jak się objawia to napięcie???

Jasiek jak leży na brzuszku bardziej przegina sie na jedną stronę a na plecach jak leży robi taki lekki łuk. Wygina się troszkę w literkę C.:-( Ale na szczęście delikatnie mojej znajomej syn potrafił zrobić mostek, tak się wyginał. :tak:

Musimy iść do neurologa po jakieś ćwiczonka:tak:

reklama
Jasiek jak leży na brzuszku bardziej przegina sie na jedną stronę a na plecach jak leży robi taki lekki łuk. Wygina się troszkę w literkę C.:-( Ale na szczęście delikatnie mojej znajomej syn potrafił zrobić mostek, tak się wyginał. :tak:

Musimy iść do neurologa po jakieś ćwiczonka:tak:

Aha no to w takim razie poćwiczycie i będzie dobrze :-)

Do góry