reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

DZIEWCZYNY A TA WIT C DLA DZIECIACZKOW TO NA RECEPTE?

HANIA WASNIE ZROBILA DRUGA DZIS KUPE ALE W TEJ BYLO TROCHE ŚLUZU. TO CHYBA ROZWOLNIENIE:confused:DALAM JEJ SMECTE I BEDE OGLADAC NASTEPNE:zawstydzona/y: JAK NIE PRZEJDZIE TO JUTRO DO LEKARZA. I TAK MIALAM JA ISC ZWAZYC:-( A TA SMECTE TO ROZROBILAM I PODAJE PO TROCHE ALE NIE WIEM CZY TYLKO DZIS CZY JUTRO TEZ. NIE WIECIE JAK DLUGO MOGE? MOZE BEDE PODAWAC DO NASTEPNEJ KUPY?KTORAS Z WAS DAWAŁA? DOBRZE ZE JEJ W MIARE SMAKUJE:tak:

Nie, cebion mozesz kupic bez recepty .:: CEBION KROPLE - stany uczuleniowe, zakażenia układu moczowego - AptekaOTC.pl - leki bez recepty

reklama
hej!!
mam problmos... Mam gorączkę 37,7. Wczoraj też miałam i dodatkowo katar - mąż mnie zaraził. Mała na szczęście jeszcze nie choruje. Ale coś kicha od 2 dni :-(. CZY JA MOGĘ KARMIĆ PIERSIĄ GDY MAM TAKĄ GORĄCZKĘ?? leków nie biorę żadnych bo na razie naruralnie się leczę i chcę, żeby tak przeszło. A mama mężyka jest pielęgniarką i powiedziała, że nie można karmić, bo mleko jest złe:baffled: A ja myślę, że nie ma racji. Pytia i Fasolka Wy miałyście gorączkę?? Karmicie??
(no bo ja karmię mimo tej gorączki ale się martwię też troszkę)
Dziewczyny Byłabym bardzo wdzięczna za odpowiedź!!
Miłego wieczorka, lecę do łóżeczka się wygrzać - papa!!

ja tez przy goraczce karmiłam i małej nic nie było wręcz przeciwnie wszyscy w domu po kolei byliśmy chorzy ja nawet dwa razy a ona odpukać nic !!!
mój gin tez mówił zeby nie karmić powyzej 38 ale ze względu na to ze gorączka osłabia organizm a karmienie też ! ale ja karmiłam i zbijałam gorączke apapem

Darina dzieci maja zawsze podwyzszoną temperature. Powyzej 37 stopni i to jest ok, a wieczorem zawsze wiecej. Mój mały ma codziennie 37,2 a wieczorem nawet czasami 37,6 . Dzieciom zbija się temp. jak maja powyzej 38 stopni.

no własnie u małych dzieci to normalna temp ! nasza tez często ma koło 37,3 itp przy Liwci tez nic nie dawałam ani teraz nie daje na jak temperatura nie dochopdzi do 38 !

HANIA WASNIE ZROBILA DRUGA DZIS KUPE ALE W TEJ BYLO TROCHE ŚLUZU. TO CHYBA ROZWOLNIENIE:confused:DALAM JEJ SMECTE I BEDE OGLADAC NASTEPNE:zawstydzona/y: JAK NIE PRZEJDZIE TO JUTRO DO LEKARZA. I TAK MIALAM JA ISC ZWAZYC:-( A TA SMECTE TO ROZROBILAM I PODAJE PO TROCHE ALE NIE WIEM CZY TYLKO DZIS CZY JUTRO TEZ. NIE WIECIE JAK DLUGO MOGE? MOZE BEDE PODAWAC DO NASTEPNEJ KUPY?KTORAS Z WAS DAWAŁA? DOBRZE ZE JEJ W MIARE SMAKUJE:tak:

moja tez czasem nawet 3 zrobi i zdaza sie śluz albo zielona troche !
ja wolałabym skonsultowac z lekarką co podać na biegunke takiemu maluszkowi zeby nie zaszkodzić ! ale dwie kupy to w/g mnie to nie biegunka !

Byłyśmy dzisiaj u lekarza no i się okazało że nie potrzebnie panikowałam bo mała wcale nie miała podwyższonej temperatury, ja po prostu nie wiedziałam że trzeba -4 kreski od temperatury która się pojawi na termometrze:zawstydzona/y:. Dzięki dziewczyny tego też nie wiedziałam że maluszki zawsze mają troszkę wyższą temperaturę, fajnie że tu jesteście i zawsze pomożecie.
A więc się okazało że z małą wszystko ok, tylko przy ważeniu lekarka stwierdziła że mam małą odchudzać bo ona 10.2 ważyła 4640 a dzisiaj 5270 no i że to co przytyła to już za cały miesiąc wystarczy ale żeby było śmieszniej poprzednim razem mówiła że mała za mało przybiera i mam ja w nocy wybudzać na karmienie a dzisiaj że mam jej ograniczyć no i z 150ml zmniejszyła nam na 120 ml. Mała mega wkurzona cały dzień marudzi bo nie dojedzona jest a ile mogę ją oszukiwać wodą, herbatką i smokiem :angry:.
Przez to nie chciała mi cały dzień spać dopiero teraz zasnęła a nie spała już od 8 rano.No i kazała prowadzić zeszycik karmieniowo-kupkowo-ulewanoiowy i w piątek do kontroli.

Tygrysku jeśli dobrze pamiętam to ty pisałaś że prowadzisz taki zeszycik czy masz jakiś schemat na niego i czy jakieś szczegóły zapisujesz typu:kolor kupki, konsystencja?

witam!!!
mu też podajemy wit d3 i cebion
mószę się pochwalić że moje maleństwo nie wstaje już w nocy na jedzonko i mam nadzieje że już tak zostanie za to od godziny 17 do 21 co godzine wisi na cycu :crazy::crazy::crazy:chyba sobie chomikuje jedzonko na noc
my w zeszłym tygodniu byliśmy na szczepieniu i szczepiliśmy sie tymi zwykłymi refundowanymi szczepionkami i małemu zrobiła sie na rączce taka wielka twarda kluska:szok::szok::szok: poszłam z tym do lekarki a ona mi na to że jest uczulony na białkowe szczepionki i następnym razem mam wziąść tą płatną:szok::szok::szok:no i tak trzeba dędzie zrobić
mały waży już 5400 to już prawie raz tyle jak sie urodził:tak::tak::tak:

Dziewczyny...mam dylemat....otóż od wczoraj moje dziecko nie robi nic innego tylko z całych sił stara się samodzielnie usiąść...:szok: I nie wiem czy powinnam jej na to pozwalac...bo to chyba trochę za wcześnie...ale z drugiej strony lekarze twierdza że dziecko samo najlepiej wie kiedy ma zacząć siadac i wstawac itd...??? A jak wasze maluchy???

Chyba wysiądę dziś psychicznie:-:)-:)-:)-(, mój mały od wczoraj (dziś też) wogóle nie chce pić z piersi :-:)-(, pociągnie góra 10 razy i puszcza i w płacz :-:)-(, czemu tak robi ?? nic nie jadłam, żeby mu zaszkodziło, a dopajać też się nie daje zbytnio :-(, a jeśli on się odwodni ??, ale waga mu stanie?? mam pokarm ..., normalnie mi się chce ryczeć :-:)-(

Butelkowe mamuśki ile mleczka na raz dajecie dzieciaczkom....tzn. robicie zawsze więcej czy dorabiacie???
Ja dzisiaj pierwszy raz nad ranem dalam malej 150ml i wypila wszystko ale to bylo po 7 godzinnym snie:szok: w ciagu dnia daje jej 120ml...i nie wiem czy robic 150ml i ile zje czy na razie dawać jej 120ml:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

co do mleczka to ja się stosowałam do tego co było na opakowaniu czasami dorabiałam więcej jak widziałam ze się nie najadła i marudzi.

reklama

Ja podawałam smekte nam lekarka kazala 3 razy dziennie 1/3 szaszetki.Podaje sie ja przez kilka dni. gdyz maluszek moj robil co 2 godzinki kupki sluzowate bardzo i z krewka i dostawal na to wlasnie ta smekte i Lacidofil dwa razy dziennie po 1/2 szaszetki. pozatym zmienilismy jemu jeszcze mleczko i teraz jest ok oczywiszcie czasami zdazy sie sluz ale troszke lekarka powiedziala ze niepokajace jest jak w kupce jest przewaga sluzu nad kupka. A u Ciebie 2 kupki dziennie to chyba jest ok

Ostatnia edycja:
Do góry