reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

witajcie po dłuższej przerwie :-)
u nas już po chorobie, z Malutką już wszystko ok

wczoraj byłyśmy na szczepieniu... masakra... Lenka tak bardzo płakała... nie mogłam jej uspokoić... ale na szczęście mamy to już za sobą, następne za 6 tygodni

przez trzy tygodnie u Małej wystąpił problem kupkowy... robiła mi kupki raz na 8-9 dni z moja pomocą oczywiście (czopki poszły w ruch)... i przy tym strasznie płakała, takie miała zaparcia bidulka, byłam nawet z tym problemem u pediatry to kazała mi podawać już małej jabłuszka:confused: teraz już na szczęście sprawa się unormowała ale nie wiem czy podawać już jej te jabłuszka bo Niuńka skończyła wczoraj dopiero trzy miesiące a jabłuszka podaje się od czwartego miesiąca...

reklama
Madziu Mariczka jak juz pisalam wczoraj narazie przewraca sie bez problemu z brzuszka na boczki i plecki,ale z plecków tylko na boczki....na brzuszek to chyab troszke szybko jesce co????

W ogole musze sie Wam pochwalic...zamówiłam karuzele dla mojej niuni i jest rewelacyjna....jak tylko malutka sie obudzi to wypróbujemy....
Karuzelka Tiny Love Symfonia w ruchu (553616352) - Aukcje internetowe Allegro

Kana moja corcia ma taka karuzele i strasznie ja uwielbia - nie wyrabiam na bateriach:-D:-D, ja moja corcie kapie codziennie
Vicusia spi na plasko:tak:

Kana nawet mnie nie strasz...dopiero kolki?:szok::szok:??Ja myślałam ze juz nas to nie spotka a tak zaczynam stresować się:confused2::confused2:
Dziewczyny na kolki polecaja Sab Simplex...kupiłam ale jeszcze nie używałam:sorry:SAB SIMPLEX krople suspensja 30ml

U nas do tej pory nie było i żyje nadzieją że już nie będzie:no::no::no:

A mogą jeszcze wystapić kolki???Mamy skończone 2,5 miesiaca:eek:

Ale dzisiaj nasza mała dostała jakiegos mega płaczu, po kapieli nie dało sie jej uspokoić wrzeszczała jak szalona:szok::szok::szok:i mleczka nie chciała, ale na szczęście uspokoiła się i szybciutko zasnęła:tak: teraz skarbek śpi sobie w kołyseczce.....

Zmykam dziewczynki dobrej nocki:-)

A i mam pytanko czy którejs z Was malenstwo ma kolki i jak tak to jakie kropeli byscie poleciły????
Kurcze,bo Mariczka chyba ma i kupilismy jej dzisiaj z misiem Infacol....podobno są dobre :sorry:

Tak jak pisze Madzienka, ja polecam Sab Simplex, jakby Infacol nie pomógł.

Pytia nie denerwuj się bardzo że mała tak nie wiele je bo przy chorobie to normalne u nas było tak samo i nawet miałyśmy wagę spadkową później wszystko wróciło do normy.

Dzięki, pocieszyłaś mnie. Bo my teraz jesteśmy na 25 centylu (a byliśmy na 50).

a ja mam pytanie z innej beczki kiedy dziecku sie zmienia kolo oczkow znaczy do jakiego czasu

Do około drugiego roku życia kolor oczu dziecka może jeszcze ulec zmianie.

ja równiez polecam SAB SIMPLEX nie wazne czy czeskie czy niemieckie-tak czy siak wyprodukowane w berlinie i u nas swetnie sie spisały..a teraz gdy zjem os nie tak to podaje na wszelki wypadek INFACOL i tez sa dobre...ale Maksiowi smakowały bardziej SABY...az sie oblizywał hihi bo infacol kwasny jest:-(

A ja zyczyłam dzisiaj Hani sto lat a to nie Pyti córeczka konczy 3 miesiące a fasolkamarii :-D. Ale jestem gapa.

No wiec

Wszystkiego naj naj dla skarba !!!

Ostatnia edycja:
Agacia - przyjmujemy życzonka a konto jutra ;-)Bo jutro kończymy 3 miechy :-D A że jutro już za dwie godzinki, więc niewiele się pomyliłaś.

reklama
Do góry