reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

Edee staram się ją kłaśc choc na chwilkę przy każdej zmianie pieluszki i w tym co aktualnie ma na sobie. Na zdjęciu to akurat przebierałam ją z piżamki. No ale w samym bodziaku najlepiej jej to wychodzi bo nic nie krępuje ruchów.

Co do pieluszek to my od początku używamy biedronkowych Dada i jesteśmy bardzo zadowoleni. Czasem coś wycieknie ale to raczej wina zbyt luznego zapięcia. A odparzoną dupkę miała tylko raz jak walczyłysmy z pleśniawkami. A przy okazji dobrze na odparzenia robi kąpiel w nadmanganianie potasu.

U mnie plamy z ubranek schodzą super bo od początku piorę w dorosłym proszku z Vanishem.

Myszqa dobrze że szybko wykryliście. Napewno uda się wszystko wycwiczyc a Jaś jest przesłodki.

reklama
moj synek urodził sie 2.12.2008 uzywamy pieluszek huggies 3 ale juz przechodzimy na 4 zobaczymy jak sie beda ukladac.

a odnosnie jedzenia... moj maluch je co 3 rowne godziny 100ml mleka w proszku... czyli wychodzi ok.12 karmien na dobe... czy to nie jest zle?? bo wszedzie pisza ze dziecko powinno jesc do 8 karmien... a moj maly wazy juz 6600g i ma 74cm... 10 marca idziemy do pediatry.. ale powinnam sie tym zaniepokoic??

moj synek urodził sie 2.12.2008 uzywamy pieluszek huggies 3 ale juz przechodzimy na 4 zobaczymy jak sie beda ukladac.

a odnosnie jedzenia... moj maluch je co 3 rowne godziny 100ml mleka w proszku... czyli wychodzi ok.12 karmien na dobe... czy to nie jest zle?? bo wszedzie pisza ze dziecko powinno jesc do 8 karmien... a moj maly wazy juz 6600g i ma 74cm... 10 marca idziemy do pediatry.. ale powinnam sie tym zaniepokoic??

madzia wlasnie ogladalam twoj suwaczek ale ty mlodziutka jestes:-)
a co do karmienia to powinnas sie stosowac do instrukcji na opakowaniu bynajmniej ja taka mam ile miarek i ile karmien na dobe, co by malego nie przekarmic.

Czesc :-) urodziłaś w tym dniu co ja mojego Alanka czyli 02.12.08:tak::-), fajnie ze jesteś z nami, a co do karmienia to landrynka ma rację,;-):tak:, aha mój szkrabek waży teraz 5.110, (a urodził się 3.640, ) czyli widać różnicę między naszymi maluszkami :tak::-)

Mój Jasiek je co 2 godziny czasem co 2,5 i mi pediatra powiedziała, ze skoro tak ma to mam czekać aż sam sobie unormuje jedzenie. Nie próbować go "przegłodzić" żeby później zjadł więcej. I tak zjada jednorazowo 90 ml. Czasami więcej czasami mniej. :tak:

Dzieki za odp związane z pieluszką :-D
Ja chyba przejdę juz na 3, tylko one są o wiele wieksze od 2 :baffled:. Pampers 2 wydaje mi się ze małego cisnie, zawsze jak zmieniam mu pieluszkę to ma czerwone pręgi na nózkach :-(.

Wczoraj oglądałam "Mamo to ja" i tam jeden z pediatrów mówił zeby nie uzywac wody fizjologicznej w kropalkach. Dobrze, że jednak się zdecywowałam na wodę morską w spay -u. Tym bardziej, że mały tak harczy, pediatra powiedziała zeby uzywac właśnie tej wody, bo ma sapkę.

Madzia ale Twój maluszek jest długi :tak:, dla porównania powiem ci ze mój mały ur. się 25.11 i mierzy 59 cm :-D:-D:-D, a co do karmienia to nie powinnas się przejmować, własciwie nie je on bardzo duzo, a ze tak ładnie przybiera na wadze to po prostu tak juz ma.

my 10 marca idziemy na usg bioderek i nerek juz sie boje co powie lekarz a wlasciwie to jak wyglada to badanie bo ja nie mam zielonego pojecia jak sie robi usg bioderek :szok: a 13 wizyta u pediatry...

Dzieki za odp związane z pieluszką :-D
Ja chyba przejdę juz na 3, tylko one są o wiele wieksze od 2 :baffled:. Pampers 2 wydaje mi się ze małego cisnie, zawsze jak zmieniam mu pieluszkę to ma czerwone pręgi na nózkach :-(.

Wczoraj oglądałam "Mamo to ja" i tam jeden z pediatrów mówił zeby nie uzywac wody fizjologicznej w kropalkach. Dobrze, że jednak się zdecywowałam na wodę morską w spay -u. Tym bardziej, że mały tak harczy, pediatra powiedziała zeby uzywac właśnie tej wody, bo ma sapkę.

jaka to jest sol fizjologiczna w kropelkach bo znow niedoinformowana jestem :-(
ja czyszcze nosek malego sola fizjologiczna i za pomoca strzykawki bo spray tez sie u mnie nie sprawdzil

reklama
stosuje sie tak jak jest napisane na opakowaniu ale zadziwia mnie to jak moj malec tak szybko rosnie... urodzil sie 55 cm i wazyl 3070g... no i tyle karmien na opakowaniu jest do 8 a ja mam 12 czasem 14 karmien... moze mleko mu nie starcza dlatego tak czest je?? uzywam bebilon 1 od urodzenia tak mi w szpitalu kazano.

landfryneczka USG biderek wyglada nastepujaco ze wchodzisz do gabinetu rozbierasz dziecko od pasa w dol lekarz przystawia ultrasonograf na bioderku dziecka i robi dwa zdjecia z jednej i z drugiej strony.dziecka to nie boli tylko zimno moze poczuc.

Ja mojemu małemu oczyszczam nosek speryem do noska nivea na bazie wody morskiej.

Ostatnia edycja:
Do góry