reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

A u mnie załamka :-( mały zjadł o 7 rano butle i od tego czasu nic nie pił, bo nie chce :-( ani cyca (pociumkał troche ok.11), ani herbatki, nic ... a teraz spi mi na rękach...boję się, że jak tak dalej pójdzie to będzie słabo przybierał na wadze, a w czwartek mamy kolejne szczepienie i ważenie :-(, wogóle mi się wydaje, że on mało pije z tych cycuszków w ciągu dnia:-( przez dzień pampmersy prawie suche są :-(przed chwilą tak się biedaczek zanosił płaczem, że tylko smczek i rączki go uspokoiły :-:)-(, a najlepsze jest to, że lekarka mówiła, żeby podawać mu herbatkę, albo wodę do picia a on straaasznie tego nie lubi, normalnie się tym krztusi, nie umie wtedy złapać dobrze smoka od butelki, łyka dużo powietrza i wszystko mu leci bokiem ust, czy to normalne??? jak mam go dopajać skoro on albo nie chce, albo nie lubi ???:-:)-(, a może nie umie? sama już nic z tego nie rozumiem... kurcze ale tego naskrobałam :zawstydzona/y::zawstydzona/y:
Mi tez sie wydaje ze mały malutko pije z piersi, około 2-3 min. Niby pampersy mokre ale nie az tak bardzo.
A co do picia wody przez Twojego maluszka to moze po prostu jej nie lubi.
A własciwie dlaczego przepajasz małego jezeli jestes na piersi ?

reklama
Mi tez sie wydaje ze mały malutko pije z piersi, około 2-3 min. Niby pampersy mokre ale nie az tak bardzo.
A co do picia wody przez Twojego maluszka to moze po prostu jej nie lubi.
A własciwie dlaczego przepajasz małego jezeli jestes na piersi ?

Daję mu 3 butle w ciągu dnia o7,18 i 22 i mi mówiła lekarka że mam mu jeszcze herbatke podawać :confused::confused:, bo było tak, że pił 180 ml (a czasem i to miał za mało bo jak wypił to płakał) mleka i powiedziała mi, że to za dużo jak na 2 mce, i, że mam dopajać jak jest taki głodny, żeby potem nie był gruby :confused::confused::-:)zawstydzona/y::zawstydzona/y:

Daję mu 3 butle w ciągu dnia o7,18 i 22 i mi mówiła lekarka że mam mu jeszcze herbatke podawać :confused::confused:, bo było tak, że pił 180 ml (a czasem i to miał za mało bo jak wypił to płakał) mleka i powiedziała mi, że to za dużo jak na 2 mce, i, że mam dopajać jak jest taki głodny, żeby potem nie był gruby :confused::confused::-:)zawstydzona/y::zawstydzona/y:
Ciekawe co mi jutro na szczepieniu powie, bo moja tez potrafi wciągnąć 180 i jeszcze mało.
Widze, ze z jezonkiem u nas podobnie, moja cały czas dostaje butle, bo do cyca nadal ma wstret i nie moge jej nakłonić, wiec przewaznie sa 3-4 karmienia modyfikowanym i 3 karmienia moim odciągniętym.

Ciekawe co mi jutro na szczepieniu powie, bo moja tez potrafi wciągnąć 180 i jeszcze mało.
Widze, ze z jezonkiem u nas podobnie, moja cały czas dostaje butle, bo do cyca nadal ma wstret i nie moge jej nakłonić, wiec przewaznie sa 3-4 karmienia modyfikowanym i 3 karmienia moim odciągniętym.
180 ml ??? Moj max wypije 110 ml ale to juz musi byc. Z ta róznicą ze njpierw cyca a potem butla. To tak naprawde nie wiem ile z cyca wypił :baffled:. My mamy szczepienie w środe w dzien ukonczenia przez małego 3 miesiecy :eek:. Biedulek w dzien jego urodzinek :zawstydzona/y:.

180 ml ??? Moj max wypije 110 ml ale to juz musi byc. Z ta róznicą ze njpierw cyca a potem butla. To tak naprawde nie wiem ile z cyca wypił :baffled:. My mamy szczepienie w środe w dzien ukonczenia przez małego 3 miesiecy :eek:. Biedulek w dzien jego urodzinek :zawstydzona/y:.

Zdadza się 180 ml. :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

edee a może spróbuj podać herbatkę z kieliszka...;-) a wode słodzisz glukozą??

Próbowałam dawać mu glukozę ale też nie chce :-( nic oprócz mleczka, tylko czy jest sens i potrzeba go dopajać skoro on sam się tego nie domaga :confused:a może go "nie suszy", czy raczej dawać skoro pije 3 butle w na dobę :baffled:

reklama
Próbowałam dawać mu glukozę ale też nie chce :-( nic oprócz mleczka, tylko czy jest sens i potrzeba go dopajać skoro on sam się tego nie domaga :confused:a może go "nie suszy", czy raczej dawać skoro pije 3 butle w na dobę :baffled:

Z tego co wiem to dzieci na butli powinny być dopajane...tym bardziej że sama piszesz że mały nie bardzo ciągnie cycusia....Moja Oli generalnie nie wybrzydza i ciągnie wszystko co jej podam...haha...ale zauważyłam że pomimo wszystko też ma swoje smaki i np. nie bardzo lubi herbatki "na uspokojenie" z hippa a za to z tej samej firmy "ułatwiającą trawienie" wręcz uwielbia i potrafi mi jej wypić w ciągu dnia średnio 4x100ml

Do góry