reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

Wszystkiego dobrego dla Juleczki!!!

U nas koniec problemów brzuszkowych. Już czwarty dzień bez dolegliwości :-)

reklama
Jednak poszłam dziś do lekarza z tymi wynikami i lekarka powiedziała ze skoro kupki są ok i żadnych innych niepokojących objawów nie ma np gorączki itp to wstrzymamy się z antybiotykiem a spróbujemy zlikwidowac te bakterie probiotykami. Za miesiac znow powtorzymy posiew i zobaczymy czy dalej sa obecne. Jednak gdyby znów coś się zaczeło dziać to włączymy antybiotyk 12 dniowy.

Zważyli też Filipka i jest niezły pulpecik:zawstydzona/y::zawstydzona/y: Wyszedł ze szpitala z waga 2560 a teraz waży 5100:zawstydzona/y: :sorry2:

A ja ostatnio wpadłam na pomysł aby przez 3 dni nie pomagać Młodej robić kupki ani czopkiem ani termometrem i na 3 dzień przy zmienieniu pieluszki i ugięciu nóżek Mała zaczęła stękać więc przygięłam nóżki bardziej i kupka wyszła jak ta lala:szok: Oli ani nie płakała ani nie bolał ją brzuszek. Zrobiła sama kupkę i teraz też czekamy 3 dni a jak nie zrobi to na 4 dzień dam czopka. Jestem pełna nadziei.

A na brzuszek nie płacze więc może ona potrzebuje tych 3 dni na kupkę:tak:
Moja Juleczka właśnie robi kupki co 3-4 dni i nic z tym nie robię, nawet się już do tego przyzwyczaiłam, i dopiero na 3 dzień czekam :)

Tygrysku mam nadzieję, że te probiotyki pomogą i nie skończy się na antybiotyku.

Pytia no to super, że już koniec z tym brzuszkiem, odpoczniecie sobie trochę :-)

jak milo widziec znajome buzie:-) witajcie dziewczyny ponownie...ja co do karmienia od 2 mies mam malego przy sobie prawie caly dzien....myslalam juz iz to nienormalne ale jak zwykle dzieki Wam sie uspokoilam...o u Nas ano ...maly po dlugiej zoltaczce zalapal niedokrwistosc = anamie i nie pomoglo zelazo, kwas foliowy any witamina D6 od ilku dni dostaje zastrzyki z epo - bo rosni szybo- przybiera na wadze - wlasnie dzis konczy 2mies i wazy 6200 a waga ur byla 3300.takze ejzdzimy do szpitala co drugi dzien...kurcze ale milo Was widziec..poza tym czytalam gdzies iz maluchy maja takie dni iz b szybko rosna i wtedy caly czas moga byc zalogowane do cycka:-) sluze pomoca jakby co w sprawie zoltaczki i anemii( niedokrwistosci)niemowlecej

A chcialam sieWas zapytac jak tam po szczepieniach??? Nasza mala tak wrzeszczała...jakby co najmniej ja ze skóry obdzierali..no i na jakie szczepienia sie zdecydowałyscie????

my jeszcze sie nie szczepilismy ze względu na grypska itd panujące lekarka kazała poczekać !! a ja bede szczepić skojazoną

My dzisiaj byliśmy u pediatry. Od urodzenia Bartkowi ropieje lewe oczko. Przy pierwszej wizycie przepisała mu krople Biodacyna i maść neomecynę, ale efektów brak, więc teraz dostaliśmy krople Sulfacetamidum i jeśli po tygodniu ropienie nie przejdzie, to mamy iść do okulisty, bo być może kanalik łzowy jest zapchany :-(
Szczepionek u nas nadal brak, będą dopiero za tydzień, więc dziś znowu się nie zaszczepiliśmy :dry:
Bartek waży już 5700 :tak:

a masujesz mu tez ten kanalik palcem ?? bo to moze pomóc w udrożnieniu kanaliku !

Jednak poszłam dziś do lekarza z tymi wynikami i lekarka powiedziała ze skoro kupki są ok i żadnych innych niepokojących objawów nie ma np gorączki itp to wstrzymamy się z antybiotykiem a spróbujemy zlikwidowac te bakterie probiotykami. Za miesiac znow powtorzymy posiew i zobaczymy czy dalej sa obecne. Jednak gdyby znów coś się zaczeło dziać to włączymy antybiotyk 12 dniowy.

Zważyli też Filipka i jest niezły pulpecik:zawstydzona/y::zawstydzona/y: Wyszedł ze szpitala z waga 2560 a teraz waży 5100:zawstydzona/y: :sorry2:

no to w sumie fajnie ze zaraz nie dali antybiotyku !!!

marzycielka my zawsze przy przewijaniu tak sobie ćwiczymy z jarkiem nóżkami(mimo tego że nie mamy problemu z kupkami) właśnie nóżki do brzuszka i spowrotem tak jakby przysiady tylko ma leżąco

zapominajka to dla ciebie
POJEDYNEK NA MINY:
BAW SIĘ Z MALEŃSTWEM W NAŚLADOWANIE.POWTARZAJ PO MALUCHU ZROBIONE PRZEZ NIEGO MINY I WYDAWANE ODGŁOSY.TERAZ CZAS NA ZMIANĘ.WYSTAW JĘZYK,ALBO OTWÓRZ SZEROKO USTA I POWIEDZ AAA.MALUSZEK Z PEWNOŚCIĄ BĘDZIE PRÓBOWAŁ ZA TOBĄ POWTÓRZYĆ.
ZABAWA WYRABIA SPRAWNOŚĆ JĘZYKOWĄ,UCZY KONCENTRACJI I SKUPIENIA WZROKU

reklama
Do góry