reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

Butelkowe mamuśki ile mleczka na raz dajecie dzieciaczkom....tzn. robicie zawsze więcej czy dorabiacie???
Ja dzisiaj pierwszy raz nad ranem dalam malej 150ml i wypila wszystko ale to bylo po 7 godzinnym snie:szok: w ciagu dnia daje jej 120ml...i nie wiem czy robic 150ml i ile zje czy na razie dawać jej 120ml:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

ja zawsze dorabiam jak chce wiecej:tak:

reklama
Byłyśmy dzisiaj u lekarza no i się okazało że nie potrzebnie panikowałam bo mała wcale nie miała podwyższonej temperatury, ja po prostu nie wiedziałam że trzeba -4 kreski od temperatury która się pojawi na termometrze:zawstydzona/y:. Dzięki dziewczyny tego też nie wiedziałam że maluszki zawsze mają troszkę wyższą temperaturę, fajnie że tu jesteście i zawsze pomożecie.
A więc się okazało że z małą wszystko ok, tylko przy ważeniu lekarka stwierdziła że mam małą odchudzać bo ona 10.2 ważyła 4640 a dzisiaj 5270 no i że to co przytyła to już za cały miesiąc wystarczy ale żeby było śmieszniej poprzednim razem mówiła że mała za mało przybiera i mam ja w nocy wybudzać na karmienie a dzisiaj że mam jej ograniczyć no i z 150ml zmniejszyła nam na 120 ml. Mała mega wkurzona cały dzień marudzi bo nie dojedzona jest a ile mogę ją oszukiwać wodą, herbatką i smokiem :angry:.
Przez to nie chciała mi cały dzień spać dopiero teraz zasnęła a nie spała już od 8 rano.No i kazała prowadzić zeszycik karmieniowo-kupkowo-ulewanoiowy i w piątek do kontroli.

Tygrysku jeśli dobrze pamiętam to ty pisałaś że prowadzisz taki zeszycik czy masz jakiś schemat na niego i czy jakieś szczegóły zapisujesz typu:kolor kupki, konsystencja?

tak dobrze pamietasz:zawstydzona/y::zawstydzona/y: zapisuje co maly je ile i o ktorej godzinie i kiedy kupka jest i jaka ta kupka tzn jej wyglad:zawstydzona/y::zawstydzona/y: lekarka kazala mi tak robic jak przechodzilam na mleczko dla alergikow zeby zobaczyc czy kupki sie poprawiaja i jak czesto sa a wiadomo umysl czlowieka szwankuje , skleroza juz sie wdala to powiedziala zeby sobie pisac w notesie:-D tak sie nauczylam to robic ze teraz juz nawet jak kupki sa ok to dalej sobie notuje:-D

Chyba wysiądę dziś psychicznie:-:)-:)-:)-(, mój mały od wczoraj (dziś też) wogóle nie chce pić z piersi :-:)-(, pociągnie góra 10 razy i puszcza i w płacz :-:)-(, czemu tak robi ?? nic nie jadłam, żeby mu zaszkodziło, a dopajać też się nie daje zbytnio :-(, a jeśli on się odwodni ??, ale waga mu stanie?? mam pokarm ..., normalnie mi się chce ryczeć :-:)-(

kurcze moze jemu cos przeszkadza:confused::confused: a tak to nic jemu nie dolega?? zadnych innych niepokojacych objawow nie ma????

tak dobrze pamietasz:zawstydzona/y::zawstydzona/y: zapisuje co maly je ile i o ktorej godzinie i kiedy kupka jest i jaka ta kupka tzn jej wyglad:zawstydzona/y::zawstydzona/y: lekarka kazala mi tak robic jak przechodzilam na mleczko dla alergikow zeby zobaczyc czy kupki sie poprawiaja i jak czesto sa a wiadomo umysl czlowieka szwankuje , skleroza juz sie wdala to powiedziala zeby sobie pisac w notesie:-D tak sie nauczylam to robic ze teraz juz nawet jak kupki sa ok to dalej sobie notuje:-D

Ja też tak robię:-D:-D:-D

Justyna tygrysek na szczescie byly tylko dwie kupki wczoraj i koniec a dzis jeszcze czekamy na kupke, dziekuje Wam:-)

Oczywiscie tajak wy zapisuje jedzonko i kupki odkąd hania zaczela mniej jesc:tak:

Dziewczyny czy wy wiecie ja wygladaja plesniawki? Hania obudzila sie dzis i na dolnej wardze ma trzy białe kropki i na jezyku jedą? sprawdzalam to ja chyba nie boli, je tez bez płaczu normalnie:tak:

Butelkowe mamuśki ile mleczka na raz dajecie dzieciaczkom....tzn. robicie zawsze więcej czy dorabiacie???
Ja dzisiaj pierwszy raz nad ranem dalam malej 150ml i wypila wszystko ale to bylo po 7 godzinnym snie:szok: w ciagu dnia daje jej 120ml...i nie wiem czy robic 150ml i ile zje czy na razie dawać jej 120ml:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

ja robie 120 i troche zostaje, a po nocy zawsze zjada wiecej:tak: Ale jesli ty dajesz 120 i malutka sie najada i wytrzymuje 3godziny to mysle ze nie ma potrzeby zwiekszania dawki:tak:

moj sa dni ze chce wiecej pic a dni gdzie 120 mu wystarczy ale ja go trzoszke oszukuje daje wiecej wody ale o jedna miarke mleka w proszku bo te mleczka sa strasznie kaloryczne a ja nie chce miec dziecka tlustego jak widze inne dzieci to jak male prosiaczki a czytalam ze jak dziecko w dziecinstwie jest grubiutkie to pozniej juz mu trudno zrzucic wage i zawsze bedzie mialo tendencje do tycia...

dzis malemu nie pozwole spac w dzien to moze przespie choc jedna noc...

moj sa dni ze chce wiecej pic a dni gdzie 120 mu wystarczy ale ja go trzoszke oszukuje daje wiecej wody ale o jedna miarke mleka w proszku bo te mleczka sa strasznie kaloryczne a ja nie chce miec dziecka tlustego jak widze inne dzieci to jak male prosiaczki a czytalam ze jak dziecko w dziecinstwie jest grubiutkie to pozniej juz mu trudno zrzucic wage i zawsze bedzie mialo tendencje do tycia...

dzis malemu nie pozwole spac w dzien to moze przespie choc jedna noc...

Ale skoro Twój szkrab dobrze przybiera na wadze ( w normie) to myslisz że to dobry pomysł tak go oszukiwać?? Przecież w mleku nie tylko chodzi o kalorie ale równiez o witaminy itd...?

reklama
ja robie 120 i troche zostaje, a po nocy zawsze zjada wiecej:tak: Ale jesli ty dajesz 120 i malutka sie najada i wytrzymuje 3godziny to mysle ze nie ma potrzeby zwiekszania dawki:tak:

Też tak mysle ale dzisiaj w nocy zjadła 150ml i jeszcze 20-30ml herbatki rumiankowej:szok::szok::szok::szok:

Chyba w nocy zwiększe jej ilość mleczka.....

Do góry