reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

reklama
Mamuski tak Ws podczytuje i zauwazyam,ze podobno nie jest wskazane lezenie dzieciaczka pod kontem do któregos tam miesiaca...a mi wrecz nakazała lekara,zeby tak mała kłasc,bo ma te reflukcje....i zeby jej to do noska nie wpadało...spi tak w nocy i w dzien..mam pod materacem podłozony zwiniety recznik...

No i mam jesce pytanko odnosnie kapieli....jak czesto kąpiecie malenstwa???? Bo my co drugi dzien i moja kumpela byla zdziwiona,ze nie codziennie.....

My też kąpiemy codziennie, bo mała to lubi, ale teraz jak chora, to tylko myję ją myjką i to też co drugi dzień. Ale pamiętam, że Jasia kąpalismy co drugi dzień i też było ok.
Kana - podłożenie czegoś pod materacyk, żeby dziecko nie zakrztusiło się, krzywdy mu nie zrobi. Ortopedom chodzi raczej o pozycję dużo bardziej wygiętą.

Cześć kobitki kochane, właśnie wróciłyśmy z kontroli i już na oskrzelach czysto, katarku nie ma, ale jeszcze troszkę kaszelek został, więc antybiotyk do piątku i koniec :-):-):-)
Co do przekręcania się to mimo, że moja Juleczka kończy dzisiaj 3 miesiące przewraca się tylko jak ją na boczek położę z boczku na plecki. Że ma rączki w ogóle nie wie. I wcale się m nie martwię bo wiem, że każde dziecko ma swój rytm. Z większych osiągnięć to robi scyzoryk ( ja na to tak mówię) czyli podnosi się do siadania ramionka, główkę i nóżki do góry :-D

Moja mała też troszkę inne kupki ma po antybiotyku.
Pytia mam nadzieje, że twoja Hania tez niedługo będzie zdrowa jak rybka.:-)

Super, że u Was już tak dobrze! My idziemy w piątek do kontroli, ale trochę się martwię, bo Hania ciągle ma luźne kupki i bardzo mało je :-(No i kaszle ciągle jeszcze też dość mocno.

My też kąpiemy codziennie, bo mała to lubi, ale teraz jak chora, to tylko myję ją myjką i to też co drugi dzień. Ale pamiętam, że Jasia kąpalismy co drugi dzień i też było ok.
Kana - podłożenie czegoś pod materacyk, żeby dziecko nie zakrztusiło się, krzywdy mu nie zrobi. Ortopedom chodzi raczej o pozycję dużo bardziej wygiętą.

Super, że u Was już tak dobrze! My idziemy w piątek do kontroli, ale trochę się martwię, bo Hania ciągle ma luźne kupki i bardzo mało je :-(No i kaszle ciągle jeszcze też dość mocno.

Mam nadzieję, że do piątku się poprawi małej Hani. Normalnie tak mi szkoda tych maluszków, że szok.

A i mam pytanko czy którejs z Was malenstwo ma kolki i jak tak to jakie kropeli byscie poleciły????
Kurcze,bo Mariczka chyba ma i kupilismy jej dzisiaj z misiem Infacol....podobno są dobre :sorry:

Dziewczyny ja się pytała ortopedy w związku z tym podkładaniem czegoś pod materacyk i wygląda to w ten sposób że kręgosłup musi być prosty a jak coś leży pod spodem to jest tylko troszkę pochylony ale nadal równy więc tak można nie wolno poduszek tylko w wyjątkowych sytuacjach i to tylko pod głowę nie można układać dziecka tak żeby leżało barkami na poduszce. Można stosować również takie specjalne poduszki ktoś już pisał przed chwilą o nich.

Pytia nie denerwuj się bardzo że mała tak nie wiele je bo przy chorobie to normalne u nas było tak samo i nawet miałyśmy wagę spadkową później wszystko wróciło do normy.
Kana takie poduszki też można w Smyku kupić ale nie wiem jaka jest cena
Edee Słońce nie przejmuj się tak na pewno jesteś najlepszą mamą pod słońcem i to na pewno nie twoja wina że twoje dzieciątko przechodzi wszystko od pleśniawek po ciemieniuchę.
Tygrysku dziękuję za info

A i mam pytanko czy którejs z Was malenstwo ma kolki i jak tak to jakie kropeli byscie poleciły????
Kurcze,bo Mariczka chyba ma i kupilismy jej dzisiaj z misiem Infacol....podobno są dobre :sorry:
Ja stosowałam Esputicon potem Bobotic, ale juz od tygodnia nie daje nic, bo właściwie wychodziło na to samo tzn. jak stosowałam krople to Pati prawie nie puszczała bączków i jak już jakiś mały jej poszedł to z trudem i wtedy był płacz a jak kropli nie dostaje to gazów troche wiecej ale za to wydaje mi sie ze łagodniej wychodzą (teraz właśnie śpi u mnie na kolanach i czuje jak burza idzie z pupki -czekamy na nasza co 3-dniowa atrakcje czyli kupkę :-D)

reklama
Dziewczyny ja się pytała ortopedy w związku z tym podkładaniem czegoś pod materacyk i wygląda to w ten sposób że kręgosłup musi być prosty a jak coś leży pod spodem to jest tylko troszkę pochylony ale nadal równy więc tak można nie wolno poduszek tylko w wyjątkowych sytuacjach i to tylko pod głowę nie można układać dziecka tak żeby leżało barkami na poduszce. Można stosować również takie specjalne poduszki ktoś już pisał przed chwilą o nich.

Pytia nie denerwuj się bardzo że mała tak nie wiele je bo przy chorobie to normalne u nas było tak samo i nawet miałyśmy wagę spadkową później wszystko wróciło do normy.
Kana takie poduszki też można w Smyku kupić ale nie wiem jaka jest cena
Edee Słońce nie przejmuj się tak na pewno jesteś najlepszą mamą pod słońcem i to na pewno nie twoja wina że twoje dzieciątko przechodzi wszystko od pleśniawek po ciemieniuchę.
Tygrysku dziękuję za info

Moja hania lezy na poduszce bardzo płaskiej od pasa po główke:baffled:myslisz ze tak jest bezpiecznie dla jej kręgosłupa:baffled:

Do góry