reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

A u mnie załamka :-( mały zjadł o 7 rano butle i od tego czasu nic nie pił, bo nie chce :-( ani cyca (pociumkał troche ok.11), ani herbatki, nic ... a teraz spi mi na rękach...boję się, że jak tak dalej pójdzie to będzie słabo przybierał na wadze, a w czwartek mamy kolejne szczepienie i ważenie :-(, wogóle mi się wydaje, że on mało pije z tych cycuszków w ciągu dnia:-( przez dzień pampmersy prawie suche są :-(przed chwilą tak się biedaczek zanosił płaczem, że tylko smczek i rączki go uspokoiły :-:)-(, a najlepsze jest to, że lekarka mówiła, żeby podawać mu herbatkę, albo wodę do picia a on straaasznie tego nie lubi, normalnie się tym krztusi, nie umie wtedy złapać dobrze smoka od butelki, łyka dużo powietrza i wszystko mu leci bokiem ust, czy to normalne??? jak mam go dopajać skoro on albo nie chce, albo nie lubi ???:-:)-(, a może nie umie? sama już nic z tego nie rozumiem... kurcze ale tego naskrobałam :zawstydzona/y::zawstydzona/y:
Mi tez sie wydaje ze mały malutko pije z piersi, około 2-3 min. Niby pampersy mokre ale nie az tak bardzo.
A co do picia wody przez Twojego maluszka to moze po prostu jej nie lubi.
A własciwie dlaczego przepajasz małego jezeli jestes na piersi ?

reklama
Mi tez sie wydaje ze mały malutko pije z piersi, około 2-3 min. Niby pampersy mokre ale nie az tak bardzo.
A co do picia wody przez Twojego maluszka to moze po prostu jej nie lubi.
A własciwie dlaczego przepajasz małego jezeli jestes na piersi ?

Daję mu 3 butle w ciągu dnia o7,18 i 22 i mi mówiła lekarka że mam mu jeszcze herbatke podawać :confused::confused:, bo było tak, że pił 180 ml (a czasem i to miał za mało bo jak wypił to płakał) mleka i powiedziała mi, że to za dużo jak na 2 mce, i, że mam dopajać jak jest taki głodny, żeby potem nie był gruby :confused::confused::-:)zawstydzona/y::zawstydzona/y:

Daję mu 3 butle w ciągu dnia o7,18 i 22 i mi mówiła lekarka że mam mu jeszcze herbatke podawać :confused::confused:, bo było tak, że pił 180 ml (a czasem i to miał za mało bo jak wypił to płakał) mleka i powiedziała mi, że to za dużo jak na 2 mce, i, że mam dopajać jak jest taki głodny, żeby potem nie był gruby :confused::confused::-:)zawstydzona/y::zawstydzona/y:
Ciekawe co mi jutro na szczepieniu powie, bo moja tez potrafi wciągnąć 180 i jeszcze mało.
Widze, ze z jezonkiem u nas podobnie, moja cały czas dostaje butle, bo do cyca nadal ma wstret i nie moge jej nakłonić, wiec przewaznie sa 3-4 karmienia modyfikowanym i 3 karmienia moim odciągniętym.

Ciekawe co mi jutro na szczepieniu powie, bo moja tez potrafi wciągnąć 180 i jeszcze mało.
Widze, ze z jezonkiem u nas podobnie, moja cały czas dostaje butle, bo do cyca nadal ma wstret i nie moge jej nakłonić, wiec przewaznie sa 3-4 karmienia modyfikowanym i 3 karmienia moim odciągniętym.
180 ml ??? Moj max wypije 110 ml ale to juz musi byc. Z ta róznicą ze njpierw cyca a potem butla. To tak naprawde nie wiem ile z cyca wypił :baffled:. My mamy szczepienie w środe w dzien ukonczenia przez małego 3 miesiecy :eek:. Biedulek w dzien jego urodzinek :zawstydzona/y:.

180 ml ??? Moj max wypije 110 ml ale to juz musi byc. Z ta róznicą ze njpierw cyca a potem butla. To tak naprawde nie wiem ile z cyca wypił :baffled:. My mamy szczepienie w środe w dzien ukonczenia przez małego 3 miesiecy :eek:. Biedulek w dzien jego urodzinek :zawstydzona/y:.

Zdadza się 180 ml. :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

edee a może spróbuj podać herbatkę z kieliszka...;-) a wode słodzisz glukozą??

Próbowałam dawać mu glukozę ale też nie chce :-( nic oprócz mleczka, tylko czy jest sens i potrzeba go dopajać skoro on sam się tego nie domaga :confused:a może go "nie suszy", czy raczej dawać skoro pije 3 butle w na dobę :baffled:

reklama
Próbowałam dawać mu glukozę ale też nie chce :-( nic oprócz mleczka, tylko czy jest sens i potrzeba go dopajać skoro on sam się tego nie domaga :confused:a może go "nie suszy", czy raczej dawać skoro pije 3 butle w na dobę :baffled:

Z tego co wiem to dzieci na butli powinny być dopajane...tym bardziej że sama piszesz że mały nie bardzo ciągnie cycusia....Moja Oli generalnie nie wybrzydza i ciągnie wszystko co jej podam...haha...ale zauważyłam że pomimo wszystko też ma swoje smaki i np. nie bardzo lubi herbatki "na uspokojenie" z hippa a za to z tej samej firmy "ułatwiającą trawienie" wręcz uwielbia i potrafi mi jej wypić w ciągu dnia średnio 4x100ml

Do góry