reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

A u nas problemem jest odparzająca się szyjka (tyle ma fałdek na niej) :-( Jejku, czego ja już nie próbowałam i kończą mi się pomysły. Chyba najlepiej pomaga krem zbliżony do Sudocremu, bo dostałam z Niemiec właśnie na bazie cynku i rumianku... Ale mam trochę obawy, bo to jednak delikatna skórka :-(

u nas pomogła mąka ziemniaczana bo kremy nic nie dawały a mąka wchłoneła i wysuszyla i ok !! a tak to na noc smaruje bephatenem !

Hello dziouszki:)

Mam pytanko:) Robiłyście może któraś dzieciaczkom badania krwi i moczu? Jak się pobiera mocz u dziecka? Czy badania krwi normalnie w laboratorium się robi czy u pediatry ??

nie w kazdym laboratorium pobierają takim maluszkom ! czesto na odziale ! a co do siuśków to odradzam woreczki bo fałszują wynik a juz w ogóle odpadają jak na posiew ! najlepiej rivanolem przemyć skóre i nastawić kubeczek i czekać ..... Ja tak przynajmniej robie że łapie prosto do kubka ! Biore i czasem przystwie ją do piersi i po jedzeniu z reguły siknie albo kapne jej zimną wodą na brzuszek i tez czasem sie uda ! czasem robie takie podchody kilka razy !!

Ja przy kazdej zmianie nie myje pupy i nie smaruje czesto i gęsto ale po kupce każdej zawsze pod kran i myje ! chusteczki używam tylko na wyjazdach !!!

reklama
A nie chcesz spróbować SNS Medela wspomagający naturalne karmienie. Przyczepia się go do piersi i dziecko ssie pierś pijąc mleko modyfikowane ale to jego ssanie pobudza laktacje i w konsekwencji dziecko pije i mleko sztuczne i z piersi a zawsze można zamknąc kranik i może pic tylko z piersi?
właśnie obejrzałam sobie tego SNS-a faktycznie mogłabym spróbować, coś takiego widziałam w szpitalu - sonda + strzykawka, musiałabym sobie sama coś takiego zmontować na próbę, skoczę do apteki dzisiaj :tak:tylko nie wiem czy cierpliwości malutkiej wystarczy zamnim się mamuśka podłączy do takiej "mleczarni" :-D

My odebralismy wyniki posiewu:-:)-( maly ma gronkowca zlotego i jeszcze jedna jaksa bakterie:-( jutro ide do pediatry i zobaczymy co nam powie:-(

Tygrysek głowka do góry...bedzie dobrze:* zobaczysz...

A chcialam sieWas zapytac jak tam po szczepieniach??? Nasza mala tak wrzeszczała...jakby co najmniej ja ze skóry obdzierali..no i na jakie szczepienia sie zdecydowałyscie????

Ja za każym razem przemywam pupkę wacikiem moczonym w ciepłej wodzie:) Chusteczek nawilżanych używam tylko gdy wychodzę gdzieś z małą.

Kana ja jeszcze nie szczepiłam, a Ty na jakie szczepienia się zdecydowałaś?

Tygrysek głowka do góry...bedzie dobrze:* zobaczysz...

A chcialam sieWas zapytac jak tam po szczepieniach??? Nasza mala tak wrzeszczała...jakby co najmniej ja ze skóry obdzierali..no i na jakie szczepienia sie zdecydowałyscie????

u nas był straszny płacz:-:)-( zaczął się już gdy dostał do wypicia Rotarix przeciw rotawirusowi :-( nie chcial tego paskudztwa wypic a pielegniarka jemu na siłę:-( potem jak wbijala sie biedakowi w nozke to az podskoczyl i oczka prawie na wierzch wybauszył:-( a dostał 5 w 1 :-( nie wiem jak teraz przezyje znowu kolejne szczepienie:-( on płakał i ja płakałam z tego wszystkiego:-(

No na gruzlice dostała standardowo i na zółtaczke od razu po urodzeniu...i jesce dostała taka anty B,bo ja mam Hbs dodatni,to podali jej,zebym mogła karmic piersia...chcociaz za długo sie nie nacieszyłam ta mozliwoscia:p hahah
A teraz 4 lutego malutka była szczepiona na Wzw B znwou, na krztusic, tezec i cos tam jesce i na Hib....chcielismu poczatkowo wziac te skojarzone 5 w 1 lub 6 w 1,ale to jest tak szczerze kupa kasy i jak juz sie tak zacznie to trzeba cały czas takie podawac wic zostalismy przy normalnych....mała płakała jak nic,,,ale da sie przezyc...no i miala goraczke pod wieczór,ale paracetamol w czopkach pomógł i było dobrze:)

No na gruzlice dostała standardowo i na zółtaczke od razu po urodzeniu...i jesce dostała taka anty B,bo ja mam Hbs dodatni,to podali jej,zebym mogła karmic piersia...chcociaz za długo sie nie nacieszyłam ta mozliwoscia:p hahah
A teraz 4 lutego malutka była szczepiona na Wzw B znwou, na krztusic, tezec i cos tam jesce i na Hib....chcielismu poczatkowo wziac te skojarzone 5 w 1 lub 6 w 1,ale to jest tak szczerze kupa kasy i jak juz sie tak zacznie to trzeba cały czas takie podawac wic zostalismy przy normalnych....mała płakała jak nic,,,ale da sie przezyc...no i miala goraczke pod wieczór,ale paracetamol w czopkach pomógł i było dobrze:)

Kana nam pediatra powiedziala ze jak sie zacznie 6 w 1 to juz trzeba caly czas szczepic ale jak zaczniesz 5 w 1 to zawsze mozesz ktoras dawke wziasc ta normalna tzn nieskojażoną :tak:

reklama
Do góry