kana161
Mama "terrorystek" :P
Nasza miala 37,7 i to było badanie 4 lutego...Agacia moze ty zle zrozumiałas i mialo byc 39????
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Czesc dziewczyny
My juz po szczepieniu, ale był krzyk .... :-(
Mały tak długo się smiał do pani doktor i pieknie z nią rozmawiał do momentu aż mu nie włozyła patyka do ust :-(. Ale ją wyzwał , krzyk taki ze ho ho .
Mały wazy 4800 g.
Mam pytanie ile cm wasze dzieci maja główki, bo nam pani doktor nic nie powiedziała, ale pielegniarka powiedziała ze ma duzą . Ma 49,5 cm,
Mamuski tak Ws podczytuje i zauwazyam,ze podobno nie jest wskazane lezenie dzieciaczka pod kontem do któregos tam miesiaca...a mi wrecz nakazała lekara,zeby tak mała kłasc,bo ma te reflukcje....i zeby jej to do noska nie wpadało...spi tak w nocy i w dzien..mam pod materacem podłozony zwiniety recznik...
No i mam jesce pytanko odnosnie kapieli....jak czesto kąpiecie malenstwa???? Bo my co drugi dzien i moja kumpela byla zdziwiona,ze nie codziennie.....
O matko to dobrze, że się pomylilaś bo na siatce centylowej 49,5 to DUUUUUŻŻŻOOOOOOO za dużo. 39,5 jest w normiePrzepraszam , Kana masz racje, teraz dopiero zauwazyłam co napisałam . 39,5 cm !!!
O matko to dobrze, że się pomylilaś bo na siatce centylowej 49,5 to DUUUUUŻŻŻOOOOOOO za dużo. 39,5 jest w normie
Nie słuchaj pielęgniarki tylko lekarki.
Dokładnie.....sama się dźwiga...dlatego to mnie trochę martwi...;-)to jak lezy płasko na pleckach to sie dźwiga do siadania ????
moja tez sie tak naciąga ale jak na rękach jest albo lezy na leżaczku to pręzy sie żeby podnieść ale do siadania to jeszcze daleko !!!
no własnie dlatego ja małej daje butle z herbataką a na początku troszke dawałąm wody z glukozą ! Liwia moja była tylko na piersi i nie potrafiła w ogóle pić z butli soczki nie soczki podawałam troszke łyżeczką albo strzykawką a potem takim dzióbkiem była karmiona z canpola albo z buteli po wodzie niegazowanej z tym ustnikiem !! moze sie jeszcze nauczy :-) a moze będzie jak mój Liwuśnik cycuśnik !!!