reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

Cześć Kobitki :-)

no wlasnie moj hrabia ma niebieskie i chcialabym zeby mu takie zostaly sa sliczne...
mam taka nadzieje ze sie nie zmienia choc my z moim M mamy zielone oczka.
a ja troszke pogrzebalam w necie i nawet kalkulator koloru oczu dziecka mozna przewidziec jakie bedzie mial no i mi wyszly ze beda niebieskie :))))))))))))
zostawie wam link jesli chcecie i wy sprawdzic Kalkulator koloru oczu - sprawdź kolor oczu dziecka (Ciąża) | Viggo.pl

a co do zmiany koloru to...
Jeśli dziecko ma od urodzenia ciemne, brązowe oczy, ten kolor oczu pozostanie mu na całe życie. Jeśli ma błękitne, szare oczy, kolor ten może stopniowo ściemnieć, aż do ustalenia ostatecznego koloru. Ustalenie stałego koloru oczu następuje między trzecim a szóstym miesiącem życia

Kochana, ja Cię nie chcę straszyć, ale moje oczy zmienily kolor w okresie dojrzewania-miałam piękne niebieskie po tacie, a teraz mam zielone-nie wiadomo po kim...

Dla wszystkich solenizantek i solenizantów-duże buziaki urodzinowe :-):-):-)

reklama
Dla wszystkich świętujących maluszków duże buziaki.

Yoka pomysł z zakupami bardzo mi się podoba.

My się przeniesiemy do spacerówki jak maluszek będzie siedział i ładniem pewnie trzymał główkę( tak myślę)

Gratulacje i buziaki dla Oli, Bianeczki i Szymusia!!!

Yoka - mnie też pomysł z zakupami bardzo sie podoba :) Niestety jesteśmy z Hanią uziemione chorobą :( Ale odbijemy sobie, jak wydobrzeje :-)

Landryneczko - mojemu Jasiowi oczka ściemniały dopiero po ukończonym 1 roku życia. Jak się urodził miał niebieskie (takie jak mój mąż), a po roczku ściemniały do zielono-brązowych (ja mam brązowe).
A z tego kalkulatorka wyszło nam, że wszystko możliwe, czyli po 30% szans na kazdy kolor :) Na razie mamy niebieściutkie, zobaczymy. Ale jest szansa, że może zostaną takie, bo włoski tez blond po tatusiu i cera jasna. Jasiek od razu był śniady, a jak się urodził to włosy miał czarne, więc chyba było małe prawdopodobieństwo,żeby zostały mu niebieskie oczka.

Mamuśki od kiedy zamierzacie swoje maluszki wozić w spacerówkach????:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

Ja czekam na przyjście wiosny i stopnienie śniegu. Nasza Inglesina rozkłada sie na całkiem płasko, więc nie będzie problemu.

Ostatnia edycja:
My też przesiądziemy się do spacerówki dopiero jak mała będzie siedzieć stabilnie.
A my jutro do kontroli wagi maluszka ciekawe co nam powie to mądre babsko.

A ja właśnie wróciłam ze szczepienia i mały waży 5.110 czyli... przybrał 0,5 kg :-(, pediatra powiedziała, że nie jest tragicznie ale nie jest też super :-(, musze go w nocy wybudzać na 1 dodatkowe karmienie :-(, ide bo mały płacze :-(

edee wszystko będzie ok.

A ja od wczoraj mam spokój. Mały po karmieniu zasypia i budzi się na następne... jakbym dziecka nie miała:-). Mam nadzieję, że to się utrzyma przez dłuższy czas.

Dziewczyny jak często chodzicie kontrolować wagę maluchów?

Edee ale Alanek za mało waży?Ile on miał jak się urodził?Mi się wydaje,że ładnie waży.My wczoraj byliśmy u lekarza.Bioderka w porządku i za 3 miesiące kolejna kontrola.Wyniki moczu i krwi Fabianek ma dobre i już nie musi brać żelaza:tak: Waży 6.150 kg.I pani doktor powiedziała,ze to jego znamię będzie schodzić.Także dziewczyny,których dzieciaczki mają naczyniowce-zapytajcie o to swoich lekarzy.Na szczepieniu Fabianko popłakał,ale jak już był w foteliku to przestał i cały dzień miał bardzo dobry humorek:) A wczoraj dałam mu do spróbowania starte jabłuszko:tak:

Misia jeździłą w spacerówce od 4 miesiąca, ale już wtedy siedziała ładnie, a w spacerówce nadal leżała.

edee - trzymam kciuki, żeby Alanek ładnie przybierał i nie martwił już mamusi.

Ania - i smakowało mu? Moja Misia jak dostała pierwszy posiłek, to miała minę jakbym jej kupkę zaserwowała, hehehe.

A moja Ineczka dziś gorączkuje, musiała złapać wiruska od tatusia... no trudno, na szczęście humorek już lepszy niż wczoraj.

reklama
Misiówka troszkę się krzywił,ale otwierał diobka po więcej:tak: i nic nie wypluł:tak:

Edee nie martw się.Mało przybrał,ale przecież ogólnie dobrze waży.Fabian 6 tygodni temu ważył 5300.Nam jedna lekarka na pierwszej wizycie też powiedziała,że mógłby przybrać więcej,ale żadna inna tego nie potwierdziła.dziecko nie jest chude,a ja wolę żeby wyglądało normalnie niż od dziecka było grube.Mamy kilku znajomych,których dzieciaki są tak grube...Dla mnie to jest katastrofa.

Do góry