reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

no to ja nie mam problemu z ubieraniem malego w czapke kompletnie mu to nie przeszkadza a jak go wladam do kombinezoniku to zasypiaaaaa i budzi sie dopiero jak go z niego wyciagam... przesypia cale spacerki
wlacza mu sie syrena alarmowa tylko jak sie zbliza pora karmienia zreszta to widac po nim tluscioszek moj malutki ma dopiero miesiac i 10 dni a wazy juz ponad 5 kilo :-D:-D czuc juz maly ciezar jak go podnosze zwlaszcza rano jak ma pelnego pampersaa :-D:-D:-D

ja wlasnie sobie tak troszke grzebalam w necie i znalazlam przypadkowo fajna stronke kazdej mamie chyba sie przyda
Pierwsza pomoc u niemowląt
http://www.urwis.pl/dzieci/170.html

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Moja lubi sie ubierac i nawet czapa jej nie przeszkadza;-)

czy można łączyć swoje mleko z modyfikowanym, bo zrobiłam tak: miałam 50 ml swojego ściagniętego dolałam do tego 60 ml wody i wsypałam 2 miareczki modyfikowanego i teraz sie zastanawiam czy tak mozna, czy tez lepeij dać najpierw swoje, a potem dodatkowo zrobic butle?

Moja lubi sie ubierac i nawet czapa jej nie przeszkadza;-)

czy można łączyć swoje mleko z modyfikowanym, bo zrobiłam tak: miałam 50 ml swojego ściagniętego dolałam do tego 60 ml wody i wsypałam 2 miareczki modyfikowanego i teraz sie zastanawiam czy tak mozna, czy tez lepeij dać najpierw swoje, a potem dodatkowo zrobic butle?

ja osobno podaję swoje mleko i osobno modyfikowane- nie łączyłabym

My od wczoraj wróciłyśmy do cyca... oczywiście nie bez problemów... było trochę krzyku i złości ale jakoś dałyśmy radę... Dzisiaj już tylko dwa razy dałam po troszku mleka modyfikowanego bo mi się jeszcze laktacja nie zwiększyła:)
Ale cieszę się że mi się udało:)

Byłyśmy dziś na bioderkach i ma jeszcze mała jakąś tam wade ale mi lekarz powiedział że to tak do czwartego miesiąca powinno zaniknąć:)

Dziewczyny codziennie kąpiecie maluszki?

Powiedzcie mi kiedy po porodzie można się w wannie wykąpać (znaczy poleżeć w cieplutkiej wodzie:) )???

My od wczoraj wróciłyśmy do cyca... oczywiście nie bez problemów... było trochę krzyku i złości ale jakoś dałyśmy radę... Dzisiaj już tylko dwa razy dałam po troszku mleka modyfikowanego bo mi się jeszcze laktacja nie zwiększyła:)

Byłyśmy dziś na bioderkach i ma jeszcze mała jakąś tam wade ale mi lekarz powiedział że to tak do czwartego miesiąca powinno zaniknąć:)

Powiedzcie mi kiedy po porodzie można się w wannie wykąpać (znaczy poleżeć w cieplutkiej wodzie:) )???

Ja w piątym tyg. po porodzie się wykąpałam, oczywiście nie w takiej gorącej wodzie jak lubię, ale w dosyć ciepłej żeby było miło :-)
A teraz to się już w gorącej kąpie :-):-)

Witajcie :-)

Ja w dalszym ciągu zawijam mała na noc w rozek.
Dzisiaj nawet pospała, ale to chyba zasługa mleka modyfikowanego, zjadła trochę cyca (musiałam ją oszukiwac, bo nie chce ssac, wiec daje butle, a po paru łykach zabieram i daje cyca, czasem sie nabiera), potem jeszcze 120 ml bebiko i takiej zadowolonej jeszcze jej nie widziałąm, pogadała sobie i zasneła ok 22 spała do 5:40.
Niestety nadal walczymy z cycem, nie chce i koniec, nic nie daje stawianie do pionu ani inne metody, a na butle po prostu sie rzuca, wiec chyba skapituluje, bo nie bede głodzic dziecka:zawstydzona/y:

Nie poddawaj się kochana... A z tego co wiem można mieszać mleczko modyfikowane ze swoim własnym. Tak przynajmniej moje znajome robią i maluchom nic nie jest :-)

Mamuśki z problemem łuszczącej się skórki na brwiach u maleństw...nam pediatra poleciła krem elosone...kazała smarować na noc przez 5 dni w a ciągu dnia nawilżać oliwka i śladu nie ma:-)

Madzienko, dostępny bez recepty? I nie odzwyczajaj Julki od zawijania skoro jej tak dobrze :-) Sama z tego "wyrośnie" :-D

Agatkas gratulacje powrotu do cycusia :-)
My Zosię kąpiemy codziennie... To cały rytuał i wiesz... może to głupie, ale Hubert ma 3,5 roku a i tak jest codziennie kąpany.. Rzadko odpuszczamy jego kąpiel ...

Buziaki dla wszystkich :-)

jak byłam z mała w szpitalu na ta żółtaczke i oddciagałam (a pokarmu było mało) to położna powiedziała ze mozna mieszac tylko oni nie zalecaja bo jak dzidzia nie wypije całosci to szkoda takie mleczko wylac

Dzieńdoberek własnie I śniadanko Patka wsuwa :-)
Widze ze sie w nocy drapnęła w policzek musze jej staranniejszy manicure zafundować, chyba sie w lupe zaopatrze

Kapię codziennie myślę że to pomaga sie małej wyciszyć i zrelaksować i lepiej śpi w nocy po kąpieli jest spokojniutka i przestaje ja boleć brzuch:-)

Jak tylko mineło 6 tyg od porodu ty wskoczyłam do gorącej wanny na dłuuuga kąpiel bo uwielbiam a w ciąży takie ekscesy wskazane nie były i już sie nie mogłam doczekać:rofl2::rofl2::tak::tak:

reklama
Do góry