reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

reklama
Ach i jeszcze pytanko do Anoli- jaki specyfik od kolek kupilas dla malutkiej?
Ja z polecenia healt visitor od poczatku uzywam infacolu, jest nawet skuteczny dla mojej malej tylko zauwazylam ze jak jej go podam to sie wscieka przez chwile, musze ja najpierw uspokoic i dopiero po chwili daje mleczko, probowalam podawac jej w mleku ale nie chce wtedy go tknac, wypluwa smoczka i sie wscieka...
pozdrawiam wszystkie mamusie i buziolki dla maluszkow...

Tygrysku cieszę się że z kupkami ok....:tak:

Ja też nie moge doczekać się tych zupek, desetków itp.:-p:-p:-p:-p

A nasza córcia dzisiaj super grzeczniutka...je i śpi:blink::blink::blink:mam tylko nadzieję że w nocy też pospi:-D
Mój też już drugi dzień śpi w dzień co wcześniej było rzadkością :baffled::baffled: ale tłumaczę to sobie spadkiem ciśnienia i biedakowi poprostu spać sie chce:-D:-D:-D:-D

Witam ponownie:)
Mam pytanie do mamusiek z UK.... Jakim mleczkiem karmicie swoje maluchy?
Ja do tej pory karmilam mala aptamilem, ale malutka ciagle miala swedzaca wysypke, na glowce wysypala sie ciemieniucha i skorka pekala jej za uszkami no i nie chciala jesc!!!!!! jednorazowo jak wypila 60 ml na 3 godziny to byl sukces i jeszcze awantura w trakcie kazdego jedzonka byla, wiec przewaznie probowalam karmic ja na spiocha...
Od poniedzialku zmienilam jej mleczko na aptamil easy digest i jest duza poprawa, wszystkie krostki z buzki zniknely, mala wcina jednorazowo 100-120ml co 3 godzinki ale.... widze, ze popoludniami pobolewa ja brzuszek i ma problem z gazami, ale tlumacze to zmiana mleczka i czekam, brzusio musi sie przeciez przyzwyczaic..... druga sprawa- to mleczko jest gesciejsze i zauwazylam, ze nie do konca sie rozpuszcza, kurcze nie wiem , moze zle je przyrzadzam, w butelce osadzaja sie takie przezroczyste drobinki, moza ktoras z Was wie cos na ten temat?
... no i problem ktory najbardziej mnie martwi- zielona kupka! czy to przejdzie? moze ktoras z mamusiek cos poradzi.... pomozcie dziewczyny, bo nie wiem czy czekac czy zmieniac mleko na inne...

Pewnie mleczko ma w sobie jakiś składnik ktory własnie tak sie osadza, w Polsce jest np mleczko Bebilon comfort w ktorym tez są takie jakby kryształki osadzające się na butelce i tak ma byc :tak::tak:

Witam ponownie:)
druga sprawa- to mleczko jest gesciejsze i zauwazylam, ze nie do konca sie rozpuszcza, kurcze nie wiem , moze zle je przyrzadzam, w butelce osadzaja sie takie przezroczyste drobinki, moza ktoras z Was wie cos na ten temat?

Nikita ja te gęścejsze mleczka mieszałam takim mieszadełkiem do ubijania piany do kawy:-Dcałkiem nieźle rozpuszczało się...polecam!!!!

Mój też już drugi dzień śpi w dzień co wcześniej było rzadkością :baffled::baffled: ale tłumaczę to sobie spadkiem ciśnienia i biedakowi poprostu spać sie chce:-D:-D:-D:-D

Niech śpią nasze szkraby:tak::tak::tak::tak:

Mój mąż jak wróci a Julcia będzie tak w dzień spała to powie że zmyśliłam że mała nie chciała spać w dzień jak go nie było:-D:-D:-D:-D:-D:-D

U nas z tym różnie czasami zaśnie sama a czasami muszę ją lulać. A czasami tylko ją wezmę z łóżeczka jak płaczę i od razu śpi :-) Zauważyłam, że jest to bardzo zależne od nastroju mojej małej księżniczki jak ma dobry dzień to zasypia sama, jak ma chandrę to lulamy:-D

u nas podobnie !!! ale z reguły sama zasypia ! wieczorem po kąpaniu to jak położe ją do łóżeczka to grzecznie słucha jak czytam Liwci ! ale czasami jak księzniczka focha strzeli to ręce opadają :sorry2:

Marzycielko to super:-).

Trochę mnie przezaziłyście, ja mogę Igorka lulać godzinę i nic, odłożony do łóżeczka marudzi. Mam wrazenie czasem, że on nie potrafi spać...

A ja mam pytanie a propos chrztu-nie wiem już na którym wątku powinnam o to zapytać:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

Jak ubieracie swoje szkraby do chrztu???Ewentualnie jak ubierałyście...
Przede wszystkich pytam o dziewczynki:-p

My planujemy chrzciny w poniedziałek wielkanocny albo w niedzielę po świętach, to juz polowa kwietnia i powinno być ciepło:-p:-p:-p

Doradzcie mi coś....:confused::confused::confused:

reklama
Do góry