justyna
Fanka BB :)
A u nas problemem jest odparzająca się szyjka (tyle ma fałdek na niej) :-( Jejku, czego ja już nie próbowałam i kończą mi się pomysły. Chyba najlepiej pomaga krem zbliżony do Sudocremu, bo dostałam z Niemiec właśnie na bazie cynku i rumianku... Ale mam trochę obawy, bo to jednak delikatna skórka :-(
u nas pomogła mąka ziemniaczana bo kremy nic nie dawały a mąka wchłoneła i wysuszyla i ok !! a tak to na noc smaruje bephatenem !
Hello dziouszki
Mam pytanko Robiłyście może któraś dzieciaczkom badania krwi i moczu? Jak się pobiera mocz u dziecka? Czy badania krwi normalnie w laboratorium się robi czy u pediatry ??
nie w kazdym laboratorium pobierają takim maluszkom ! czesto na odziale ! a co do siuśków to odradzam woreczki bo fałszują wynik a juz w ogóle odpadają jak na posiew ! najlepiej rivanolem przemyć skóre i nastawić kubeczek i czekać ..... Ja tak przynajmniej robie że łapie prosto do kubka ! Biore i czasem przystwie ją do piersi i po jedzeniu z reguły siknie albo kapne jej zimną wodą na brzuszek i tez czasem sie uda ! czasem robie takie podchody kilka razy !!
Ja przy kazdej zmianie nie myje pupy i nie smaruje czesto i gęsto ale po kupce każdej zawsze pod kran i myje ! chusteczki używam tylko na wyjazdach !!!