reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

DZIEWCZYNY A TA WIT C DLA DZIECIACZKOW TO NA RECEPTE?

HANIA WASNIE ZROBILA DRUGA DZIS KUPE ALE W TEJ BYLO TROCHE ŚLUZU. TO CHYBA ROZWOLNIENIE:confused:DALAM JEJ SMECTE I BEDE OGLADAC NASTEPNE:zawstydzona/y: JAK NIE PRZEJDZIE TO JUTRO DO LEKARZA. I TAK MIALAM JA ISC ZWAZYC:-( A TA SMECTE TO ROZROBILAM I PODAJE PO TROCHE ALE NIE WIEM CZY TYLKO DZIS CZY JUTRO TEZ. NIE WIECIE JAK DLUGO MOGE? MOZE BEDE PODAWAC DO NASTEPNEJ KUPY?KTORAS Z WAS DAWAŁA? DOBRZE ZE JEJ W MIARE SMAKUJE:tak:

Nie, cebion mozesz kupic bez recepty .:: CEBION KROPLE - stany uczuleniowe, zakażenia układu moczowego - AptekaOTC.pl - leki bez recepty

reklama
hej!!
mam problmos... Mam gorączkę 37,7. Wczoraj też miałam i dodatkowo katar - mąż mnie zaraził. Mała na szczęście jeszcze nie choruje. Ale coś kicha od 2 dni :-(. CZY JA MOGĘ KARMIĆ PIERSIĄ GDY MAM TAKĄ GORĄCZKĘ?? leków nie biorę żadnych bo na razie naruralnie się leczę i chcę, żeby tak przeszło. A mama mężyka jest pielęgniarką i powiedziała, że nie można karmić, bo mleko jest złe:baffled: A ja myślę, że nie ma racji. Pytia i Fasolka Wy miałyście gorączkę?? Karmicie??
(no bo ja karmię mimo tej gorączki ale się martwię też troszkę)
Dziewczyny Byłabym bardzo wdzięczna za odpowiedź!!
Miłego wieczorka, lecę do łóżeczka się wygrzać - papa!!

ja tez przy goraczce karmiłam i małej nic nie było wręcz przeciwnie wszyscy w domu po kolei byliśmy chorzy ja nawet dwa razy a ona odpukać nic !!!
mój gin tez mówił zeby nie karmić powyzej 38 ale ze względu na to ze gorączka osłabia organizm a karmienie też ! ale ja karmiłam i zbijałam gorączke apapem

Darina dzieci maja zawsze podwyzszoną temperature. Powyzej 37 stopni i to jest ok, a wieczorem zawsze wiecej. Mój mały ma codziennie 37,2 a wieczorem nawet czasami 37,6 . Dzieciom zbija się temp. jak maja powyzej 38 stopni.

no własnie u małych dzieci to normalna temp ! nasza tez często ma koło 37,3 itp przy Liwci tez nic nie dawałam ani teraz nie daje na jak temperatura nie dochopdzi do 38 !

HANIA WASNIE ZROBILA DRUGA DZIS KUPE ALE W TEJ BYLO TROCHE ŚLUZU. TO CHYBA ROZWOLNIENIE:confused:DALAM JEJ SMECTE I BEDE OGLADAC NASTEPNE:zawstydzona/y: JAK NIE PRZEJDZIE TO JUTRO DO LEKARZA. I TAK MIALAM JA ISC ZWAZYC:-( A TA SMECTE TO ROZROBILAM I PODAJE PO TROCHE ALE NIE WIEM CZY TYLKO DZIS CZY JUTRO TEZ. NIE WIECIE JAK DLUGO MOGE? MOZE BEDE PODAWAC DO NASTEPNEJ KUPY?KTORAS Z WAS DAWAŁA? DOBRZE ZE JEJ W MIARE SMAKUJE:tak:

moja tez czasem nawet 3 zrobi i zdaza sie śluz albo zielona troche !
ja wolałabym skonsultowac z lekarką co podać na biegunke takiemu maluszkowi zeby nie zaszkodzić ! ale dwie kupy to w/g mnie to nie biegunka !

Byłyśmy dzisiaj u lekarza no i się okazało że nie potrzebnie panikowałam bo mała wcale nie miała podwyższonej temperatury, ja po prostu nie wiedziałam że trzeba -4 kreski od temperatury która się pojawi na termometrze:zawstydzona/y:. Dzięki dziewczyny tego też nie wiedziałam że maluszki zawsze mają troszkę wyższą temperaturę, fajnie że tu jesteście i zawsze pomożecie.
A więc się okazało że z małą wszystko ok, tylko przy ważeniu lekarka stwierdziła że mam małą odchudzać bo ona 10.2 ważyła 4640 a dzisiaj 5270 no i że to co przytyła to już za cały miesiąc wystarczy ale żeby było śmieszniej poprzednim razem mówiła że mała za mało przybiera i mam ja w nocy wybudzać na karmienie a dzisiaj że mam jej ograniczyć no i z 150ml zmniejszyła nam na 120 ml. Mała mega wkurzona cały dzień marudzi bo nie dojedzona jest a ile mogę ją oszukiwać wodą, herbatką i smokiem :angry:.
Przez to nie chciała mi cały dzień spać dopiero teraz zasnęła a nie spała już od 8 rano.No i kazała prowadzić zeszycik karmieniowo-kupkowo-ulewanoiowy i w piątek do kontroli.

Tygrysku jeśli dobrze pamiętam to ty pisałaś że prowadzisz taki zeszycik czy masz jakiś schemat na niego i czy jakieś szczegóły zapisujesz typu:kolor kupki, konsystencja?

witam!!!
mu też podajemy wit d3 i cebion
mószę się pochwalić że moje maleństwo nie wstaje już w nocy na jedzonko i mam nadzieje że już tak zostanie za to od godziny 17 do 21 co godzine wisi na cycu :crazy::crazy::crazy:chyba sobie chomikuje jedzonko na noc
my w zeszłym tygodniu byliśmy na szczepieniu i szczepiliśmy sie tymi zwykłymi refundowanymi szczepionkami i małemu zrobiła sie na rączce taka wielka twarda kluska:szok::szok::szok: poszłam z tym do lekarki a ona mi na to że jest uczulony na białkowe szczepionki i następnym razem mam wziąść tą płatną:szok::szok::szok:no i tak trzeba dędzie zrobić
mały waży już 5400 to już prawie raz tyle jak sie urodził:tak::tak::tak:

Dziewczyny...mam dylemat....otóż od wczoraj moje dziecko nie robi nic innego tylko z całych sił stara się samodzielnie usiąść...:szok: I nie wiem czy powinnam jej na to pozwalac...bo to chyba trochę za wcześnie...ale z drugiej strony lekarze twierdza że dziecko samo najlepiej wie kiedy ma zacząć siadac i wstawac itd...??? A jak wasze maluchy???

Chyba wysiądę dziś psychicznie:-:)-:)-:)-(, mój mały od wczoraj (dziś też) wogóle nie chce pić z piersi :-:)-(, pociągnie góra 10 razy i puszcza i w płacz :-:)-(, czemu tak robi ?? nic nie jadłam, żeby mu zaszkodziło, a dopajać też się nie daje zbytnio :-(, a jeśli on się odwodni ??, ale waga mu stanie?? mam pokarm ..., normalnie mi się chce ryczeć :-:)-(

Butelkowe mamuśki ile mleczka na raz dajecie dzieciaczkom....tzn. robicie zawsze więcej czy dorabiacie???
Ja dzisiaj pierwszy raz nad ranem dalam malej 150ml i wypila wszystko ale to bylo po 7 godzinnym snie:szok: w ciagu dnia daje jej 120ml...i nie wiem czy robic 150ml i ile zje czy na razie dawać jej 120ml:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

co do mleczka to ja się stosowałam do tego co było na opakowaniu czasami dorabiałam więcej jak widziałam ze się nie najadła i marudzi.

reklama

Ja podawałam smekte nam lekarka kazala 3 razy dziennie 1/3 szaszetki.Podaje sie ja przez kilka dni. gdyz maluszek moj robil co 2 godzinki kupki sluzowate bardzo i z krewka i dostawal na to wlasnie ta smekte i Lacidofil dwa razy dziennie po 1/2 szaszetki. pozatym zmienilismy jemu jeszcze mleczko i teraz jest ok oczywiszcie czasami zdazy sie sluz ale troszke lekarka powiedziala ze niepokajace jest jak w kupce jest przewaga sluzu nad kupka. A u Ciebie 2 kupki dziennie to chyba jest ok

Ostatnia edycja:
Do góry