Zapominajka
dwa kawałki nieba mam
Edee w winrar
ściągniesz go sobie z Winrar.pl -- download
ściągniesz go sobie z Winrar.pl -- download
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Mamuski tak Ws podczytuje i zauwazyam,ze podobno nie jest wskazane lezenie dzieciaczka pod kontem do któregos tam miesiaca...a mi wrecz nakazała lekara,zeby tak mała kłasc,bo ma te reflukcje....i zeby jej to do noska nie wpadało...spi tak w nocy i w dzien..mam pod materacem podłozony zwiniety recznik...
No i mam jesce pytanko odnosnie kapieli....jak czesto kąpiecie malenstwa???? Bo my co drugi dzien i moja kumpela byla zdziwiona,ze nie codziennie.....
Cześć kobitki kochane, właśnie wróciłyśmy z kontroli i już na oskrzelach czysto, katarku nie ma, ale jeszcze troszkę kaszelek został, więc antybiotyk do piątku i koniec :-):-):-)
Co do przekręcania się to mimo, że moja Juleczka kończy dzisiaj 3 miesiące przewraca się tylko jak ją na boczek położę z boczku na plecki. Że ma rączki w ogóle nie wie. I wcale się m nie martwię bo wiem, że każde dziecko ma swój rytm. Z większych osiągnięć to robi scyzoryk ( ja na to tak mówię) czyli podnosi się do siadania ramionka, główkę i nóżki do góry
Moja mała też troszkę inne kupki ma po antybiotyku.
Pytia mam nadzieje, że twoja Hania tez niedługo będzie zdrowa jak rybka.:-)
My też kąpiemy codziennie, bo mała to lubi, ale teraz jak chora, to tylko myję ją myjką i to też co drugi dzień. Ale pamiętam, że Jasia kąpalismy co drugi dzień i też było ok.
Kana - podłożenie czegoś pod materacyk, żeby dziecko nie zakrztusiło się, krzywdy mu nie zrobi. Ortopedom chodzi raczej o pozycję dużo bardziej wygiętą.
Super, że u Was już tak dobrze! My idziemy w piątek do kontroli, ale trochę się martwię, bo Hania ciągle ma luźne kupki i bardzo mało je :-(No i kaszle ciągle jeszcze też dość mocno.
Ja stosowałam Esputicon potem Bobotic, ale juz od tygodnia nie daje nic, bo właściwie wychodziło na to samo tzn. jak stosowałam krople to Pati prawie nie puszczała bączków i jak już jakiś mały jej poszedł to z trudem i wtedy był płacz a jak kropli nie dostaje to gazów troche wiecej ale za to wydaje mi sie ze łagodniej wychodzą (teraz właśnie śpi u mnie na kolanach i czuje jak burza idzie z pupki -czekamy na nasza co 3-dniowa atrakcje czyli kupkę )A i mam pytanko czy którejs z Was malenstwo ma kolki i jak tak to jakie kropeli byscie poleciły????
Kurcze,bo Mariczka chyba ma i kupilismy jej dzisiaj z misiem Infacol....podobno są dobre
Dziewczyny ja się pytała ortopedy w związku z tym podkładaniem czegoś pod materacyk i wygląda to w ten sposób że kręgosłup musi być prosty a jak coś leży pod spodem to jest tylko troszkę pochylony ale nadal równy więc tak można nie wolno poduszek tylko w wyjątkowych sytuacjach i to tylko pod głowę nie można układać dziecka tak żeby leżało barkami na poduszce. Można stosować również takie specjalne poduszki ktoś już pisał przed chwilą o nich.
Pytia nie denerwuj się bardzo że mała tak nie wiele je bo przy chorobie to normalne u nas było tak samo i nawet miałyśmy wagę spadkową później wszystko wróciło do normy.
Kana takie poduszki też można w Smyku kupić ale nie wiem jaka jest cena
Edee Słońce nie przejmuj się tak na pewno jesteś najlepszą mamą pod słońcem i to na pewno nie twoja wina że twoje dzieciątko przechodzi wszystko od pleśniawek po ciemieniuchę.
Tygrysku dziękuję za info