reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

reklama
Witam!!!
ewelw, ja miałam przez 4 dni 39,3 i karmiłam. Do tego brałam antybiotyk. Powinnaś karmić, bo przekazujesz w ten sposób przeciwciała i jest szansa, że Mała się nei zarazi. My byliśmy chorzy oboje, a Olek na szczęście uniknąłą choroby. Pani doktor kazała tylko zwiększyć mu dawkę witaminy C z 5 na 10 kropli i przez trzy dni dawałam dwa razy dziennie po pół porcji rozpuszczonego w wodzie oscillococcinum.
Patrysia - a jaką wit C podajesz?? Jest taka specjalna w kropelkach dla niemowląt, czy zwykłą w tabletkach rozpuszczasz w czymś??

Ja dzisiaj wymiękam. Padaję małemy cycka na zmianę z butla z mlekiem i herbatka, a on ciagle głodny:baffled:. Zastanawiam się, czy on nie ma dna...
Zapominajka - moja czasem też ma wygłodniały dzień i je więcej, także nie przejmuj się, trzymam kciuki, żeby się szybko unormowało.
miłego dnia kobitki!!!!

sory ale naprawdę wierzycie w te skoki
są z pewnością ale bez przesady :szok: po tydzień czasu - jakaś paranoja

u nas raczej trwa to może 1 dzien
raz na tydzień czy dwa tygodnie ale nigdy od czasu narodzin nam nie marudził tydzień czasu
Słońce ja nie napisałam że moje dziecko tydzień marudziło bo szczerze powiedziawszy raczej harmonijnie sie rozwija i tak jak wszystkie ma lepsze i gorsze dni a ten tydzień to była informacja przeczytana w artykule z linku który wstawiła Madzieńka :

...Nie są to okresy związane z rozwojem fizycznym, ale rozwojem układu nerwowego czyli psychicznym. Rozwoj mózgu i systemu nerwowego sprawia, że dzieci poddawane są jeszcze wiekszym bodzcom, doznaniowym niz dotychczas. Stad stres, trudnosci w zasypianiu i ogolny niepokoj. Nie martw sie, to potrwa ok tygodnia. ...

reklama
A u mnie załamka :-( mały zjadł o 7 rano butle i od tego czasu nic nie pił, bo nie chce :-( ani cyca (pociumkał troche ok.11), ani herbatki, nic ... a teraz spi mi na rękach...boję się, że jak tak dalej pójdzie to będzie słabo przybierał na wadze, a w czwartek mamy kolejne szczepienie i ważenie :-(, wogóle mi się wydaje, że on mało pije z tych cycuszków w ciągu dnia:-( przez dzień pampmersy prawie suche są :-(przed chwilą tak się biedaczek zanosił płaczem, że tylko smczek i rączki go uspokoiły :-:)-(, a najlepsze jest to, że lekarka mówiła, żeby podawać mu herbatkę, albo wodę do picia a on straaasznie tego nie lubi, normalnie się tym krztusi, nie umie wtedy złapać dobrze smoka od butelki, łyka dużo powietrza i wszystko mu leci bokiem ust, czy to normalne??? jak mam go dopajać skoro on albo nie chce, albo nie lubi ???:-:)-(, a może nie umie? sama już nic z tego nie rozumiem... kurcze ale tego naskrobałam :zawstydzona/y::zawstydzona/y:

Do góry