reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

moja Julka też się ślini:-D
Sawka wracajcie szybko do zdrowia.

Ja też, a dokładnie mój mąż zanurza Julce uszy jak ją kąpiemy.

Ja sama z mężem wychowuję Julkę nikt nam nie pomaga. Oczywiście słucham wszystkich rad, ale i tak robię po swojemu. np. ostatnio była u mnie koleżanka, która kazała Julkę spirytusem wysmarować, tzn. brzuszek i piersi i że od tego będzie spać i że jej mama dużo dzieci tak smarowała. Może to i działa, ale jakoś nie mam zamiaru swojego dziecka spirytem smarować:no: Chyba z 5 tys razy mi to powtarzała, a ja normalnie udawałam, że jej nie słucham:-)

A moja mama od urodzenia Julki jak przychodzi to zawsze to samo : Gdzie jest smoczek?( Julka nie toleruje żadnego smoczka nie lubi i koniec, jak próbuję jej dać to jest dopiero wrzask)
A drugie stwierdzenie: I chyba ja brzuszek boli.
Niedługo będę ją witać : Nie ma smoczka, nie boli ją brzuszek;-)

reklama
fasolkamaria u mnie tesciowa robi to samo, jak małego wezmie na rece i zacznie płakac to zawsze słysze tekst :" Oj chyba go boli brzuszek" :angry: .... dziwne ze ten brzuszek boli tylko jak ona go ma na rekach :blink:.

Dziewczęta kiedy maluszki zaczynają się uśmiechac? Bo moja coś nie bardzo się do tego garnie:)

i Liwicia i Lenka tak świadomie nawiązywały konakt i śmiały sie w 2 m-cu !

Jeśli chodzi o kapiel, to ja od tygodnia kąpię sie z Tosią w dużej wannie i ćwiczymy juz przed pójściem na basen. moje strsze córki chodziły przez pierwszy rok życia na zajęcia dla niemowlat, więc ćwiczymy juz konkretnie ;-)
Zalewam Tośce buziaka wodą, i prowokuje ją do swobodnego leżenia na wodzie i kilka innych ćwiczeń, chce jak mala skończy 3ci miesiąc zacząć "treningi" w prawdziwym basenie :-)

ja ide z naszą od kwietnia bo juz sie kurs zaczoł wiec czekam na nastepne zapisy !
z Liwcią chodziłam i super sprawa !

Chyba kazde w swoim tempie, moja sie uśmiecha ale mało, chyba mnie nie lubi:zawstydzona/y:

no jak mamunia takie smutaski czasem ma !

A moja mama od urodzenia Julki jak przychodzi to zawsze to samo : Gdzie jest smoczek?( Julka nie toleruje żadnego smoczka nie lubi i koniec, jak próbuję jej dać to jest dopiero wrzask)
A drugie stwierdzenie: I chyba ja brzuszek boli.
Niedługo będę ją witać : Nie ma smoczka, nie boli ją brzuszek;-)

fasolkamaria u mnie tesciowa robi to samo, jak małego wezmie na rece i zacznie płakac to zawsze słysze tekst :" Oj chyba go boli brzuszek" :angry: .... dziwne ze ten brzuszek boli tylko jak ona go ma na rekach :blink:.

heheh u nas to samo jak tylko Lenka popłakuje to teściowa zaraz " a co brzuszek ją chyba boli " i zaraz wyskakuje z tą swoją metodą tzn z ciepła pieluchą na brzuszek :baffled:

a w życiu bym nie smarowałą dziecka spirytusem :no:

a moje dziewczyny tez codzinnie kąpane ! Lence zdażyło sie ze odpusciłam ale pupsko umyte musi być ! A Liwcior umazaniec cały nie ma dnia dziecka i zawsze prysznic albo kąpiel !

Mam jeszcze pytanie do butelkowych mam...w jaki sposób będziecie rozszerzać dietę dzieciaczków po 4 miesicu???Myślałyście już o tym???:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

Marzycielka chyba będzie pierwsza:-p

reklama
Dziewczyny, czy wasze maluszki potrafią zasnąć same? Ja mojego muszę lulać, bo sam absolutnie nie zaśnie:-(, zupełnie nie wiem jak tego oduczyć...

Do góry